Flickr: Marco Verch

Vinder af Tourspillet: Sådan kom jeg til tops

Sølle 86 000 point adskilte 1. og 3. pladsen i Tourspillet 2018. Vinderen blev Tom Petri, aka PepsiGiggs, som tager dig igennem sin sejr og afslører tre gode råd til andre håbefulde managers.

Tom Petri Petersens vinderhold i Tourspillet 2018, PG-004, kom ikke mindre end flyvende fra start med en samlet 16. plads efter 1. etape. Her bed han sig hurtigt fast i toppen og var med undtagelse af én dag at finde top 100 efter hver etape. En imponerende bedrift. Vi har taget en snak med Tom for at høre hans historien, og ikke mindst, hvad hans hemmelighed er.

Vennerne fik baghjul

I managerspillet til Tour de France spillede Tom som vanligt imod en flok gamle venner.

“De første år var vi lidt flere, men det er kun os der har holdt ved. Vi har også i perioder været med i NFL-spillet og enkelte gange i nogle af de almindelige fodboldspil. De sidste er jeg dog elendig til.”

P. Sagan var på 48 % af Tour holdene.

Selvom lysten til at slå vennerne var stor, havde Tom dog på forhånd større ambitioner. Han var før sluttet i toppen – “og kan man det, kan man også vinde” – som han siger. Tom stillede derfor otte hold ligeligt fordelt mellem fire kombinationer. Flere kombinationer end normalt, men det havde sin årsag.

“Normalt ville jeg nok ikke dele dem så meget op i starten, men der var så mange gode sprintere i år, at jeg synes, det var vigtigt at få en god start.”

Strategien slog som nævnt ikke fejl. Tom understreger dog, at man ikke er nødt til at stille flere hold for at drømme stort. i Girospillet tidligere i år stillede han blot med ét hold, og opnåede en meget respektabel placering i top 40. Stiller man med ét eller to hold skal man dog have marginalerne med sig, siger Tom.

“I Girospillet havde jeg også lidt tur i den til sidst. Bl.a. med nogle gode beslutninger omkring Froome (hvor han vendte hele løbet på hovedet og tog sejren).”

Passion og erfaring er nøglen

Sejren var ingen tilfældighed for Tom. Han mindes bl.a. sine spæde managerstart tilbage i de glade 90’er, hvor Virenque straffede de managers, der havde undladt ham på deres hold forud for et af hans berømte ridt i bjergene. Passionen har hængt ved siden.

“Jeg synes simpelthen cykling er utroligt fascinerende – og så ligger tourspillet af en eller anden grund bare godt til mig. At følge med i løbet og se de små detaljer, vurdere ruten, de enkelte rytteres form og hvordan en etape vil/kan udvikle sig.”

Tom lader os dog med en vis selvironi vide, at den slags detaljeret rytterkendskab endnu ikke har kastet succes af sig på Oddset.

Da spillet skulle vindes

I retrospektiv viste det sig helt og anderledes afgørende i Tourspillet at have Peter Sagen på holdet allerede i løbets pandekageflade indledning. En faktor som Tom havde luret på forhånd.

“En ven og jeg snakker altid løbende sammen, og da han spurgte hvem jeg skulle have på 1. etape var mit svar: “Sagan og syv andre sprintere”. Jeg er stor fan af Sagan og han er stort set altid garant for at træde til stregen, da han også kører efter den grønne trøje, og så har han en evne til at undgå styrtene.”

Det var dog ikke den eneste vigtige disponering fra Toms side. Særligt mod slutningen af spillet spidsede det til og Tom måtte grave dybt i tankegodset for at træffe sine beslutninger. Det hele kulminerede i danskerfesten på 15. etape, som Magnus Cort vandt.

Maximiliano Richeze sikrede sejren.

“De to udbryderetaper 14. og 15. var helt klart enormt vigtige. Især 15. etape hvor jeg ramte 1, 2 og 4 med Cort, Ion Izaguirre og Valgren, samtidig med at jeg fravalgte Sagan som egentlig var bookmakerens bedste bud på en vinder den dag. Min intuition sagde mig dog, at hvis Sagan sad med i udbruddet ville de andre gøre alt hvad de kunne for at sætte ham på den sidste kategori 1, og det klarede Cort og Valgren jo blandt andet”, forklarer Tom Petersen.

Der skulle også et sats til at sikre sejren. Så Tom droppede yndlings-rytteren. Det gav pote.

“At førstepladsen blev afgjort på, at jeg fravalgte en skadet Sagan på sidste etape til fordel fra Richeze, synes jeg, næsten er lidt komisk. Men jeg lå nummer 2 og skulle gøre et eller andet for at overhale nummer 1 – især da vi havde ramt samme hold på de to foregående etaper.”

Strategi og tips

Tom foretrækker modsat mange andre managers i høj grad at gribe spillet an dag fra dag, fremfor at skulle for langt frem for at spare på de dyre transfergebyrer.

“Jeg er ikke bange for at handle, hvis jeg vurderer, at det kan betale sig. Jeg vil umiddelbart vurdere at mit samlede transfergebyr ligger i den høje ende, af dem der endte i toppen.”

Tom peger også på sin evne til at komme videre ovenpå en dårlig runde, som afgørende. Han har den filosofi, at “gode beslutninger” ikke altid er de “rigtige beslutninger”. Hvis han har gjort sit forarbejde og sine træffet sine valg, så er Tom tilfreds med sig selv – uanset etapens resultat.

Generelt lader vinderen af Tourspillet 2018 sig ikke stresse. Han spiller afventede og lader sig ikke gå på af, at heldet i starten tilsmiler de på papiret dårlige beslutninger. Touren er lang som han siger, og de mindre gode beslutninger skal nok blive straffet i længde. Derfor opfordrer han til at have is i maven, medmindre du er håbløst bagud, når spillet nærmer sig sin ende.

Tre tips til managers

Til slut løfter Tom da også sløret for sine tre bedste råd til øvrige håbefulde managers.

1) Gør op med dig selv hvorfor du spiller med
Hvis du spiller for at vinde er du nødt til at følge med i cykelløbet, og hvad der foregår omkring det. Et godt eksempel er Michael Matthews der stod af umiddelbart inden en etape, hvor han var favorit til at vinde. Der var en del der tabte meget terræn i topkampen alene på det, og det er en træls måde at gøre det på.

2) Hold øje med eksperterne/bookmakerne/”trend”
De har næsten altid ret og er i hvert fald gode at få inspiration af. Holdet.dks egen blog er et bl.a. et rigtig godt sted at starte. Om ikke andet afslører denne ofte, hvad andre managers tænker.

3) Stol på dig selv
Punkt 1 og 2 kan måske tage dig i top 100, men skal man helt op i toppen, så skal man ramme noget de andre – og eksperterne – ikke rammer.

Husk, at du allerede nu kan drage fordel af Tom Petris gode råd! Managerspillet baseret Vuelta a España, Vueltaspillet, som starter allerede lørdag 25/8.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *