Vejen til Succes: AGF spillere, én tysker og én 19-årig angriber

Andreas Vidførle fra Klubhuset har fået besøg af Tipsbladets Superligaekspert Kenneth Jensen forud for runde 1 af Super Manager – Forår 2021. Særligt AGFs fordelagtige startprogram frister, når der sættes hold til runde et.

Tirsdag den 2. februar kl. 18.00 begynder Superligaen igen. På Cepheus Park i Randers skal spillerne fra fængselsbyen Horsens møde de lokale regnskovsdrenge. Det er kontrasterne der mødes, når topholdet Randers FC møder bundholdet AC Horsens. Et Randers hold med 5 sejre i træk mod et Horsens hold som har tabt de seneste 3 superligakampe.

Samme aften kl. 20.00 åbner AGF deres forårssæson og kamp om mesterskabet ude mod Vejle. Netop AGF starter Superligaen med gode muligheder for at få et par sejre i deres første kampe.

AGF starter bedst

Først til Vejle, så en hjemmekamp mod Lyngby, og så en tur til Odense. I de første 3 runder møder AGF tre af Superligaens lavest rangerede hold, når de møder nr. 12, 10 og 9. Samtidig kæmper AGF med om mesterskabet, hvor man kun er 3 point efter FCM og BIF. Når der skal vælges spillere til ens manager hold, er det nærmest umuligt at komme uden om en stamme af AGF spillere, og det er mere et spørgsmål om hvilke AGF spillere man skal have – frem for hvor mange.

Kamil Grabara (5.500.000) er muligvis det bedste valg på målmandsposten. Kun Jesper Hansen har lukket færre mål ind. Også i forsvaret er der masser af gode køb. Casper Højer Nielsen (6.000.000) kan meget vel være alle millionerne værd. Han er den mest afsluttende forsvarsspiller og var i efteråret uheldig med, at det ikke blev til flere scoringer, end de to det blev til.

I forsvaret finder man også budgetkøbene Sebastian Hausner (3.000.000) og Jesper Juelsgård (2,500.000), som begge bør starte inde i 1. runde, mens der også er en god chance for, at Magnus Anbo (2.000.000) starter inde på højre back, hvis man skal have en rigtig billig spiller.

På midtbanen er Albert Grønbæk (3.000.000) den første spiller, der skal ind på alle managerhold. Grønbæk er blevet fast inventar på AGF midtbanen, og kvitterede i efteråret for tilliden med 3 mål og 3 assists. Jevtovic (2.500.000) er ikke langt fra startopstillingen og kan komme på tale i løbet af sæsonen.

I angrebet er der ingen over og ingen ved siden af Superligaens topscorer Patrick Mortensen (8.000.000). Det er blevet til 8 mål i efteråret på xG 7,77 – og AGFs målfarlige angriber må også være den største favorit til at erobre topscorertitlen.

 

Mesterskabsspil fra runde 10

I forhold til de normale fodbold managerspil på Holdet.dk, er der det specielle ved Superligaen forår, at Superligaen deles i to fra runde 10 af. Sætter man et guld hold, er det ikke noget, man bør tænke over, når man sætter hold til runde 1, men sætter man et gratis / basis hold, kan der være en fidus i at have spillere fra de hold, der slutter som nr. 7 og 8 i grundspillet, og dermed får to kampe mod hold som Lyngby og Horsens.

Du kan høre alle anbefalingerne fra Tipsbladets superligaekspert Kenneth Jensen og Andreas Vidførle-Pedersen fra Klubhuset ved at høre hele Superligaoptakten her:

 

 Kenneth og Andreas’ hold til spilstart

Klubhusets anbefalinger

Generelt er det godt at holde øje med de spillere, der sparker straffespark, når man skal vælge spillerne til sit hold. Du kan se en oversigt over alle Superligaens straffesparkstagere, hvis du er i tvivl om, hvem der har ansvaret, når bolden ligger på 11 meter pletten.

 

Målmand
Patrick Carlgren
Randers FC
5.000.000
vs. AC Horsens

4 rent mål blev det til i efteråret og kun 12 mål imod sig. Det resultat blev kun overgået af Superligaens førstemålmand Jesper Hansen. Målt på xG imod, var Randers også den klub, der afgav tredje færrest chancer til modstanderne.

Forsvarsspiller
Jens Martin Gammelby
Lyngby BK
7.971.000
vs. AaB

Lyngby er blandt de absolut svageste hold i Superligaen, men Gammelby er den næst mest afsluttende forsvarsspiller, og skyldes at han faktisk spiller angriber. Det ser ydermere ud til, at Gammelby kommer til at sparke Lyngbys straffespark i foråret.

Midtbanespiller
Anders Dreyer
FC Midtjylland
7.500.000
vs. Sønderjyske

Dreyer har en eminent sparketeknik, og i efteråret blev det til 5 mål og 3 assists. Dreyer var også den midtbanespiller i Superligaen, der skabte flest chancer til sine medspillere. Dreyer overpræsterede sin xG en smule, mens det blev til færre assists end man kunne forvente med det store antal skabte chancer.

Angrebsspiller
Chukwuemeka Paul Nnamani
FC Nordsjælland
2.000.000
vs. Brøndby IF

Den bare 19-årige FCN angriber har spillet forrygende i træningskampene, hvor han har scoret 5 mål – bl.a. et hattrick mod Helsingør FC. Han ser ud til at være en sikker starter i FCNs angreb.

Top 3: popularitet
Spilstart om:
0 %
1. Tobias Mølgaard
AGF
2.500.000
0 %
2. Frederik Tingager
AGF
3.500.000
0 %
3. Tobias Anker
AGF
2.500.000
Sæt hold

Hvis du vil have flere managertips fra Klubhuset, så kan du abonnere på podcasten.

Abonner her:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

 

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *