Overhal konkurrenterne på målstregen

Sidste runde står for døren, og i en målrig liga, fuld af overraskelser, er intet afgjort i forårets managerspil. Transfergebyret skal kunne retfærdiggøres, hvis der skal handles til den kommende runde, og spillerne skal helst ikke være for populære.

Fredag den 2. juni klokken 20:30 sparkes 23. runde af Serie A Manager – Forår 2023 i gang. Nerverne sidder uden på tøjet, for det er sidste runde af forårets managerspil, og alt kan ske.

Startstidspunkterne på alle rundens kampe er fastlagt, og de kampe hvor der er enten nedrykning eller europæisk fodbold på spil, afvikles søndag aften klokken 21:00.

Top-fire kan blive en fuser

Top-fire er på plads – Napoli, Lazio, Inter og AC Milan skal spille Champions League. Inter og AC Milan konkurrerer om tredje- og fjerdepladsen. Førstnævnte kan med en sejr sikre sig en slutplacering som 3’er, men med rotation i forventede startopstillinger og trupper, kan man ikke forvente meget af dem, og de resterende hold i top-fire.

AC Milan møder Verona i den kommende runde, som skal vinde for at undgå nedrykning. Kampen kan dermed byde på overraskelser, og moralen må derfor være; hold dig væk fra top-fire-holdene, de er for usikre.

Kamp om femte- og sjettepladsen

Som det ser ud lige nu, skal Roma og Atalanta spille Europa League. Juventus ligger dog og lurer i kulissen, og vil gøre alt for en sejr, i håb om kvalificering.

Der er ingen tvivl om, at både Atalanta, Roma og Juventus vil være tændte, og derfor er det de klubber som der skal handles i, hvis der skal bruges transferpenge.

Roma møder Spezia, som kan undgå nedrykning med en sejr. Derfor kan kampen mellem netop disse hold byde på overraskelser. Bookmakerne er dog overbeviste om, at førstnævnte vinder.

Atalanta prioriteres

Mod Monza, som ikke har meget at spille for, forventes det, at Atalanta laver en af de magtdemonstrationer, som de har for vane at lave fra tid til anden. Deres defensiv købes for “clean-sheet”-potentialet, mens deres danske stjerneangriber både skal klikkes ind på holdet, og have anførerbindet.

Der er også fidus til Juventus i den kommende runde, hvor der med udgangspunkt i “xG90” både er gjort plads til en forsvarer, midtbane og angriber fra Torino-holdet.

Herunder får du 8 spilleranbefalinger til runde 23 af Serie A Manager.

8 tips til 23. runde

Genovervej
Victor Osimhen
Napoli
11.083.000
vs. Sampdoria

16 mål og 2 assists har gjort ham til den mest vækstende i forårsspillet, og det er helt forståeligt, at han er på alles læber. Osimhen har kurs mod stjernerne. Hans trend er stigende til den kommende runde, men pas på! 110.000 i transfer kan ikke betale sig, medmindre han laver minimum to scoringer. Overvej, om han er pengene værd til én runde.

Muren
Marco Sportiello
Atalanta
4.185.000
vs. Monza

Atalanta er rundens største favorit til at holde målet rent, hvis man ser bort fra Napoli, som umiddelbart stiller med flere spillere fra B-kæden. Sportiello har spillet de seneste fire kampe, og vil være at finde i Atalantas mål igen i sæsonens sidste kamp. Med en pris på kun lidt over fire millioner er han tæt på at være et “must have”.

Den solide
Giorgio Scalvini
Atalanta
3.237.000
vs. Monza

Vi bliver i Atalanta, hvor Giorgio Scalvini er det bedste køb i forsvaret af én simpel årsag; hans pris. Med et transfergebyr på 32.370 kan det godt betale sig at købe ham. Hans forventede vækst vil nemlig være på minimum 100.000. Den eneste ulempe er hans popularitet, og derfor er Berat Djimsiti et alternativ, med henblik på af differentiere sig.

Den måltørstige
Bremer
Juventus
4.662.000
vs. Udinese

Gennem hele sæsonen har Bremer været ganske populær, og det er derfor mit indtryk, at han er på mange af de hold, som opgav efter første runde. Han er nemlig ikke særlig populær hos toppen af highscorelisten, på trods af, at han er den mest målfarlige af de startaktuelle forsvarsspillere. 0,19 xG90 har han præsteret, hvilket er meget imponerende.

Enableren
Ebenezer Akinsanmiro
Internazionale
1.995.000
vs. Torino

Fordelen ved rotation i top-fire-klubbernes startopstillinger er, at der opstår mulighed for at købe absurd billige spillere. Akinsanmiro er et godt eksempel. Han koster mindre end 2 millioner, og står til at starte i kampen mod Torino. Et udemærket enabler-køb, som udover at give luft i budgettet, snildt kan hive sejrspoints hjem.

Den frække
Federico Chiesa
Juventus
6.146.000
vs. Udinese

Han er dyr, men han kan blive pengene værd. Med en popularitet på 6,1% er han en differential, som kan blive tungen på vægtskålen, når forårets managerspil skal afgøres. I følge La Gazzetta starter han nemlig på toppen med Moise Kean, og deres samarbejde kan sende Juventus i Europa League. 0,32 xA90 har Chiesa præsteret, samt en xG90 på 0,17.

Det satsede kaptajnvalg
Moise Kean
Juventus
5.940.000
vs. Udinese

Er du desperat efter det sidste skub, som kan føre dig til en sejr over kammeraterne? Så er Moise Kean muligvis din eneste udvej. Han er xG90-præsident i Juventus med overlegne 0,67 forventede mål pr 90. minut, og så starter han efter alt at dømme på toppen. Hans pris er fair og hans popularitetsprocent er lav.

Kaptajnen
Rasmus Højlund
Atalanta
5.547.000
vs. Monza

Den danske komet har shinet i sæsonens sidste halvdel, og nu har han chancen for at vise, at han har niveau til verdens største klubber. Højlund har ét mål i sæsonens sidste kamp – at lave så mange scoringer som muligt. Med en pris på lidt over 5,5 mil. kan transfergebyret betale sig, for en vækst på minimum 200.000 er ikke for meget at forvente.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
2.109.000
1. Lautaro Martinez
Internazionale
13.109.000
2.073.000
2. Teun Koopmeiners
Atalanta
7.573.000
2.050.000
3. Christian Pulisic
AC Milan
8.050.000
Holdet.dk
Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *