Sidste års Tour Manager-vinder: Her er mit managerhold til Tour Manager 2023

Tour Manager 2022 endte i ren eufori for Frederik Boesgaard, der trak sejren hjem ovenpå 21 etaper. Igen i år, i Tour Manager 2023, er han klar til at konkurrere med sit helt eget hold, som vi tager et kig på forud for startfløjtet 1. juli.

Hvem skal jeg vælge til mit Tour Manager-hold? Det er nok et spørgsmål, de fleste stiller sig selv inden Tour-starten 1. juli. Sidste års vinder, Frederik Boesgaard, kommer med sine bud til ryttere, du ikke må se forbi, når holdet skal sættes til Tour Manager 2023.

Artiklen er skrevet af Frederik Boesgaard, Tour Manager 2022-vinder

Jonas Vingegaard / Tadej Pogacar – kategori 1

For mig er der ingen tvivl. Sidste års to duellanter vil igen i år overskygge alle andre. Feltet rammer allerede Pyrenæerne i løbets første uge. Fra et manager-perspektiv er det interessant, fordi jeg tror, at Vingegaard med det samme vil teste Pogacar, der kommer ind til løbet med et spørgsmålstegn ud for sin form. Vingegaard vil altså beordre sit hold frem for at lægge presset på stigningerne for at se, om der er huller i Pogacars panser. Der er nemlig ingen grund til at vente på, at den slovenske superstjerne får kørt sig i form i løbet af touren. Det betyder, at de to kamphaner i år tidligt vil sætte sig på løbets klassementer, der giver masser af points.

Sidste år var Vingegaards holdkammerat Wout van Aert en flittig pointsluger. Men til forskel fra sidste år har han denne gang udtalt, at han ikke har fokus på den grønne trøje, hvilket bør gå ud over hans samlede pointtotal. 

Mattias Skjelmose / Biniam Girmay / Simon Yates – kategori 2

Mattias Skjelmose kommer til løbet i sit livs topform. Den samlede sejr i Schweiz Rundt taler sit tydelige sprog. Alligevel tror jeg, at det bliver svært for ham at lande en samlet top-10 placering. Det skyldes, at han slås en smule med sin restitution. Derfor kan man som dansk cykelfan være bange for, at han går ned i løbets tredje uge. Det gør dog ikke noget set med managerbrillerne på. Løbets to første etaper i Baskerlandet er skræddersyet til hans punch, og herfra vil han med lidt held kunne blive i toppen af klassementet – i hvert fald i hele den første uge. 

Biniam Girmay er jeg nødt til at have på mit hold. Han er en fed rytter, der med sin etapesejr i Schweiz Rundt ser ud til at have timet sin form perfekt. Man må ikke glemme, at der her er tale om en mand, der lå til point-trøjen i Giroen sidste år, indtil han ramte sig selv i øjet med en champagneprop under en etapefejring og måtte udgå. Med Wout van Aert ude af kampen om den grønne trøje er Girmay en topkandidat til gode point i sprint-klassementet. Derudover er det vigtigt at have en sprinter, man kan tage som kaptajn på de flade etaper. 

Simon Yates er mit holds store ubekendte. Han har ikke kørt løb, siden han udgik af Romandiet i slutningen af april. Det skræmmer mig dog ikke. Hans Jayco-holdkammerater i form af Eddie Dunbar og Filippo Zana kørte stærkt i Giroen. Og som holdets ubestridte grandtour-kaptjan, kan man håbe på, at Yates befinder sig på et niveau over dem, når årets tour sættes i gang i Bilbao. Læg dertil, at vi taler om en mand, der med sin gode spurt, er garant for topplaceringer, når først vejen går opad. 

Jordi Meeus / Torstein Træen – kategori 3

Jordi Meeus var indtil i dag ikke i mine overvejelser. Men da Bora-holdet tidligere i dag overraskede og fravalgte deres topsprinter Sam Bennett, forvandlede fremadstormende Meuus sig til et must-have i kategori 3. Det skyldes, at han i spurterne kommer til at få verdensklasse-hjælp fra leadout-mand Danny Van Poppel. 

Torstein Træen har i år leveret varen. Først i Tour of the Alps og senest i Dauphiné, hvor han flere gange viste, at han kan sidde sammen med de bedste klatrere i verden. Alligevel er han ikke mand, de tunge klassementsdrenge for alvor frygter. Og derfor kan han få lov til at tage på lange bjergridt, hvor han kan score mange point til bjergkonkurrencen. Hvis det hele flasker sig, er han også en mand, som Pogacar og Vingegaard godt tør overlade den gule førertrøje i midten af touren, hvis de ønsker at spare lidt på deres hjælperytteres kræfter. Spørgsmålet er om Træen tør tage chancen og køre med i udbrudene. Det tror jeg. 

Georg Zimmermann – kategori 4

Georg Zimmermann ligner årets oplagte etapejæger i kategori 4, der ikke ligefrem er en kategori, som sprudler af oplagte vinderbud. Zimmermann er en undtagelse. Det viste han i Dauphiné, hvor han med gode bjergben tog sin karrieres største etapesejr. Med lidt held kan han i touren skrive endnu en på CV’et.

Sæt dit eget hold HER.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *