Ekspert-Junker triumferede i det tyske

Det startede skidt, men endte perfekt for managerekspert og fodboldkommentator Mads Junker i efterårsudgaven af Bundes Manager. Læs nedenfor, hvordan ekspertens sejr kom i hus.

Vi har alle erfaringer med dem.

Ekspertkommentatoren som altid ved, hvordan forsvarsspilleren skulle have positioneret sig. Hvordan ligastillingen ender selvom sæsonen endnu ikke er begyndt, samt hvilke totalt ukendte spillere, som man skal holde øje med i den kommende runde eller sæson. Det er langt fra altid, at det ender som eksperten prædiker. Men nu har i hvert fald én af dem vist, at man bør lytte ekstra efter, når han udtaler sig.

Mads Junker, managerekspert og fodboldkommentator for Eurosport, levede i den grad op til sin titel og satte alle til vægs i Bundes Manager – Efterår 2018. Han har gentagne gange vist sin ekspertise med adskillige placeringer i toppen. I 2016 vandt han La Liga Manager, og nu kan han også skrive vinder af Bundes Manager på sit CV. Junker har dermed vist en alsidighed, som er de færreste managerspillere forundt.

“Alle (fodbold)manager spil fanger mig, og hver liga har sin egen charme. Bundes Manager gør det meget federe at se kampene i tv. Generelt er Tyskland et forrygende fodboldland. Har man ikke set Bundesliga-fodbold live på stadion, bør man virkelig unde sig selv en tur. En af mine tætteste venner spiller i Wolfsburg, så jeg følger også ligaen for at se ham.” – fortæller Mads Junker, der har syv landsholds kampe i CV’et.

Mads Junkers vinderhold i Bundes Manager

Gav aldrig op

Junkers topplaceringer er han dog ikke kommet sovende til. Han har spillet med på holdet.dk siden 2003, og bl.a. skrevet om manager-taktikken til Premier Manager. Han har dermed opbygget en del erfaring og kendskab til spillet. Derudover er hemmeligheden bag succesen, at Junker oftest stiller flere hold.

Typisk stiller jeg to-tre hold. I Premier Manager lidt flere, da der er flere muligheder i forhold til holdsammensætningen.” – forklarer Mads Junker

Efter en stille start for Junker’s hold Zelda Lewa lå det ikke i kortene, at holdet skulle nå helt til tops. Junkers erfaring fra tidligere spil fik ham dog ikke til at give op, og først efter 7 runder begyndte det for alvor at gå den rigtige vej.

“Omkring halvvejs begyndte det at ligne noget. Da jeg sejrede i La Liga Manager, lærte jeg, at selvom du starter skidt, kan der ske så meget i de her spil. Helt konkret hjalp Paco Alcacers hattrick i syvende runde mig i gang. Det samme gjorde Reus, Lewandowski og Gulacsi, der alle ramte solide stimer fra midtvejs.” – siger Junker.

Klar sejr, men tæt afslutning

Den gode stime varede ved, og med et par runder igen kunne manager-eksperten, begynde at forholde sig til konkurrenterne i toppen. Det afstedkom et par rotationer på holdet, som skulle sikre at konkurrenterne ikke kom for tæt på.

“Jeg havde en rimelig føring på omkring 250.000 point efter runde 15. Jeg begyndte at kigge på holdene omkring mig og solgte fx. Gnabry, da jeg var eneste mand i top 10 med ham. Han havde hjulpet mig til tops, men derfra var der ingen grund til at beholde ham, når de øvrige havde Paco Alcacer, så ham satte jeg ind for at gardere mig.” – uddybe Mads Junker.

Inden sidste runde lå Mads Junkers hold nr. 1, men blot med en føring på omkring 10.000 point ned til nr.2. Intet var afgjort, og føringen var skrumpet. Junkers føring holdt dog i mål, og det lykkedes ham faktisk at udbygge føringen og vinde med ca. 300.000 point.

“Det endte med en nogenlunde komfortabel sejr, men sidste runde var selvsagt spændende, da mange af forfølgerne kunne hente mig medmindre jeg ramte på de fleste af mine spillere.” – siger Mads Junker.

Sejren er Junkers anden samlede sejr. Ekspertkommentatoren kan derfor med rette påberåbe sig titlen som managerekspert en rum tid endnu – og sikre sin plads i Hall of Fame.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *