Motor Manager: Sådan giver du vennerne baghjul

Sidste år kørte Lars Kroot en 2. plads hjem i Motor Manager, i år tager han rollen som hjælpekører for dit F1 hold. Læs ekspertens managertips til Motor Manager 2023.

Sidst år vendte nye regler op og ned på Formel 1. Nu har alle Formel 1 teams, kører og Pitcrew fået ét års erfaring – og det er derfor (i princippet) mere stabile resultater, som vi kigger ind i, i 2023 Formel 1 sæsonen.

Vi har spurgt sidste års 2. plads Lars Kroot om hvem han tror kan køre dit managerhold til tops i Motor Manager 2023.

Lidt om Lars Kroot

Lars Kroot’s interesse for motorsport startee i en helt ung alder, da hans storebror begyndte at køre gokart.

“Efter at have været ude og se en masse af hans løb, og se ham vinde selveste DM i 2014, startede interessen rigtigt for mig. Samtidigt startede der en hurtig hollænder ved navn Max Verstappen, tilbage i 2015, i Formel 1, og da jeg har hollandske rødder, havde jeg virkelig en, jeg kunne følge i sporten.” – fortæller den 22 årige Lars Kroot

Managerspils karrieren på Holdet.dk kulminerede sidste år med et top restultat i Motor Manager.

“Sidste år var jeg med i den helt sjove ende af managerspillet, Motor Manager 2022, og sluttede en på en forrygende andenplads, efter faktisk at ligge nummer 1 det meste af spillet.” – Fortæller en stolt Lars Kroot, som har i alt 54 managerhold på CV’et.

Top 3: køb
Handel lukker om:
101
1. Mercedes W15 E
Mercedes
10.224.000
72
2. Lewis Hamilton
Mercedes
11.453.000
71
3. George Russell
Mercedes
9.950.000
-105
1. Charles Leclerc
Ferrari
10.686.000
-97
2. Ferrari SF-24
Ferrari
9.997.000
-41
3. Yuki Tsunoda
RB F1 Team
4.820.000
Skift ud

Kroot’s tre tips

Hold tråden, sats på ét hold

Om det så er Red Bull, Ferrari eller Mercedes. Det er altid vigtigt at have både din kaptajn, og konstruktør fra samme hold. Det giver ikke mening at tage fra 6-7 forskellige hold. Så laver du en kaptajn udskiftning, så sørg for også at have konstruktøren med.

Vær ikke bange for ‘penalties’

Engine penalties/grid drops er en del af spillet. Husk at det sker for alle kører. Selvom din kører har fået en ‘5 place grid drop’ , så er der ingen grund til at skifte ud. Points bliver scoret i løbet, ikke i qualifying. Og så er der jo den detalje, at en kører også får points for overhalinger.

Tag chancen

Hold godt øje med, hvilke biler har hvilke styrker.

Tager vi sidste år som eksempel, så var Williams ikke en specielt gode. Men de havde en utrolig høj top fart. Hvis man er en smule bagud i miniligaen med vennerne, så er der god fidus i at skifte til biler med høj top fart, på de hurtige baner såsom Baku, Monza og Spa. 

7 anbefalinger til Motor Manager

Must-have kører
Fernando Alonso
Aston Martin
5.500.000
vs.

Selvom det bare er testing, så har Aston Martin kommet med en bil der virkelig ser skarp ud. Kombiner det med en kører der sidste år viste, at selvom han er ældste mand i feltet, så er han ikke til at narre. Et must-have til prisen.

Must-have konstruktør
Red Bull RB19
Red Bull Racing
13.000.000
vs.

Med en bil der sidste år var så dominerende som den var, og to stabile kører bag rettet, er det svært at se forbi Red Bull bilen. Selvom konstruktøren er dyr, så var konstruktøren den mest vækstende af alt i sidste års spil, så det er bestemt en anbefaling.

Enabler kører
Guanyu Zhou
Alfa Romeo
3.000.000
vs.

Zhou havde en svær start til sæsonen sidste år, da det var hans første sæson i sporten. Da han endelig begyndte at føle sig til rette, faldt bilen samtidigt i performance, og han havde en hav af DNF’s da bilen var så lovende ud, så han var aldrig rigtigt med i den sjove ende af feltet. Bilen lover fint i år, så det kan være et godt enabler pick.

Enabler konstruktør
Aston Martin
Aston Martin
5.500.000
vs.

Aston Martin var teamet der sidste år sluttede året bedst. Efter en stille start til 2022, sluttede de med nogle fine resultater. Med en pris på kun 4.5 mio. og forventningerne til Aston Martin denne sæson, så er det et glimrende valg, der kan frigøre budget til de dyre investeringer.

Enabler pitcrew
Williams
Williams
4.500.000
vs.

Spar på pitcrewet. Henover de sidste par år har det vist sig, at der næsten ingen fidus i at lægge penge på pitcrew. Kigger man på index fra forrige år, lå holdene rigtig tæt på hinanden. Spar spar spar.

Differential kører
Felipe Drugovich
Aston Martin
4.000.000
vs.

Hold øje med hvem der skal køre for Aston Martin i første weekend. Lance Stroll er pt. ude med brækkede håndled grundet et cykel uheld, og Drugovich har kørt i pre season testing. Kører Drugovuch i weekenden, er det kun til én runde, men man får ham også næsten alene.

Kaptajnen
Max Verstappen
Red Bull Racing
14.000.000
vs.

Den dobbelte verdensmester er flyvende. Med en helt forrygende sæson sidste år, hvor han slog samtlige rekorder, så er det svært at se forbi hollænderen. Han er dyr, men han er klart også det mest oplagt valg, med favoritværdigheden hos Red Bull, og er klart førstekøren i Red Bull teamet.

Kroot’s hold til 1. runde

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *