Vuelta Manager-vinder ånder lettet op efter tæt afgørelse

Bjarke Andersen vandt Vuelta Managerspillet 2019 efter en tæt afgørelse. Læs her hans oplevelse af årets sidste Grand Tour.

Det blev den 24-årige CBS-studerende Bjarke Andersen, som endte øverst af alle i årets Vuelta Managerspil.  Han havde fundet den helt rigtige kombination af ryttere i den meget underholdende spanske rundtur.

Bjarke, som til daglig, udover CBS-studiet, har sin egen virksomhed, vandt med en margin på blot 46 point ned til andenpladsen. Det var derfor meget nervepirrende for den Rødovre-bosatte Holdet.dk spiller, der først til allersidst turde tro på, at han kunne vinde det hele.

”Det var først til allersidst, jeg begyndt at tro på, at jeg kunne vinde. Mange af de omkringliggende hold havde de samme ryttere som mig, og jeg var meget presset. Til sidst skilte jeg mig ud med et par ryttere som Alex Aranburu og Sergio Higuita, hvilket var de sejrsgivende ryttere for mig”, forklarer Bjarke Andersen.

Interessen for cykelsport

Interessen for cykelsport deler Bjarke Andersen med sin bror, og sammen går de meget op i Holdets cykelmanagerspil, som de begge benytter sig af under de tre store Grand Tours.

”Forbindelsen til sporten stammer tilbage fra barnsben af, hvor jeg gik til cykling i et års tid. Derudover har jeg en familie, og i særdeleshed en bror, som går rigtig meget op i cykling. Under de tre Grand Tours har jeg ikke tal på, hvor mange beskeder vi skriver til hinanden angående managerhold”, fortæller Bjarke Andersen, der i øvrigt fortæller, at han har spillet med på Holdet.dk ligeså længe, at managerspillene har eksisteret. Af samme grund er det derfor også noget særligt endelig at ende på det øverste trin i et af spillene.

”Mine venner synes da, at det var sejt, men de fokuserede mere på præmien, som jeg havde vundet fremfor præstationen. Jeg synes selv, at det var præstationen, som var det fedeste”, forklarer den stolte vinder.

Læs også om, hvordan Sebastian Mikelsons vandt Vueltaspillet 2019.

Uforudsigeligt

Det er særligt uforudsigeligheden som fanger Bjarke Andersen, når han skal deltage i et managerspil som Vuelta Manager.

”Det er uforudsigeligheden og de svære etaper, der gør det sjovt. Der er altid noget magisk over de baskiske mure, der altid favoriserer en bredere palet af vinderkandidater til den samlede sejr end man eksempelvis ser i Touren. Det så vi med Alejandro Valverde i år, som sluttede på andenpladsen,” fortæller vinderen, der på trods af uforudsigeligheden alligevel formåede at ramme alle tre ryttere fra podiet på sit hold.

I Kategori 1 havde Bjarke Andersen valgt Alejandro Valverde og den senere vinder Primoz Roglic. Fra Kategori 2, hvad han valgt den nye slovenske komet Tadej Pogacar, der noget overraskende sluttede på podiets nederst trin.

Godt gået og stort tillykke til Bjarke Andersen, som nu også er at finde på managernes Hall of Fame. Nedenfor kan du se hele hans vindende hold.

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *