Tour-vinder: Sejren vigtigere end præmien

For Allan Møller Nielsen er sommeren lig med Tv2, Tour de France og managerspil. I 2020 vandt han Tour Manager foran 7.510 hold, og for den 41 årige familiefar betød sejren næsten mere end præmien på 35.000 kr.

“Touren har altid været lig med sommerferie for mig (og familien). De har altid været plaget af at uagtet hvor i verden vi holder ferie, så skal jeg helst lige se Tour de France hver dag, og som minimum afslutningen. Men gerne hele etaper hvis muligt. Det er simpelthen indbegrebet af sommer når jinglen kører på TV2 og dagens udsendelse begynder.” – Forklarer Allan Møller Nielsen.

Det dilemma kender de fleste managers godt. At man lige skal bruge lidt tid for sig selv for at tjekke resultaterne fra etapen.

Men en topplacering i Tour Manager for 14 år siden, og den dertilhørende gevinst – som var en tur til Paris, der blev nydt sammen med konen – gør det lettere “at få lov” for Allan Møller Nielsen.  

Et spil for Nostradamus 

Vinder af Tour Manager, Allan Møller Nielsen

I modsætning til Tourspillet, så kan du i Tour Manager på Holdet.dk ikke skifte ud undervejs i Tour de France. Det er netop det, der tiltaler Allan Møller Nielsen, der nyder udfordringen med at skulle forudsige løbet og sætte ét hold til hele Touren. 

“Hele processen med at forsøge at gennemspille forløbet af touren i hovedet (hvem går i gult, prikker, grønt og hvor lang tid kan de forskellige trøjer beholdes). Den proces er enormt sjov. Det kræver jo i bund og grund evner som en anden Nostradamus” – forklarer Allan, som erkender at der skal held til for at nå til tops. 

Bennet sikrede sejren 

Allan Møller fremhæver selv valget af Sam Bennet (kategori 1) som afgørende. 

Valget stod mellem Ireren og Peter Sagan. Da managerfavoritten Peter Sagan (taget på 41 % af holdende) scorer sin point meget jævnt, via indlagte spurter og top 10 placeringer på puncheur-etaper, så gav det mere at vælge Bennet som kaptajn på de rene sprinter-etaper, hvor han kom helt til tops.

Først efter 10. etape begyndte Allan Møller Nielsen at tro på sejren. 

Tourspillet

Sam Bennet (Kat. 1)

“Da jeg efter 10. etape går i top 10 synes jeg faktisk, at mit hold ser fornuftigt ud. Det var bare vigtigt at Bennett ikke røg for tidsgrænsen. Det var ulideligt at følge hans kamp igennem de hårde alpe-etaper. “ – forklarer Allan, der til dagligt er regnskabschef hos bilforhandleren Dahl Pedersen, som bl.a. er sponsor for cykelholdet Coloquick. 

På dette tidspunkt er det stadig den interne dyst mod venner og især fætter Kim, der tæller 

“Det er mere end bare håneretten vi spiller om her. Det er simpelthen liv og død og 1 års spot og mobning af taberen” – udtaler han om fætter-dysten.

Sejren vigtigere end præmien

De mange stunder med opdateringer, Tour på TV og research gav spænding helt til Champs Élysee. 

“Alt gik så som det skulle og vi stod alle mand (kone og børn på 12 og 11) op de sidste 10 kilometer og råbte på Bennett. Så det var fantastisk at se Asgren og Mørkøv presse Bennett frem på de sidste 5 kilometer og aflevere ham efter opløbssvinget i perfekt position til at vinde etapen og spillet for mig.” – forklarer Allan Møller, der er kendt som en stor Tour de France fan i sin omgangskreds. 

“Folk omkring mig ved godt jeg går meget op i specielt Tour de France. Så jeg har fået mange tilkendegivelser og lykønskninger. Det gør også at jeg sætter stor pris på sejren. At vinde betyder meget og lidt banalt sagt, så har pengepræmien ikke samme vigtighed som det at blive nr. 1.” – forklarer den stolte vinder af Tour Manager 2020. 

Der skal lyde et stort tillykke med sejren og pladsen på Hall of Fame

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *