Optakt: 15. etape af Tour de France 2021

15. etape af Touren kan blive en af de hårdeste etaper i årets løb, men etapen slutter ikke på toppen af en stigning, hvilket kan gøre favoritterne passive.

Det er Det Vilde Vesten i Tour de France, proklamerede Jakob Fuglsang efter 14. etape. På etapen brugte udbruddet mere end 100 kilometer på at blive etableret. Her sad Bauke Mollema, der endte med at vinde etapen, men også en række andre ryttere: blandt andre Guillaume Martin.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Jumbo-Visma
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Jumbo-Visma
15.512.000
Holdet.dk

Guillaume Martin endte med at vinde så meget tid, at franskmanden nu er nummer to i klassementet. Han skal nok ryge ud af toppen af klassementet igen, men det er påfaldende at Jumbo-Visma, EF og Ineos for anden gang i dette løb ikke lukker ned for disse klassementsangreb – sidst gjorde Ben O’Connor det samme. Det kan betyde, at vi slutter af med et lidt overraskende podium, hvis de ikke snart tager ansvar – UAE er jo ligeglade.

Husk at skifte ud på dit managerhold til Touren.

Ryttertips til 15. etape

Jeg er lidt splittet i min vurdering om det bliver favoritkamp eller et udbrud – jeg kan se begge scenarier. Jeg kan også se, at etapen simpelthen er så hård, at det helt naturligt ender med at blive en dag for klassementsfavoritterne.

Favoritten
Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
13.601.000
vs.

Tadej Pogacar led på Mont Ventoux, men var alligevel den andenstærkeste rytter bag Jonas Vingegaard. Jeg har svært ved at se ham blive sat på den her etape, og selvom han måske tager det roligt på nedkørslen og dermed bliver hentet af andre favoritter, så er han hurtig på stregen i en eventuel spurt. Han er min favorit.

Outsideren
Pello Bilbao
Bahrain Victorious
6.224.000
vs.

Pello Bilbao er nummer 11 i klassementet, men burde ikke kunne få lang snor i udbruddet – til gengæld passer han som ryttertype perfekt til den her etape, særligt grundet hans evner på nedkørslen. Jeg tror, der kan være et pænt resultat i vente for Bilbao.

Jokeren
Mark Donovan
DSM
3.176.000
vs.

Mark Donovan bor i Andorra, og kendskab til ruten kan vise sig at være godt på den her etape – ligeledes virker DSM endelig klar til at give Donovan lov til at jagte udbrud frem for at slide og slæbe sig selv helt træt på sprinteretaper. Donovan er glimrende og havde et par gode udbrud i Vueltaen 2020.

Du kan finde en længere optakt (uden managerfokus) til etapen på Gregario.dk, hvor jeg også skriver cykeloptakter – eller følge samtlige tips til Tour de France-managerspillet her.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *