VM Håndbold Manager 2021: Kristoffer Vestergaard vinder sikkert

“Det helt store vinderchok udeblev” – siger Kristoffer Vestergaard, der i december kunne løfte armene og trofæet som vinder af VM Håndbold Manager 2021 på kvindesiden.

At der sidder et godt håndboldhoved på Kristoffer Vestergaard, er ingen hemmelighed. For udover at være nykåret mester i Holdet.dk’s VM Håndbold Manager 2021, så er Kristoffer professionel håndboldspiller i førstedivisionsklubben TM Tønder.

Ved siden af håndbolden er der dog også tid til at studierne på lærerseminariet.

Kom godt fra start

Når enden er god, er alting godt – men når starten er god, kan det også ende godt. Det beviser Kristoffer Vestergaard i hvert fald i VM Håndbold Manager.

“Det gik fra start rigtig godt! Jeg spillede med lidt flere end et hold, hvilket jeg ser som en nødvendighed, hvis du vil ligge med i toppen – der er selvfølgelig undtagelser. 
Fra første runde havde 3-4 af mine 5 hold placeret sig helt oppe i den sjove ende, hvilket gav mig muligheden for at differentiere lidt på holdene. Det gjorde jeg så de næste par runder, til og med runde 4, tror jeg, hvor mine hold på skift lå bedst placeret. Lige pludselig ramte jeg en rigtig god runde, runde 4, på mit vinderhold, som sendte mig helt op i top-2″.

Men hvad skete der så efter den gode top-2 placering, tænker du måske? Ja, herfra gik det kun én vej.

“De næste to runder i mellemrunden var også stabile, og jeg lå nummer 1. Fra knald-eller-fald-kampene blev det lidt nemmere, da udvalget af spillere faldt markant. Rigtig mange havde de samme spillere, og jeg havde som den førende den højeste værdi, og havde dermed muligheden for at sætte den dyreste kombination af spillere sammen. Det gjorde, at jeg derfra kunne spille rimelige sikkert uden at tage chancer – og køre sejren hjem”.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
2.275.000
1. Henny Ella Reistad
Norway W
13.275.000
2.185.000
2. Marketa Jerabkova
Czech Republic W
9.685.000
2.085.000
3. Kristina Jørgensen
Denmark W
9.585.000
Holdet.dk

Taktikken bar Kristoffer til sejren

En ting er, at Kristoffer Vestergaard havde den største vækst, og dermed havde flest penge at købe og sælge for. En anden ting er, at Vestergaard også havde lagt sig nogle klare retningslinje for, hvordan han ville spille undervejs.

Kristoffers taktik ved VM Håndbold Manager 2021:

  • Generelt forsøgte jeg, i puljespillet og mellemrunden, at holde mig fra de rigtig gode hold – hold som Danmark, Frankrig, Norge, Spanien, Rusland, Holland, Sverige.
    Disse hold fordeler oftest spilletiden, når de møder nem modstand, hvilket gør, at deres spillere ikke har den store værdi i managersammenhæng.
  • Jeg forsøgte at gå med spillere, der havde en stor rolle på holdet, og som jeg vidste vil spille 45-60min. F.eks. en Ana Gros fra Slovenien, Jovanka Radicevic fra Montenegro, Irina Alexandrova fra Kazakhstan, Elke Karsten fra Argentina eller Patricia Kovacs fra Østrig.
  • Jeg gik altid efter at have en målmand fra et hold, der skulle møde en af de svageste modstandere.
  • Helt generelt skiftede jeg rigtig mig ud i de første 6 runder, da væksten i spillet var meget stor, mens transfergebyret var lille.
  • Det er vigtigt at holde øje med situationerne i spillet. F.eks. spillede Sverige og Holland uafgjort i puljen, hvilket resulterede i, at det med al sandsynlighed skulle afgøres på målscorer mellem de 2 hold, ift. hvem der skulle følge Norge til kvartfinalen. Det resulterede i, at Sverige og Holland smadrede Kasakhstan, og spillede med de bedste. Det gav runder med 19 mål til Hagman og 18 til Bo v Wetering.

En profil bliver prioriteret højt

Som en del af taktikken var der én spiller, som Kristoffer vægtede højt, da det begyndte at spidse til.

Nora Mørk – Norge

Nemlig stjernen gennem de sidste mange år på det norske landshold, Nora Mørk.

“For mig er Nora Mørk altid et musthave, når vi kommer ind i de afgørende runder”.

Også Viborg HK’s træner og håndboldekspert i VM Håndbold Manager 2021-optakten, Jakob Vestergaard, så Nora Mørk som et vaskeægte must for at vinde.

Udover Mørk er der også to andre profiler, som Kristoffer Vestergaard prioriterede – til hans store held, da de brændte en god slutrunde af.

“Jovanka Radicevic og Nathalie Hagman var straffeskytter og store profiler, så de var også afgørende”.

Store eller mindre profiler, så tog Kristoffer altså sejren under kvindernes slutrunde 2021. Han vandt overlegent med 800.000 point ned til andenpladsen.

Og om det var sjovt at være med og endda vinde, tænker du måske?

“Det var som altid megafedt! Lidt ekstra sjovt i dette spil, fordi det gik, som det gik! Et spil som dette, kan for mig, få selv den dårligste kamp til at være interessant, hvis jeg har nogle af spillerne på holdene,” sluttede den 22-årige håndbold- og managerspiller positivt af.

Se holdet, der førte Vestergaard til førstepladsen, her: Kristoffers vinderhold – “Immune Mimikere”

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *