Cristian vinder overlegent Vueltaspillet 2021 efter en solid føring siden runde 7

For Cristian Rico Vind gik Vueltaspillet bedre, end han havde turde håbe på. Med en drømmestart lagde han sig hurtigt i spidsen af feltet, før han senere fik sejren i hus, og kunne juble med sine manager-glade venner for anden gang på fire år.

Når sæsonen for cykelsport nærmer sig, så begynder det at krible i fingrene for 28-årige Cristian Rico Vind. Managerspil er nemlig blevet en fast del af Cristians rutine, når der sendes sport, og i særdeleshed cykling, på skærmen.

For mig er det blevet en del af at sidde og se Touren eller Vueltaen – det, at der er et hold, en bestemt rytter eller små detaljer, som man kan sidde at følge ekstra med i,” siger vinderen af Vueltaspillet 2021, der har spillet med på Holdet.dk i mange år.

Cristian spiller altid sammen med sine kammerater. Typisk er de mellem 5 og 8 personer, som dyster indbyrdes om at få den bedste placering. Udover managercykelspil bliver der også ofte tid til fodboldspillene.

Jeg deltager også i fodboldspillene, men er aldrig i nærheden af at vinde dem, desværre,” forklarer cykelentusiasten, der til dagligt læser til ingeniør på SDU i Odense.

Gode takter fra starten

To hold skulle der til for at sikre Cristian førstepladsen i Vueltaspillet – den taktik kører han altid.

Vinderen af Vueltaspillet 2021

Vinderen af Vueltaspillet 2021, Cristian Rico Vind

Jeg plejer at have to hold. Ofte synes jeg, at den første uge er lidt uforudsigelig. Så for at have to forskellige muligheder, har jeg to hold. Så er det altid efter den første uge, at jeg vælger et af holdene, som jeg fokuserer klart mest på”.

Lige netop en uge var det, der skulle til, før Cristian erobrede førstepladsen, og satte sig hårdt på den resten af løbet.

Nu var Vueltaen lidt mærkelig, fordi jeg allerede efter syvende etape lå nummer 1, og så lå jeg nummer 1 resten af vejen. Så jeg kunne tillade mig at spille meget sikkert, og bare tage det bedste hold hver gang. På den måde fik jeg udbygget min føring stille og roligt”.

Det gjorde i hvert fald, at jeg ikke behøvede at satse så meget. På etaper, hvor man var lidt usikker på resultatet, kunne jeg tillade mig at beholde det hold, jeg allerede havde, eller at tage klassementsryttere ind, så der var lidt sikre point at hente”.

”Jeg bruger gerne en times tid hver aften”

Men hvordan endte det egentligt med at gå så godt for Cristian?

For årets vinder krævede det adskillige forberedelsestimer med optakter og tendenser.

Primoz Roglic vandt Vueltaen i 2021

Primoz Roglic vandt Vueltaen i 2021

Jeg sidder og læser diverse optakter til etaperne, og sidder gerne og kigger flere dage frem, så jeg ved, hvordan etaperne ser ud, og hvem jeg skal have skiftet ind. Jeg bruger gerne en times tid hver aften”.

Selvom forberedelsestimerne er mange, så er der i Cristians tilfælde altid nogle bestemte ryttere – og ryttertyper – som han går efter.

Jeg tror måske, at jeg er lidt præget af, at man har et par enkelte man holder lidt med. Jeg prøver dog at være så objektiv som mulig og tage dem i det prisleje, der har gjort det bedst,” siger han, hvorefter han uddyber:

Jeg vil altid have ham, som er favoritten til at vinde etapen, som min kaptajn. Derudover har jeg egentligt altid lært, at det bedst kan betale sig at have dem, der giver lidt sikre point – det vil sige dem, der ligger i klassementet på en flad etape, eller dem, der kører efter en pointtrøje”.

De sidste timer inden forløsningen

Selvom føringen var intakt inden sidste etape, så var der stadig en smule spænding til stede hos Cristian og vennerne – om end hovedpersonen var selvsikker og troede på sejren.

Jeg tror faktisk allerede, at jeg troede på sejren efter en uge, fordi jeg kunne se, at jeg bare blev ved med at udbygge min føring. Så på et tidspunkt var jeg over en million kroner foran nummer to. Så selv hvis jeg havde en dårlig dag eller to, så var jeg stadig i top-3”.

I sidste ende endte Cristians hold, Frank Institute of Sports, med at vinde med hele 419.679 kr. ned til andenpladsen.

Da sejren langt om længe blev officiel, var der da også plads til at fejre det en smule.

Jeg sad sammen med et par kammerater, og vi så etapen sammen. Der skulle lige styr på de sidste 2-3 hold, der kunne nå at indhente mig. Så man sad og holdte rytterne op mod hinanden, og var sådan ’hvis han slår ham, så er jeg næsten sikker på at vinde’. Så der gik lidt fest i den, da den kom i hus”.

Cristian Rico Vind har vundet to af Holdets cykelmanagerspil, nemlig Tourspillet i 2017 og nu Vueltaspillet i 2021 – og hvem ved, om han snupper endnu en sejr i fremtiden?

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *