Billede: William Morice

Afgørelsens time

31 km alene imod uret og efterfølgende paradekørsel til Paris. Det er alt, der resterer af årets Tour de France. Thomas synes ganske vidst sikker på sejren, men intet er afgjort bag ham. Det er tid til den sidste slutspurt – også i Tourspillet. Læs vores sidste optakt her.

Det er blevet tid til de sidste dispositioner i managerspillet til Tour de France i år. Spørgsmål er blevet erstattet af svar, og vi kender nu styrkeforholdet rytterne imellem. Det er dog endnu ikke for sent at hente afgørende ind på konkurrenterne i Tourspillet.

Klassementsryttere fremfor specialister

På 20. etape venter som sagt den afgørende enkeltstart. Ruten er relativt kuperet, men under normale omstændigheder ikke noget, de fleste specialister ikke vil kunne overkomme.  Tredje uge i en Grand Tour hører dog ikke ind under “normale omstændigheder”. Tre ugers slid sætter sine spor, og derfor ser vi oftest, at de ryttere med mest tilbage i tanken udmærker sig fremfor specialisterne. Med andre ord må det forventes, at klassementsrytterne vil dominere på etapen imorgen.

Roglic, Dumoulin og Thomas er alle kendte for deres evner på enkeltstartscyklen, men det ville heller ikke været overraskende at se mindre tempostærke klassementsryttere køre i top 10-15. Flere af disse ryttere er sandsynligvis allerede at finde på dit hold, og kan tilmed give ekstra vækst qua deres placering i klassementet. Sammenholdt med de sparede transferudgifter er meget således tjent alene på at beholde dem.

Gå all-in på Champs Élysées

På søndag venter den traditionsrige paradekørsel imod Paris og dermed også sprinternes uofficielle VM på Champs Élysées. Med de fleste topsprintere ude af løbet må det siges at være mere uformelt end normalt. Det betyder dog blot, at der er færre om de – i Tourspillet – attraktive placeringer i top 15. Det skulle således blive nemmere at udpege sig 8 ryttere, som har gode chancer for dette. Med ingen resterende etaper eller hensyn, kan du altså med fordel sælge selv Thomas og gå all-in på sprintere.

Tips til Touren

To meget forskellige etaper, kræver naturligvis også forskellige råd. På enkeltstarten handler det som sagt om, hvem der har flere kræfter tilbage. Ser vi bort fra de mest oplagte kandidater til enkeltstarten, er der et par spændende ryttere, der falder i øjnene.

Brødrene Ion og Gorka Izaguirre (hhv. 5.984,000 og 5.400,000) er begge rigtig dygtige enkeltstartsryttere. Særligt på kuperede ruter. Det der dog for alvor gør dem interessante. er deres præstation den seneste uge. Begge var således i top 15 på fredagens hårde bjergetape. I dag så vi Bahrain kæmpe hårdt for holdklassementet, hvorfor både Ion og Gorka må ventes at give den 100%. Det kunne sagtens kaste to pæne placeringer af sig.

Skal jeg alligevel nævne én specialist, der typisk plejer at præstere på selv hårdere ruter – også sent i en Grand Tour – vil jeg pege på Maciej Bodnar (3.900,000). Den stærke polak vandt i fjor Tourens sidste enkeltstart på en lidt lettere rute. Mon der venter et nyt topresultat?

Champs Élysées er sidste chance for Kristoff

Sidst, men ikke mindst gælder det spurten i Paris. Trods Demares sejr senest, har jeg størst tiltro til norske Alexander Kristoff (8.500,000). Nordmanden bliver typisk blot bedre og bedre i løbet af de tre uger, og den let stigende spurt passer ham perfekt. Som joker til etapen vil jeg igen-igen pege på argentinske Maximilliano Richeze (4.130,000). Han imponerede mange med sin 6. plads i seneste massespurt. Jeg tror dog, at der er mere i ham end det. Ved den lejlighed valgte han Sagans hjul, hvilket for en sjælden gangs skyld var et skidt valg. Slovakken spurter nemlig ikke rigtig med pga. sit styrt. Vælger Richeze et bedre hjul på søndag, kan han køre i top 3.

Afslutningsvis vil jeg sige tak for denne gang. Håber I har nydt mine blogs og tips til Tourspillet 2018 løbende gennem Touren. Tager rigtig gerne imod ris og ros. Enten i kommentarfeltet eller som vanligt på Twitter. God vind derude!

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *