Vueltaspillets vinder: Spørg mig bare til råds Anders Lund

Det sidste pedaltråd er trådt og den sidste kaptajnbonus uddelt. Grand Tours-sæsonen 2019 er overstået. Det blev den 30-årige volleyball-spiller Sebastian Mikelsons, som sejrede i Vueltaspillet på holdet.dk.

Den sidste af årets tre Grand Tours er kørt. Vuelta a Espana blev et festfyrværkeri af underholdende og dramatisk cykelløb. Der blev angrebet i alle terræner og kørt offensivt frem til sidste etape i Madrid. Bedst til at forudsige løbets gang med managerøjne blev Sebastian Mikelsons. Den 30-årige projektleder vandt Vueltaspillet, og han blev dermed vinderen af en Python racercykel.

Sebastian har spillet med i mange år på Holdet.dk og særligt forkærligheden for Holdets cykelspil er stor hos ham.

”Hvis man skal skære helt ind til benet, så gør cykelspillene det ekstra sjovt at følge med i løbene hver eneste dag, da man lige pludselig har lidt på spil. Man kan fange sig selv i at heppe enormt meget på en rytter, der kæmper for at blive nr. 15 i stedet for nr. 16,” forklarer Sebastian.

Giver gerne råd til landstræneren

Sebastian Mikelson

Vinderen Sebastian Mikelsons

Til daglig er han projektleder for ’Bevæg dig for livet – Volleyball og Beachvolley’, og spiller volleyball for de danske mestre fra Gentofte Volley. Det er derudover blevet til 50 A-landskampe for volleyball-landsholdet. Stillingen som projektleder for ’Bevæg dig for livet’, gør samtidig at Sebastian Mikelsons sidder under samme tag som landstræneren for cykellandsholdet Anders Lund.

”Han er meget velkommen til at kigge op på 2.etage, og få råd frem mod VM”, griner Vueltaspillets vinder, som samtidig forklarer, at han selv har prøvet kræfter med grumme stigninger som Mount Ventoux og Alpe d’Huez på cykelferier.

Et sats der betalte sig

I modsætning til landstræner Anders Lund kan Sebastian Mikelsons stille med flere hold, hvilket den garvede managerspiller også benytter sig af, og som åbenlyst øger hans chancer for gevinst.

”Jeg spiller med 3-6 hold. Ret simpelt for at kunne spille på flere heste og kunne komme til tops med et eller flere hold. Typisk er der et par hold, som allerede efter de første 4-5 etaper er håbløst bagud. Så er det meget fedt at have nogle hold, der er med, hvor det er sjovt,” fortæller vinderen af Vueltaspillet 2019.

Taktikken virkede og særligt et hold lå med i toppen gennem næsten hele spillet. Ifølge Sebastian Mikelsons var særligt en manøvre udslagsgivende for at dette hold kunne stryge helt til tops.

”På den etape, hvor jeg tog førstepladsen, var det primært, fordi jeg købte Majka, som nærmest ingen andre i toppen havde. Samtidig ramte jeg syv ryttere i top 15, hvor en af dem var en udbryder. Den sidste rytter jeg havde på etapen var Bouchard, som tog en masse bjergpoint samt bjergtrøjen, og dermed scorede alle mine ryttere gode point på etapen”, beskriver vinderen, som på de fire sidste etaper ikke overgav førstepladsen en eneste gang.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.858.000
1. Remco Evenepoel
Soudal Quick-Step
15.358.000
3.608.000
2. Sepp Kuss
Team Visma | Lease a Bike
11.608.000
3.052.000
3. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.052.000
Holdet.dk

Ærlig lillebror

Det hele skulle afgøres i Madrid, og selvom føring var komfortabel, skrumpede den gevaldigt ind på sidste etape.

”Jeg var foran nr. 2 med knap en halv million, og brugte en lidt for konservativ taktik til sidste etape med kun seks sprintere. Jeg troede faktisk, at jeg havde mistet førstepladsen efter sidste etape, da jeg så etapens resultat. Heldigvis holdt det lige akkurat,” forklarer Sebastian Mikelsons, som samtidig fortæller, at særligt lillebrorens reaktion på sejren var noget speciel.

”Min familie synes det var ret fedt og vildt. Min lillebrors kommentar var dog: ”Det var godt nok også på tide”. Han synes nemlig, at cykling er den absolut kedeligste sportsgren, man kan se, og han fatter ikke, at jeg gider bruge så meget tid på at se det.”

Tillykke til Sebastian Mikelsons med sejren i Vueltaspillet 2019 og en plads på managerspillernes Hall of Fame.

Vi ses til endnu en omgang cykelmanagerspil på Holdet.dk i 2020.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *