En redning sikrede sejren

Det tætteste managerspil i årevis blev afgjort i spillets sidste kamp i sidste runde. Forskellen på nr. 1 og 2 var blot 3.860, hvilket svarer til én redning – og det sikrede Anders Davidsen sejren.

“Efter kort tid scorede Dreyer til 1-0. Og minsandten om han ikke også stod for assisten til 2-0-målet. Sikke en udtur, dér så det godt nok tungt ud. Som afslutning på en ren katastrofe-halvleg for mit hold, scorede Rygaard for FCN oveni hatten i halvlegens overtid. Direkte på frispark. Flot mål, vanvittigt dårligt for mine vinderdrømme!” 

Vi befinder os i stuen hos Anders Majormoen Davidsen. 

Vi er midt i den sidste kamp i sidste runde. Den står 2-1 til FCM i Farum. Anders Dreyer trækker ind i banen, og lægger an til skud. Den formstærke midtbanespiller har allerede scoret ét mål og lavet én assist. 

Med bonussen for “skud på mål” er det kun 21.140 point der adskiller førerholdet “Haderslevgadedrengene” – og Anders’ mandskab “Hår i Suppen”der ligger nummer to.  

“Hår i Suppen” har dog fire FCM-spillere, hvorimod Haderslevdrengene har tre midtjydere på sit managerhold. 

Pointsystemmet dikterer en sejrsbonus på +25.000 per spiller, så hvis stillingen holder stik, så tager Anders’ hold “Hår i Suppen” triumfen på sejrsbonus.

Men Hadslevdrengene har en joker. Han hedder Anders Dreyer. Takket være et mål, en afslutning og en assist af midtbanemanden, så har manageren bragt sig lidt i front. 

Far sætter hold

Inden vi når til afgørelsen, så skal vi først tilbage til starten. 

Vinderen af Super Manager - Efterår 2020

En glad vinder med Guld-pin

Kort inden kick-off på Super Manager – Efterår 2020 blev Anders Davidsen nemlig far for anden gang, – og “..derfor har taktikken og alle overvejelserne til spillet skullet finpudses oveni bleskift, barnegråd og forstyrret nattesøvn”.

Anders Majormoen Davidsen er 34 år, bor i København og arbejder til dagligt som ingeniør i en større medicinal virksomhed – og oven i det, så har han en dejlig kone.

“Min kone har været en kæmpe klippe, og jeg må nok indrømme, at hun har klaret størstedelen af de huslige pligter, mens jeg har nørdet superliga-research” – forklarer vinderen af Super Manager – Efterår 2020. 

Interessen for fodbold kom ret sent under huden, som først fik øjnene op for den runde bold i slutningen af folkeskolen. Sidenhen er han blevet decideret fodbold- og ikke mindst manager nørd. Det første managerhold til Superligaen blev dog først sat i 2019. 

“Vi er en håndfuld kammerater, som har fulgtes ad og dystet i en længere perlerække af managerspil på Holdet.dk. I begyndelsen spillede vi kun med under fodboldslutrunder. Senere blev det udvidet med det årlige Tour De France manager, hvor der plejer at være en lille middag, ølsmagning eller andet på højkant”

Sidenhen er altså både Premier og Super Manager kommet til.

+ 300.000 i transfergebyr

I Super Manager er Anders’ hold “Hår i suppen” stille og roligt kravlet op af tabellen. I runde 11 tager han dog et sats der bringer ham helt til tops.

AGF møder Brøndby, og Anders’ hold er spækket med spillere fra de to klubber. Et klassisk manager dilemma. Skifter man ud eller holder man ved spillere fra klubber, som møder hinanden? 

“Efter lidt sparring med min Superliga-”mentor” (Martin, som lokkede mig med) endte jeg med, at tage én af de bedste og heldigste beslutninger i min manager-karriere. Jeg prøver sgu at gå efter den!”. 

Han skiftede samtlige af sine Brøndby-spillere ud og erstattede dem med fire spillere fra FC Midtjylland heriblandt forsvarsspillerne Erik Sviatchenko og Alexander Scholz. 

Anders brugte +300.000 i transfergebyr på den runde. 

Om aften var han til julefrokost hos drengene, og managerholdet røg i baggrunden. 

Det var dog kun indtil…. 

“…en af drengene råber over bordet: ”Nå, der scorede Svia lige!” – Fantastisk tænker jeg!” Lidt efter kommer endnu en update: ”Og der scorede Scholz satme!” – Endnu vildere!” 

“Derfra sad jeg vist klistret til min mobil og kiggede nervøst på livescore resten af kampen.” – erindrer Anders, som har gode minder fra julefrokosten med de venner som han af og til mødes til manager-aftener med. 

Runden sluttede med en AGF sejr over Brøndby, og så var hans hold nummer 1.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
2.394.000
1. Andreas Schjelderup
9.894.000
2.059.000
2. Yuito Suzuki
Brøndby IF
6.059.000
1.910.000
3. Mohammed Fuseini
Randers FC
4.910.000
Holdet.dk

Kaba skulle redde mig! 

Vi spoler frem til pausen i den sidste kamp i sidste runde. 

Anders’ hold er røget væk fra førstepladsen. 

I pausen af FCM – FCN begynder Anders at indstille sig på, at “det skulle alligevel ikke ende med den helt store gevinst”. 

Konen tog igen børnene, og Anders tog plads for fjernsynet. Han skulle se 2. halvleg.

“Kaba skulle redde mig! – Efter mine beregninger var det eneste, der stort set talte, en scoring fra Kaba. Og de andre offensive spillere fra FCM måtte IKKE lave noget.”

“Efter lidt tid fik Kaba en friløber.. han brænder! Hvor var det bare frustrerende! – forklarer Anders Davidsen – og fortsætter.

“Lidt efter var der klumpspil foran mål og Kaba får lige præcis ikke afsluttet ordentligt – Eeeej, nej, nej, hvor var det bare surt!” – mindes Anders om den nervepirrende afslutning. 

Stadion-uret viser 67. Dreyer har fem minutter tidligere brændt en friløber. En utrolig vigtig redning for Anders Davidsen.

FCM er igen bolden. Dion Cools modtager den i venstre side. Han tager et træk og smækker den indover. Her dukker Kaba op. “Kaba kaboom” lyder det fra kommentatoren. Den guineanske angriber stanger uforstyrret bolden i kassen. Den går ind! 

“Fuldkommen vildt!! Jeg flyver op ad sofaen med hænderne over hovedet!”

“Jeg prøver, at holde igen, for ikke at vække hele hytten, men jeg tror alligevel ikke jeg kunne holde et gedigent ”SÅDAN!” tilbage!” 

Ud med nr. 36

Kaba scorer og Cools får assist. Med begge spillere på hold regner Anders sig frem til, at han står til at vinde. Men det kræver dog…

“… at absolut INGEN skulle lave flere point end mig resten af kampen. Ingen skud på mål, ingen gule kort til mine spillere, ingen målmandsredninger, INGENTING.” 

“Det var sindssygt nervepirrende og de sidste 25 min. af kampen føltes som et år. Aldrig har jeg så meget ønsket, at en kamp ville blive fløjtet af!”

Den eneste forskel på førerholdet og Anders’ hold er Anders Dreyer. Et skud på mål, og så er sejren væk.

“Efter nogle minutter var FCM i angreb og bolden ender hos Dreyer. Han sender et hårdt skud mod mål! Lige dér gik mit hjerte lidt i stå… Skuddet strøg over. Pyyyyha, tak for det.” – lyder det lettet fra Anders Davidsen. 

Få minutter senere kalder FC Midtjyllands træner Brian Priske på 4. dommeren. Han vil fortage en udskiftning. De røde tal på udskiftningstavlen viser 36. Det er Anders Dreyers nummer. 

Med ham ude er sejren i hus. 

Men det holdt hårdt.

“En målmandsredning til den forkerte og jeg havde misset 1.pladsen, hvor er det vildt!” 

“Det er med lige dele glæde og forbløffelse jeg sidder dér på sofaen med et smil og kan konstatere jeg har vundet Super Manager – Efterår 2020!”’

Der skal lyde et stort tillykke til Anders med en plads på manager vindernes Hall of Fame.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *