Vuelta vinder: Statistikken sikrede sejren

Ét hold. Det er alt, hvad Joakim stiller i Vuelta Manager. Tilgengæld er matematikken på plads, når de 8 ryttere vælges. Læs hvordan han vandt Vuelta Manager 2020. 

Vi er to uger inde i Giro’en, og de fleste managers kigger på Stelvio og overvejer, hvem der skal satses på i tredje uge i af Giro d’ Italia. Samtidig træder rytterne op på rampen i Vueltaen, og Joakim opdaterer sit regneark og sætter sit hold. 

“Jeg tager en mere statistik tilgang til min udvælgelse, hvor jeg inddrager en datadreven analyse til at estimere mine rytteres point potentiale.” – fortæller den 27 årige, nyuddannede økonom om sin tilgang til managerspillet til Vueltaen

Procyclingstats er datagrundlaget og via grundig analyse blev rytter-typer, etapeprofiler og performance potentiale kortlagt. Så bliver der sat hold.

“Løbsprofilen indbød fra start til at klatrere og klassementryttere hurtigt ville etablere sig i toppen, hvorfor disse ryttere er gennemgående i min hold udvælgelse. Sammen med det faktum, at der var mindre fokus på enkeltstart i årets Vuelta, så blev ryttere som Hugh Carthy, Dan Martin, Felix Grossschartner og Nelson Oliveira nogle afgørende separatorer ift. de øvrige hold.” – uddyber Joakim. 

Vinderens hold

Joakim’s vinderhold SPQR

Tour’en tændte interessen 

Joakim er som så mange andre vokset op med Tour de France i TV’et om sommeren. Men interessen for cykling har bredt sig – og han ser især frem til forårsklassikerne. 

I managerspillet er det broderen der duelleres imod. Det er “en konkurrence, som må siges at jeg har taget føringen i nu” – fortæller Joakim, der til daglig bor på Vesterbro. 

Vinderen af Vuelta Manager 2020, Joakim Wedervang

Vinderen af Vuelta Manager 2020

Det var dog først efter enkeltstarten på 13. etape, at han begyndte at tro på en placering i toppen. 

“Jeg havde ikke det bedste hold til denne disciplin. Men da jeg efterfølgende stadig havde fem ryttere med i toppen af klassementet, kom der ekstra tro på et godt resultat til de sidste etaper.” fortæller vinderen, som kørte en konservativ kaptajn-taktik og primært valgte den røde trøje (Roglic eller Carapaz).

Taktisk afslutning

De få enkeltstarter i Vuelta a Espana 2020 gjorde det måske lettere at sætte holdet fra start, men et taktiske spil fyldte mere efterhånden som feltet nærmede sig målet i Madrid.

“De sidste etaper var meget spændende – selvfølgelig pga. af muligheden for styrt osv. – men især fordi de blev kørt på en temmelig ukonventionel måde, primært fordi Movistar havde det store taktik bræt fremme. Specielt næstsidste etape til Alto de la Covatilla gav anledning til nervøsitet, men heldigvis var De la Cruz’ holdkammerater i stand til at sætte ham på nedkørslerne, som var min nærmeste konkurrents es i ærmet.” – fortæller manageren, som i managerspillet går under navnet Aurelius the Great.

Joakim’s tropper sejrede til sidst, og det lyder til både at være til glæde for Joakim og hans bedre halvdel. 

“Min kæreste har nok været udsat for lidt mere cykling end normalt, både i TV og snak.” 

Der skal lyde et stort tillykke med sejren i Vuelta Manager 2020, og en plads i vindernes Hall of Fame.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *