Søren vinder Super Manager Forår 2024: “Det er for fedt”

Søren Søgaard jubler fortsat efter sin samlede sejr i Super Manager Forår 2024 med holdet ‘Mål og pølser’. Sæsonen har budt på opture, nedture, Superligalunch, badevinger og vin – men det kan du læse mere om i vores vinderinterview med den forsvarende mester her.

Hvordan er det at have vundet Super Manager Forår 2024?

Det er for fedt. Jeg kan ikke helt gennemskue, hvor mange års håneret det kaster af sig. Men dem jeg spiller imod, kommer da i hvert fald til at høre for det i ulidelig lang tid.

Det første køb med præmiesummen er brugt på et sæt badevinger for ikke at drukne i alle lykønskningerne – de varmer gevaldigt.

Hvad var dine ambitioner og tanker, da du gik ind til managerspillet?

Jamen, det var først og fremmest at vinde i de miniligaer, jeg var med i. Jeg spiller altid mod de gamle drenge hjemmefra, skud ud til ’Ikast amok’, og så en håndfuld fra mit arbejde. I begge miniligaer er der nogle, som er virkelig skarpe på at ramme sæsonens fiduser, og så er der selvfølgelig også dem, som hvert år puster sig op, men altid sejler, når det kommer til stykket – I ved, hvem I er.

På arbejdet har vi stort set har alle klubber repræsenteret, og vi har indført det vi kalder ’Superligalunch’, hvor vi lige vender og drejer situationen på vores drømmehold. Jeg måtte afholde krisemødefrokost, da Mål og Pølser lå på 1. pladsen op til sidste runde.  Fra næste sæson må vi udvide til ’Superliga og 1. divisions-lunch’, da vi har en OB-fan, som vi ikke helt kan ekskludere. Vi har indført en vandrepokal, hvor vinderen får indgraveret holdnavn på, og så får den ellers lov at stå til skue på vinderens plads indtil næste sæsons vinder er fundet. Pokalen stod selvfølgelig allerede på mit bord, men det var da ambitionen, at den skulle blive stående.

Hvad er din erfaring med spillet?

Jeg har spillet med siden 2013, så en del år efterhånden. Jeg har vundet et par rundepræmier hist og her og er stort set altid endt i top10%, enkelte gange i top1%, men har aldrig overvejet at kunne løbe med en samlet sejr. Der er simpelthen så mange faktorer (og liiidt held), der spiller ind, at det aldrig har været med i overvejelserne. Sidste år endte Mål og Pølser på 4. pladsen i Super Cup. Det er det tætteste på de lidt højere luftlag, de har været indtil videre.

Hvad er dit forhold til fodbold og Superligaen?

Jeg har selv spillet fodbold én sæson for mange, mange år siden hjemme i Ikast, men jeg var ikke ligefrem en gudsbenovet gave til fodboldbanen, så ‘project Mbappé’ blev skrinlagt og fokus skiftet til at se det fra sofaen eller tribunen.

Jeg er født og opvokset på den jyske hede, så jeg er selvfølgelig FC Midtjylland-fan. Ikke at det har afspejlet sig i mit hold i år, jeg havde Simsir og Gabriel inde i de første runder, og har ellers kun haft Bech Sørensen inde i sidste runde. Men det var simpelthen ene og alene fordi målene, i min optik, kunne komme fra for mange forskellige – havde Osorio stået som midtbanespiller, så skal jeg da ikke afvise, at jeg nok havde haft ham som fast mand gennem hele spillet.

Jeg ser en del Superliga og synes, at vi har en helt fantastisk liga. Så er der sgu’ heller ikke længere imellem top og bund. Jeg ser selvfølgelig mest FCMs kampe, men når musikken spiller, og der er noget at hente på holdet.dk, så bliver der da også smidt Vejle-Hvidovre på skærmen, det skal ikke hedde sig.

Hvilken taktik og strategi gik du ind til sæsonen med?

Jeg har altid kun sat et enkelt hold, og så må det briste eller bære. Måske jeg skulle overveje endnu et hold ’Mål og flere Pølser’ og prøve flere forskellige konstellationer af med alle de boblere man ellers har til holdkortet. Men det har nu sin charme med et enkelt hold.

Jeg ville ønske, at jeg kunne sige at Mål og Pølser udelukkende kørte på saftevand og mavefornemmelser, men jeg bruger selvfølgelig lidt tid på at kigge stats og trawle X for lidt inputs.  

Som for alle andre managers derude, så var det jo i starten et spørgsmål om at sætte et hold, hvor størstedelen af ens spillere har et favorabelt kampprogram i de første runder og krydre det med nogle fiduser, som man har tiltro til, kan prikke bolden ind og vækste over tid – selvom deres klub ikke nødvendigvis vinder. Det er der ikke så meget banebrydende i.

Op til sæsonstart prøvede jeg at få et overblik over, hvem kernen på holdet lige skulle være – stort skud ud til #guldnaalen11 på X, hvor klubkendere giver deres bedste bud på en startopstilling. Normalt plejer jeg nok at fokusere på en stamme af 2 klubber og så hive et par lovende jokere ind. Men i år starter jeg ud med at have 7 klubber repræsenteret på holdkortet i første runde. Så en del af strategien har helt sikkert været at satse på individuelle spillere, frem for et klubsats over tid.

For første gang har jeg nok også været lidt mere laissez faire med udskiftningerne, end jeg plejer. Hvor jeg tidligere år nok har holdt lidt mere på pengepungen og frygtet transfergebyrerne, så har jeg i år lavet udskiftninger i 11/15 runder. Tidligere år har jeg måske haft lidt større tiltro til grundstammen på holdet og holdt for længe på nogle, som nok burde have fået en tur på bænken. Jeg ender med et snit på lige knap 1.16 mio. pr. runde, så det er godkendt.

Et eksempel er i 2. sidste runde, her har jeg mistet 1. pladsen til Jampefestival, og jeg blev nødt til at satse lidt. Jeg tog Osman af holdet, for at prøve og adskille mig lidt, og hev Orri og Bundgaard ind, som havde relativt store transfergebyrer på sig, men de kvitterede begge med scoringer – så jeg fik hevet mig tilbage op på 1. pladsen igen til sidste runde. Sidste års Mål og Pølser havde nok ikke lavet udskiftningerne.

Uanset taktikken; det anførerbind har kæmpe betydning. Jeg ved selvfølgelig godt, at det der sendte mig til månen, var, at have Suzuki som kaptajn, da han scorede hattrick, for så at skifte det til Fuseini runden efter, som også scorede hattrick. Det sendte mig på 1. pladsen i runde 6, og så har jeg ligget i top-5 resten af spillet.

Hvordan forløb den sidste runde set fra dit perspektiv?

Lørdagens kampe gik lige som de skulle. En del havde satset på Lyngby og Vejle, men Hvidovre-Lyngby endte heldigvis 0-0, og Vejle tabte ude til Randers. Søndagens kampe derimod. Det var intenst. For det første lå jeg til at kunne tage Guldnålen, men samtidigt kunne FCM tage guldet, hvis De Hvii’ var effektive mod Brøndby. Der var ny PR på sofapulsen den aften, kan jeg love. Jeg havde alle kampene kørende samtidigt og prøvede løbende at beherske udbruddene.

Min eneste trøst var, at 2.pladsen havde valgt samme anfører, så jeg var ikke i fare for, at han skulle stikke af på den bekostning.

Hvornår vidste du, at du kunne kalde dig vinder?

Jamen, faktisk først ved slutfløjtet på den sidste kamp. Hvis man sammenligner Mål og Pølser med 2. pladsen, så havde vi mange af de samme spillere og adskilte os egentlig kun på et par enkelte pladser søndag aften. Han/hun havde Diks, Vallys og Osman, hvor jeg havde Bech Sørensen, Sebulonsen, Bundgaard og Oskarsson. Bundgaard ryger ud i halvlegen, hvor Jampefestival har en hel halvleg med både Vallys og Osman til at score. Derudover har han Diks, som der står til at få lidt på kontoen for at holde rent mål, imens FCM er bagud med 0-2. 

Så i starten af 2. halvleg føler jeg lidt, at det kan gå begge veje, 2. pladsen er kun bagud med 130k, mener jeg. Jeg frygtede selvfølgelig konstant et mål fra Vallys eller Osman.

Da Sebulonsen scorer midt i anden halvleg, begynder det at se rigtig positivt ud. Det var selvfølgelig lidt ambivalent at juble over en Brøndby-scoring, men når det nu af alle mand lige var den helt rigtige i Holdet-regi, så kunne man næsten ikke andet. At Brøndby så smider det hele til sidst, og FCM vinder guldet, var jo bare prikken over i’et.

Hvordan reagerede du på den glædelige nyhed?

Min bedre halvdel måtte tage vores 3-årige søn og sige ”skal vi lige gå ovenpå og læse lidt”. Det tror jeg opsummerer larmen fra jubelscenen meget godt.  

Har du fået fejret sejren? Hvis ja, hvordan?

Vi skal på ferie inden så længe, der har jeg lovet at give en is eller to. Men der er da bestemt blevet åbnet et par flasker vin i den efterfølgende uge med høj sol og varme temperaturer.

Med EM lige om hjørnet, så er der jo heller ikke tid til at fejre det mere end det. Skal jo til at have bikset et EM hold sammen. Der er dog en eller anden drillepind som har taget Mål og Pølsers holdnavn og har derfor lige måtte være lidt kreativ – så hold øje med ’Måål og Pølser’ derude i EM manager.

Jeg har hørt rygter om, at du har været i kontakt med Vidførle og Klubhuset, hvad har du haft gang i der? 😀

Først og fremmest. Kæmpe skud ud til Vidførle og Ingemann for at have lavet en hamrende god podcast hele vejen gennem forårssæsonen her, kæmpe fornøjelse at lytte med på.

De har deres indslag med Managerklinikken, hvor man kan skrive til dem, og så kigger de på ens hold og tager det op i podcasten. Op til sidste runde havde de et opslag, hvor man kunne sende et billede af sit hold, og det hold man skulle indhente. Her skrev jeg til dem, hvad en stakkels manager dog skulle gøre, hvis nu man ikke skulle indhente, men forsvare en førsteplads. Jeg håbede jo lidt på, at Jampefestival måske læste/hørte med, og at man måske kunne forvirre fjenden en smule med potentielle indskiftere.

Jeg havde lidt bestemt mig på forhånd for smide Mads Bech og Franculino ind, men Vidførle manede til ro, en slags fornuftens stemme i kaosset, så det blev kun til en Mads Bech indskiftning.

Men for helvede, det var jo også et magert forsøg på at forevige Mål og Pølser i æteren. 7/15 runder ligger jeg nummer 1 samlet og ikke én gang nævner de Mål og Pølser. Jeg havde dog ikke taget højde for, at de allerede havde optaget podcasten hahaha.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *