8 tips direkte fra støvlelandet

Runde 2 af Serie A Manager – Efterår 2022 står for døren. Kom du skidt fra start, så hold hovedet højt – alt kan ske i italiensk fodbold! Her får du spilleranbefalinger til den kommende runde, så du forhåbentligt kan lægge afstand til konkurrenterne.

Første runde af Serie A Manager bød på flere målrige opgør, hvilket medførte, at hele 16 spillere vækstede med mere end 200.000 point. Over halvdelen af de 16 spillere var valgt af under 5%, så der var stor gevinst til de modige managers, som turde søge uden om de gængse valg.

Både Inter, Napoli, Roma og Juventus er store favoritter i den kommende runde, men guldet er ikke kun at finde i de fire klubber. Sassuolo kan bane vejen for en clean-sheet-bonus, mens både Udinese og Torino gemmer på måltørstige midtbanespillere, som bør overvejes til runde 2.

Jeg er rejst til Italien i håbet om at finde nøglen til succes i Serie A Manager. Jeg vil guide dig runde for runde, og her får du mine første 8 spillertips:

Muren
Andrea Consigli
Sassuolo
4.111.000
vs. AC Milan

Sassuolo er favoritter i de to næste kampe mod henholdsvis Lecce (H) og Spezia (U). Consigli er kun valgt af 3,1%, og med en pris på lidt under 4 millioner er han et udemærket valg til målmandsposten. Udover muligheden for to clean-sheets får du samtidig en målmand, som kan give plads til dyrere spillere på de offensive pladser.

Den solide
Gianluca Mancini
Roma
3.698.000
vs. Monza

I følge bookmakerne er Roma det hold, som med størst sandsynlighed holder målet rent i den kommende runde. Roma har flere attraktive forsvarsspillere, så her er det værd at kigge på popularitetsprocenten. Spinazzola er et godt valg, men hele 51,1% har ham på holdet, og derfor er Mancini (3,2%) rundes solide forsvarer.

Den langsigtede
Theo Hernandez
AC Milan
5.837.000
vs. Sassuolo

AC Milan er ikke umiddelbart det hold med det mest gunstige kampprogram. Alligevel er der ingen argumenter imod at få Hernandez ind på holdet hurtigst muligt. Han sparker straffe for de forsvarende mestre, og med sin offensive appel er det blot et spørgsmål om tid, før han slår til igen. Køb ham, hvis du ikke allerede har ham!

Den kortsigtede
Nicolo Zaniolo
Roma
4.099.000
vs. Monza

Roma er runde 2’s andenstørste favorit, og baseret på expected goals kan Zaniolo både lave mål og assists mod Cremonese. I 1. runde kom han op på hele 1,1 xG og 0,44 xA, men formåede ikke at få bolden i nettet. En ulempe er hans høje popularitetsprocent (44%), hvorfor Arnautovic (3,5%) eller Sanabria (2%) kan være alternernative valg til runden.

Den uopdagede
Gerard Deulofeu
Udinese
5.626.000
vs. Fiorentina

Deulofeu blev noteret for 13 mål i sidste sæson, og var glødende i pre-season. Han kom kun op på skuffende 0,08 xG mod AC Milan, men assisterede dog til et af holdets to mål. Udinese er favoritter til sine kommende kampe, hvor den offensive Deulefou nok skal stjæle rampelyset. Han sparker straffe, og er til stor overraskelse kun valgt af 2,4%.

Enableren
Nemanja Radonjic
Torino
2.820.000
vs. Atalanta

Den 26-årige kantspiller har været vidt omkring de seneste år, men er nu landet i Torino, hvor han bliver i den kommende tid. Han kom godt fra start med 3 mål i 5 pre-season kampe for Torino, og kom op på 0,8 xG i den seneste kamp mod Monza. Vi har altså at gøre med en spiller, som ikke blot er billig, men også har målscoringspotentiale.

Must have
Khvicha Kvaratskhelia
Napoli
3.690.000
vs. Lecce

Napoli var i sidste sæson det tredje mest scorende hold – kun lige overgået af Inter og Lazio. At der er mål i de blå blev understreget i deres seneste 5-2 sejr over Verona, hvor nyindkøbet Kvaratskhelia både scorede og assisterede. Han er billig, målfarlig og så er han en spiller, som kan blive på holdet i hele spillet. Must have!

Kaptajnen
Romelu Lukaku
Internazionale
8.305.000
vs. Cremonese

Inter er rundens største favorit! Selvom Lukaku er valgt af knap 42%, ændrer det ikke på, at han er det bedste kaptajnvalg. Han kom hurtigt på tavlen mod Lecce, og med sine store offensive kvaliteter er det en overraskelse, hvis han ikke rammer indersiden af netmaskerne mindst én gang mod Spezia. Et fornuftigt alternativ kan være Osimhen (8,2%).

Sådan finder jeg spillere

Philip Dominique laver research i Rom

2007 var året, hvor jeg første gang stiftede bekendtskab med Holdet.dk. Min far var passioneret fodbold-manager, og jeg fik lov til at hjælpe til på sidelinjen. Efterfølgende røg jeg med på vognen, og siden dengang er min interesse vokset. I starten spillede jeg kun for sjov, men nu er det blevet “alvor”. Det er en hobby for mig, at nørde statistikker og tendenser. Jeg gør mest muligt for at gennemskue hvordan runderne bliver, og befinder mig i skrivende stund i Italien for at komme helt tæt på ligaen.

Serie A er den fedeste fodboldliga, for alle er passionerede – både spillere og fans. Der bliver scoret mange mål, og kampene er ofte uforudsigelige. Derfor er det også særligt sjovt at spille Serie A Manager. Man kan nemlig hurtigt rykke fra konkurrenterne, hvis man satser på de rigtige spillere. Og hvem er så de rigtige spillere?

Her er tre metoder, som du kan bruge i jagten på nye tilføjelser til dit hold: 

  • Kig på expected goals (xG) og expected assists (xA). Førstnævnte kan bruges til at få en idé om, hvilke spillere som kommer til målfarlige afslutninger. Sidstnævnte kan give et praj om, hvilke spillere som lægger potientielt målgivende afleveringer. Vær dog opmærksom på at xG og xA aldrig vil være helt pålidelige, da tilfældigheder kan resultere i, at en spiller over- eller underpræsterer.
  • Overvej popularitetsprocenten når du handler. Ofte kan det være en god idé at have de mest pointgivende spillere på holdet, selvom popularitetsprocenten er høj. Men hav hele tiden i baghovedet at du ikke kan hale ind på konkurrenterne, hvis I har de samme spillere og kaptajnvalg. Det kan betale sig at gå andre veje og købe attraktive spillere med en lavere popularitetsprocent. Måske lurer et hattrick lige om hjørnet. 
  • Kig flere runder frem, når du køber spillere. Det kan sjældent betale sig at købe og sælge, særligt dyre, spillere fra runde til runde. Transfergebyret vil ofte mindske den reelle værdi af et nyindkøb, selvom spilleren scorer, eller holder rent bur. Af den grund vil jeg anbefale kun at skifte spillere ud, hvis de er skadet, har karantæne, eller at der er en anden spiller som er væsentligt bedre at have til de næste tre runder som minimum. 

Følg med i de ugentlige optakter til Serie A Manager – Efterår 2022 her på siden.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
2.109.000
1. Lautaro Martinez
Internazionale
13.109.000
2.073.000
2. Teun Koopmeiners
Atalanta
7.573.000
2.050.000
3. Christian Pulisic
AC Milan
8.050.000
Holdet.dk
Del med dine venner - det giver god manager-karma
1 kommentar
  • Magnus18. august 2022 kl. 15:24

    Theo Hernandez er den bedste back pt spørger man mig, han har nogle vanvittige løb og holder også sin del af det defensive arbejde.

    Mvh Magnus

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *