Foto: Filip Bossuyt

Til tops i Girospillet? Tips fra en tidligere vinder

Sidste års vinder af Girospillet Keld Moestrup deler sine overvejelser om, hvad han har blik for, når han sætter sit managerhold til Girospillet. Den tidligere vinder giver også et par anbefalinger til ryttere, som bør overvejes, hvis managerbudgettet er stramt.


Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /var/www/blog.holdet.dk/public_html/wp-content/plugins/holdetblog/holdetblog.php on line 471

Grand Tour-sæsonen nærmer sig, og der lægges traditionen tro ud med den italienske rundtur. Holdet.dk er selvfølgelig med, og er du en af de managers, som er i tvivl om, hvordan Girospillet (det med udskiftninger) skal gribes an, så læs med nedenfor.

Her komme sidste års vinder Keld Moestrup med sine betragtninger.

Forudsigelig Giro d’ Italia

Giro’en er den mest forudsigelige af de tre Grand Tour ifølge Keld Moestrup. Dette har betydning for, hvordan man som manager i Girospillet skal gribe spillet an, uddyber han.

“Hvis vi ser på de seneste års managerspil om Grand Tours-løbene, mener jeg, at Giroen er den mest forudsigelige. Det skal forstås på den måde, at der sjældent er store udbrud med mange ryttere udenfor klassementet, der holder hjem. Sprinteretaperne ender med en spurt. På de øvrige etaper er det oftest favoritterne, der kører om sejren”, siger Girospillets vinder fra 2018.

Han uddyber, hvorfor netop dette har en betydning for managerspillet.

“Konkret betyder det, at det er vigtigt, at komme godt fra start, så man hurtigt kan få råd til så mange favoritter som muligt” tilføjer Keld Moestrup.

En god økonomi er altså et vigtigt fundament for en topplacering i den samlede stilling i Girospillet. De første 3-4-etaper er meget definerende. Kan man klare dem med skindet på næsen, kan man begynde at blive mere konservativ, fortsætter den forsvarende vinder videre.

Den konservative spillestil skal dog i et tilfælde byttes ud, og det er, når etapeprofilen er helt flad.

På sprinteretaperne bør man dog skifte alle de topsprintere ind, som man overhovedet har råd til, påpeger Keld Moestrup.

Ryttertips til Giro’en

Hvilke ryttere du skal holde øje med igennem den tre-uger-lange rundtur, og som også bør indgå i dine overvejelser til dit managerhold giver Keld Moestrup et bud på nedenfor.

Hvem der bliver det gode køb i år er naturligvis svært at vide. Overordnet ville jeg dog kigge på kaptajner på hold, der ikke er top-favoritter. Ellers kan man altid kigge på den næsten sidestillede løjtnant på de større hold, fortæller Keld Moestrup og inddeler sine bud i tre kategorier.

Det gode køb til prisen
vs.

Det kunne være ryttere som Bob Jungels, Richard Carapaz, Bauke Mollema eller Johan Estaban Chavez. De 2-3 millioner man sparer i forhold til topnavnene gør, at man kan have en eller to flere gode folk med, som så også ofte slutter i top 15.

Must-have
vs.

Det er naturligvis svært at komme udenom Tom Dumoulin og Primoz Roglic, pga. enkeltstarterne, men ellers vil jeg pege på Miguel Angel Lopez på bjergetaperne. Med Egan Bernal ude vurderer jeg ham til at være stærkeste mand dér.

Satsningen
vs.

Som følge af Egan Bernals afbud vil jeg pege på et par af de unge Team INEOS (tidligere Team Sky) folk. Der er næsten frit valg på hylderne. Mit bud er dog, at det står mellem Pavel Sivakov, Ivan Ramiro Sosa Cuervo eller Tao Geoghegan Hart. De vil som følge af Bernals afbud få mere frit spil.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *