Nørdens guide til Premier Manager
4. august 2018 Premier ManagerDet er blevet tid til en ny sæson i Premier League, og med det også ét årets største managerspil: Premier Manager. I denne optakt vil vi tage fat på de overordnet overvejelser, strategier og tips der kan hjælpe dig mod et godt resultat og ultimativt håneretten.
4-3-3 eller 3-4-3? Kane eller Salah? Måske begge? Tankestrømmen vil ingen ende tage forud for starten af et nyt managerspil. Premier Manager – Efterår 2018 er på ingen måde anderledes. Spørgsmål er derfor, hvordan man bedst gribe spillets 21 runder an i jagten på håneretten og det gode resultat. Som mangeårig deltager med flere skuffelser og topresultater på CV’et vil jeg i denne blog forsøge at styre dig udenom spillets overordnet faldgruber og udstyre dig med de fornødne tips og tricks.
Senere vil der komme optakter til de enkelte runder til managerspillet baseret på Premier League.
Transferfælden
Et tilbagevende tema, som ikke desto mindre et evigt aktuelt. Du kommer nemlig ikke udenom, at handle løbende, hvis du vil til tops. Kunsten er dog at gøre dette om omtanke. Mange fristes af de enkelte runders storfavoritter, og ender derfor med at jonglerer rundt med diverse profiler fra runde til runde. Den ene rude har de Salah, den næste Kane, hvorefter de igen beror sig til Salah. Den slags handler koster dyrt i transfergebyr og til tendensen er, at det er en dårlig forretning. Som tommefingerregel vil jeg sige, at desto kortere, du planlægger at have en spiller, desto billigere skal vedkommende være.
Transfergebyret ligger på 1%. Dvs at hvis du investerer i en spiller til 10 mio som eksempelvis Harry Kane koster det dig 100 000 i transfergebyr. Således skal vedkommende altså score blot for at indtjene sin egen handlen. Det kan nemt kikse. Særligt, hvis du blot sigter efter at have spilleren i én runde. Du bør derfor nøje omkostningerne før du handler. Specielt inden du skifter ud blandt de budgettunge spillere. Det kan sjældent betale sig at skille sig af med de dyre profiller blot fordi de har udsigt til en svær udekamp i den kommende runde. “Der er ingen nemme kampe i Premier League” lyder et gammelt kliché. Favoritterne snubler ofte med mindre profileret. Det straffer særligt de managers, der shopper rundt imellem de dyre stjerner fra runde til runde.
Vælg en stamme
Så hvordan undgår man at handle sine vinderchancer ihjel? Mit foretrukne strategi er at bygge mit hold op omkring en ofte dyr stamme og derefter supplerer med en håndfuld billigere alternativer. Stammen bør består af 5-7 spillere fra dine fortrukne forhåndsfavoritter. Tanken er så, at du ikke beholder skifte ud i stammen fra runde til runde, medmindre den rammes af skader. Du kan derfor tillade dig at placerer en håndfuld dyre spillere i din stamme. På de resterende pladser kan du med fordel supplerer med et par billige og mindre langtidsholdbare alternativer. Grundet prisen kan du nemlig bedre tillade at jonglerer rundt med disse, og skifter dem ind og ud af dit hold afhængigt af kampprogrammet. Der er masser af spændende spillere til billige penge fra de mindre hold, men som ikke er værd at holde på i kampene imod de allerstørste.
Eksempelvis kan du den ene runde have Andre Gray, og med rette skifte til Mitrovic runden efter, hvis denne har en mere fordelagtigt modstander. Begge er imod de rigtige modstandere oplagte bud på målscorer. Med et prisskilt på blot 3 mio, koster de endda sølle 30 000 at indskifte på dit hold modsat storholdenes dyrere alterntiver. På den måde kan du holde på dine transferomkostninger på et minimum, samtidigt med at du jagter den store jackpot.
Læs også fire tips fra den tidligere vinder af Premier Manager.
Brug pengene rigtigt
Åbenlyst, tænker du. Det samme kan man dog ikke sige om det puslespil, der skal gå op, når man sætter sit managerhold. Mange vil sikkert erfare, at midlerne bliver knappe, når først de har valgt deres foretrukne stjerner. Kunsten er derfor bl.a. at indse, hvilke positioner, man kan tillade sig spare på.
Målmandensposten er naturligvis oplagt. Der er rigtigt nok forskel på de Gea og Karius, men i sidste ende, indtjener målmændene primært deres vækst gennem holdets præstationer. Meget kan således være sparet ved at gå udenom topholdenes sidste skanse og i stedet satse på et billigere alternativ fra en mindre klub med et par attraktive kampe på den korte bane.
Ydermere er visse spillertyper, som man bør holde sig fra. Defensive midtbanespillere som N’Golo Kanté Moussa Dembelé fra hhv Chelsea og Tottenham er begge vældig populære blandt deltagerne i Premier Manager. Begge er da også billigere end deres øvrige holdkammerater i startelveren. De to har dog også det til fælles, at de ikke udgør den store måltrussel. Således får de primært deres vækst qua holdets kollektive præstationer. En relativ lille belønning i modsætning til at score eller assisterer. Det kan derfor ofte godt betale sig, at vælge nogle mere offensivt orienterede spillere, om end de ikke spiller på et hold af samme kvalitet.
Pas på VM-forbandelsen
Det er ikke uden risiko at investerer i slutrundens profiler. Kane, Lukaku og Hazard leverede ganske vidst alle mål på samlebånd. Der dog en tendens til, at de klubber med fleste VM-spillere i truppen, kommer sløvt fra start i den nye sæson. Her springer særligt Tottenham og Manchester United i øjnene.
Begge klubber havde mange toneangivende spillere med, hvor nogen tilmed kom langt. Det betyder dels, at både Tottenham og United har måtte undvære mange spillere i opstartsfasen. Dels at disse måske er mættet og trættet mentalt. Jeg kunne således godt forestille mig, at de to storklubber får en tvivlsom start trods det overkommelige kampprogram.
Nysgerrig efter mere? Som under Touren vil jeg på Twitter dele mine øvrige betragtninger, overvejelser og anbefalinger undervejs i spillet. Ellers kan du også tjekke min Facebook-side MANIAGER.
Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *