Håndbold-ekspert: 11 spillertips til dit OL-hold

Danmark er forsvarende VM- og OL-mestre, og favorit-værdigheden smitter også af på håndbold-ekspert Rasmus Boysen’s OL-anbefalinger. Se hvilke 11 spillere han har fidus til i Tokyo Håndbold Manager 2021

28 årige Rasmus Boysen er professionel håndboldspiller i Frederica HK og håndboldekspert – og hvis ikke det var for hans nylige rolle som far, så ville alle døgnets vågne timer handle om håndbold.

Hans bedste resultat i håndbold managerspil på Holdet.dk var til EM 2016, hvor han lå nr. 1 før finalen, men endte med en samlet 5. plads. Han har således stor erfaring med managerspil og har ofte guidet Mediano Håndbolds lyttere igennem diverse slutrunde spil.

Til OL er ambitionerne store, men det er en sværere turnering at spille manager til end f.eks. VM. Det skyldes at der var 32 hold med til VM – og der kun er 12 hold til OL i Tokyo. Trupperne er ydermere trimmet ned fra 16 til 14 mand og alle spillerne har været igennem en lang corona-plaget sæson.

Så der er generelt set færre muligheder for at finde de helt ukendte spillere med x-factor i Tokyo Håndbold Manager

Top 3: popularitet
Spilstart om:
0 %
1. Nicolas Bonanno
Argentina
3.000.000
0 %
2. Santiago Baronetto
Argentina
3.500.000
0 %
3. Federico Fernandez
Argentina
3.000.000
Sæt hold

Sådan vurderer du positionerne

Hvis du vil langt i håndbold managerspil, så er det en god ide at følge Rasmus Boysen på Twitter. For sine sociale følgere har han også oprettet en miniliga, som du kan tilmelde dig her – og spille mod ham.

Når Boysen sætter sit managerhold, så har han følgende overvejelser omkring hver position:

Målmænd: Her kigger jeg især på match-uppet i en runde. Hvis en nation møder et rigtig dårligt hold, så er det en god ide at vælge den målmand. Så de kan godt skiftes ofte undervejse i spillet.

Bagspillere: Hvis du ser historisk på det, så er det bagspillerne, der laver flest point. De får nemlig en del assists, så det er her, at du skal bruge det meste af budgettet. 

Fløjen: Find de fløjspillere der får mest muligt spilletid. Der er færre spillere med til OL end VM, så flere nationer har reelt set kun udtaget én fløjspiller til en given side – og gå efter straffe skytterne. Undgå f.eks. Spanien, som roterer meget på deres fløj-spillere. 

Stregspiller: Find en relativt billg spiller, som kommer i aktion. Det er dog rigtigt svært til OL, da de alle er lidt dyre. Hold især øje med stregspillere, som deltager mindre i det defensive arbejde og på den måde har mindre risiko for 2 min. straf.

11 spillertips fra Boysen

Målmand
Niklas Landin
Danmark
9.500.000
vs. va. Japan

På målmandsposten giver det rigtig god mening at kigge ekstra godt på match-up’et og Danmark møder Japan i første runde, så der er god værdi i at starte Landin.

Målmand
Andreas Palicka
Sverige
9.000.000
vs. Bahrain

Et andet godt match-up i 1. runde er Sverige mod Bahrain, og her fremhæver Rasmus Boysen den svenske målmand Andreas Palicka som et godt – og mindre populært – alternativ til Niklas Landin.

Målmand
Humberto Gomes
Portugal
6.000.000
vs.

Han ligner et klart første valg hos Portugal, og han er en del billigere end Palicka og Landin. Det bliver en tæt kamp i første runde mod Egypten, men i 2. runde venter Bahrain.

Bagspiller
Mathias Gidsel
Danmark
8.500.000
vs. Japan

Han gjorde det jo fremragende under sidste slutrunde og han er den eneste reele højreback Danmark har med til OL. Vi så til VM at Gidsel er en goal-getter – og med Danmarks forholdsvis lette gruppe, så får han chancen. Han er forholdsvis billig og yderst populær i managerspillet, men også et af to must-haves ifl. Boysen.

Bagspiller
Sander Sagosen
Norge
12.500.000
vs. Brasilien

Den anden must-hav er Norges profil Sander Sagosen. Hvis vi ser på den gruppe Norge er i og den måde, som landstræneren fordeler spilletiden, så er det svært at komme udenom Sagosen. På trods af at han er den dyreste spiller, så er han faktisk et must-have.

Bagspiller
Felix Claar
Sverige
4.500.000
vs. Bahrain

Felix Claar har spillet en magisk sæson for Aalborg. Sverige har en Godtfridsson på samme plads, men jeg tror godt svenskerne kan få plads til begge backs, og så er han billig til 4.5 mio. og de møder en overkommelig modstander i form af Bahrain, hvor Godtfridsson også godt kan blive sparet lidt.

Bagspiller
Leonardo Dutra
Brasilien
5.500.000
vs. Norge

Jeg har set et par træningskampe med Brasilien – og Dutra er rigtig målfarlig. Man kan nogle gange finde nogle lidt billigere spillere på de mindre hold, som skyder meget og er en rigtig goal-getter type. Den slags er Dutra.

Fløj
Omar Elwakil
Egypten
3.500.000
vs. Portugal

Egypten har reelt set kun udtaget én venstre-fløj og det er Omar Elwakil. Han er ikke nogen målsluger, men han kommer til at spille og er billig – og derfor giver han god mening, når Egypten møder de lidt svagere hold, som f.eks. Japan og Bahrain.

Fløj
Magnus Jøndal
Norge
7.000.000
vs. Brasilien

Norge har også kun valgt at tage én venstrefløj med, og det er Magnus Jøndal. Som en af favoritnationerne, så er det en ok pris til 7 mio. Så ham har jeg da overvejet på mit hold.

Streg
Magnus Saugstrup
Danmark
6.000.000
vs. Japan

Han var fantastisk til sidste slutrunde. Han koster godt nok seks mio. og det kan blive svært at få plads til ham, men han er rigtig god i kontrafasen og i den første kamp i mod Japan skulle der være grobund for at lukrere på omstillingerne.

Streg
Julen Aguinagalde
Spanien
5.500.000
vs. Tyskland

Han har lavet en del mål i træningskampene og så deltager han lige netop ikke så meget i det defensive arbejde, og derfor er der mindre risiko for kort og 2. min. straf. Han er ikke taget på så mange hold, så man kan godt adskille sig lidt fra andre managers med Aguinagalde på holdet.

Når ikke det går løs med harpiks på banen, så udfolder Boysen sin viden på nettet. Under OL skriver han således for håndbold-mediet Handball World News, hvor du kan finde skadeslister, overblik over testkampe og de endelige OL-trupper.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *