Rookie-tips: Sådan sætter du hold i Football Fantasy

Vinderen af Football Fantasy 2018 Rasmus Ålbæk Jensen er trådt i træner-tøjet og kaster her tre manager-tips i retning af alle, som prøver kræfter med Football Fantasy for første gang.

NFL 2019 sæsonen starter natten til fredag d. 6. september, og for at gøre NFL-søndag endnu sjovere, så giver Rasmus Ålbæk Jensen, som er den forsvarende Football Fantasy mester, dig her tre managertips. 

Det er nemlig lidt sjovere at se touchdowns og sacks, når man har styr på sit managerhold.

Kend pointsystemet 

Inden du begiver dig i kast med et nyt brætspil, så læser du reglerne først. Det er indlysende. Men dem som kender reglerne godt, de får også en fordel. Så første tip er: 

“Sæt dig rigtig godt ind i pointsystemet. Det er meget anderledes end i fodbold managerspillene, som de fleste har prøvet. I Football Fantasy får du f.eks. Ikke point efter om din spillers hold vinder eller taber”. – siger 28 årige Rasmus, som har spillet med på holdet.dk i næsten 10 år. 

Derudover er værd at nævne, at du kan vælge mellem to forskellige formationer og at du skal vælge i alt 11 spillere.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.655.200
1. Josh Allen
Buffalo Bills
12.155.200
3.413.000
2. Christian McCaffrey
San Francisco 49ers
9.913.000
3.305.200
3. Dak Prescott
Dallas Cowboys
8.305.200
Holdet.dk

Spar på kontrakterne 

En af de markante forskelle på managerspillet baseret på NFL og fodbold managerspil, som f.eks. Premier og Super Manager, er, at hvert hold har et maksimum af 35 kontrakter, som skal bruges hver gang du ønsker at skifte en spiller på dit managerhold. 

A. Brown koster 7 mio.

Der er altså ingen transfergebyr, når man køber spillere i Football Fantasy. Til gengæld kan man kun skifte ud maksimalt 35 gange. 

Og her er rådet klart fra Rasmus Jensen: “Spar på dine kontrakter!” 

“Lad være med at gå i panik fordi dine recievere ikke leverer hver kamp. Specielt hvis du satser meget på runningbacks og dermed har billigere recievere, så brug ikke for mange transfers på dem.” – uddyber Rasmus Jensen. 

Kontrakterne skal også bruges når dine spillere har en såkaldt “bye week”. En uge hvor de ikke spiller.

“Alle holdene har en såkaldt bye week. Det er vigtigt at have kontrakter tilbage til dette. Jeg var ved at tabe spillet sidste år, fordi jeg havde tre spillere, der ikke spillede sidste runde, men havde ikke flere kontrakter tilbage.” siger Rasmus Jensen.

Følg med i NFL 

At følge tæt med og læse nyheder om sporten er en fordel i alle managerspil. Det gælder dog især i NFL. Omfanget af skader, karantæner og mærkværdige udeblivelser er enorm i den mest populære sport i USA. 

Rådet er derfor: “Følg godt med på diverse nyheds sider med NFL” 

“Det er en hård sport med mange skader og andre kontroversielle ting, som f.eks. at der kan være nogen der ikke vil spille, fordi de har en dårlig kontrakt eller en hjelm de er utilfreds med, som tilfældet er med stjerne recieveren Antonio Brown.” – forklarer Rasmus Jensen, som til dagligt er revisor og er lidt af en sportsfanatiker. 

Rasmus Ålbæk Jensen satte kun ét hold sidste år, da han vandt spillet og kom i Hall of Fame, men overvejer i år at lave to managerhold til Football Fantasy 2019. 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *