EM Håndbold 2022: Frederik vinder efter en usædvanlig slutrunde

Der er god grund til at juble for Frederik Ravnkilde Marlet. Han vandt nemlig EM Håndbold Manager 2022. Læs om hans vej til sejr lige her.

Håndboldherrernes EM-slutrunde blev flere gang undervejs vendt godt og grundigt på hovedet – hovedsageligt grundet coronasmitten, som spredte sig som en steppebrand.

Heldigvis var der stadig et godt grundlag for at spille med i Holdet.dk‘s EM Håndbold Manager 2022, og den mulighed greb 30-årige Frederik Ravnkilde Marlet.

“En smule utraditionel”

Ungarn og Slovakiet var værter for årets EM-slutrunde, og her blev det til gode kampe på banen og imponerende spillerunder i managerspillet.

Selv oplevede managervinder, Frederik, EM Håndbold Manager 2022 som lidt anderledes end vanligt.

En smule utraditionel, fordi flere runder blev påvirket af udfald i coronaprøver hos de enkelte hold. Derudover også en anelse mere kaotisk og tilfældig, end, hvad jeg har oplevet tidligere. For de tidligere mesterskaber har ens formue som oftest defineret ens udbytte, hvor det denne gang var begrænset ved dyre ”must haves” på ens hold, og hvor mindre dyre spillere ofte var lige så indbringende som de helt dyre“.

Til trods for en lidt speciel omgang managerbold, så var Frederik en glad mand, da sejren kom i hus.

“Uvirkeligt er nok det første ord, jeg kan komme i tanke om. Jeg har tit spillet med og haft enkelte rigtig gode runder. I år ramte jeg gode runder af flere omgange, det var fedt at prøve! Jeg vinder sjældent managerspil, så det er uvant at ende øverst på skamlen. Corona forpurrede den helt store fest, men jeg fik da drukket en håndbajer eller to”!

Den sidste spillerunde

EM Håndbold Manager bød på spændende spillerunder, som undervejs var tætte og uforudsigelige. Derfor var Frederik Ravnkilde Marlet også langt fra sikker på, at han ville vinde, før sejren rent faktisk kom i hus.

Sidste runde var da også lidt af en gyser for slutrundens managervinder:

Det var mega nervepirrende! Jeg valgte i sidste sekund at sætte Jacob Holm som kaptajn, da jeg var overbevist om, at mine konkurrenter, både over og under, formentlig ville vælge Jim Gottfridsson. Det viste sig at være en klog beslutning. Jeg oplevede dog også 10 minutter, hvor Gidsel var skadet og Jacob Holm sad ude med knubs, hvor jeg havde dømt mine chancer ude. Holm kom tilbage og scorede 10 mål, Gottfridsson blev pakket ned af det spanske forsvar, og Aleix Gomez blev ved med at score på straffe. Det gik op og ned“.

Det blev altså en sand rutschebanetur for Frederik, der ikke havde en decideret taktik undervejs, men alligevel nogle spillere, som han hældte til fra start.

Alle hold benytter deres profiler og MVP’s i første runde. Så her gik jeg efter Mikkel Hansen, Omar Ingi og Kay Smits. Af målmænd gik jeg efter middelstærke hold, som havde alt på spil, og som mødte svage hold. Det blev ofte Victor Kireev (Rusland) eller Tomas Mrkva (Tjekkiet). Af kaptajn valgte jeg oftest Mikkel Hansen eller Kay Smits, da de tilsyneladende var dobbelt-straffeskytter (fortsætter med at skyde straffe, selvom de brænder)“.

Studier, håndbold og managerspil

Når Frederik ikke har travlt med at spille EM Håndbold Manager 2022, så spiller han gerne med i andre af Holdet.dk’s managerspil.

Jeg har altid lavet fantasy-hold, og startede den gang Swush var en del af DR, hvor jeg hurtigt blev opslugt af Tour de France-spillene. Jeg laver typisk basis-hold for fodbold, håndbold og cykling, men er de senere år begyndt at eksperimentere med guld-hold. Det burde jeg måske fortsætte med“.

Dog er der også andre gerninger, der for Frederik skal klares i hverdagen. Til dagligt er han nemlig i fuld gang med sin Ph.D. på Københavns Universitet. Her er han rent fagligt dykket ned i Parkinson-sygdommen og dens opstandelse.

Udover studierne fylder badminton også. Selv beskriver Frederik sine evner med fjerbolden som værende på et “relativt højt niveau“.

Men hvorfor var det så lige håndboldspillet, som Frederik var så skarp til i managerregi?

Jeg har spillet håndbold i en kort periode, men blev hurtigt irriteret over, at jeg skulle spille mine medspillere, og ikke bare måtte skyde selv. Jeg tror ikke helt, jeg forstod konceptet dengang. For fodbold gik det tilsvarende bedre, og der holdt jeg ved i mange år, indtil jeg måtte opgive sporten pga. en knæskade. Sjovt nok er jeg horribel i Holdet.dk’s fodboldmanagerspil“.

Tips til næste håndboldmanagerspil

Med den flotte sejr og førsteplads i EM Håndbold Manager 2022 er det nok næppe sidste gang, at Frederik spiller med indenfor håndbolden.

Men, hvad har han lært, og hvad vil han gøre anderledes til næste gang?

Jeg håber ikke, at corona har en lige så stor betydning til næste slutrunde. Jeg har nok lært, at bekymre mig mindre om corona hos bestemte nationer/spillere, og i stedet vælge en spiller udelukkende baseret på sandsynligheden for +5 mål og/eller +5 assists“.

Jeg var tæt på at smide sejren i slutningen af mellemrunden, da jeg ikke havde nerverne til at vælge spillere, som skulle i kamp på rundens andendag. Jeg var nervøs for, at spillere fra disse nationer (især Island og DK) ville få positive coronatests efter runden var startet. Der burde jeg have haft mere is i maven“.

Is i maven eller ej, så endte Frederik Ravnkilde Marlet med at vinde EM Håndbold Manager 2022 med 33.051 kr. ned til andenpladsen og sikrede sig en plads i managernes hall of fame.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *