Foto: Yolanda95 (wiki)

Cykel-podcast afslører holdet til 1. etape

Vanen tro vil cykelsportspodcasten Det 3. Hjul dagligt udkomme med helt aktuelle optakter og anbefalinger til Vueltaspillet. Tjek deres hold til 1. etape her.

Det 3. Hjul kommer med daglige optakts i deres podcast, men til første runde i Vueltaspillet 2019, så har de lavet en unik optakt kun til Holdet.dk’s blog.

Kort holdtidskørsel

Efter en enkeltstart på 1. etape sidste år er Vueltaen i år igen vendt tilbage til at starte løbet med en holdtidskørsel. Etapen udspiller sig i smukke omgivelser omkring Costa Blanca kystbyen Torrevieja i provinsen Alicante. Der venter rytterne sølle 13,4 kilometers holdtidskørsel gennem byen, inden tidskørslen slutter på havnen i Torrevieja. Ruten er også ganske ukompliceret, så det er en rute for specialisterne.

Og hvad skal du så overveje i forhold til din holdsammensætning til første runde i Vueltaspillet 2019?

Tænk fremad, men ikke for langt

Transfergebyret på 1 % betyder, at der altid skal tænkes på de efterfølgende etaper, når du sætter dit hold i spillet, men Vueltaen er her lidt en anden størrelse, end Giroen og Touren ofte er.

Vueltaens terræn skifter nemlig tit meget fra dag til dag, og derfor skal man i løbet af spillet nok acceptere at bruge lidt flere penge på transfers, end man er vant til.

Også starten på årets løb er drilsk, da der på 2. etape venter en virkelig hård dag, der kan ende i enten en sejr til et udbrud eller i en decimeret spurt med klatrestærke sprintere og puncheurs. 3. og 4. etape derimod har gode muligheder for at ende i massespurt. Derfor er det svært at planlægge langt frem.

Etapens must-haves

Der er ingen tvivl om, at Jumbo-Visma er den med afstand største favorit. De kommer med et hold i særklasse til disciplinen. To ryttere herfra er et must, og kaptajnen bør også placeres hos en Jumbo-Visma rytter.

Selvom Primoz Roglic (12,5) er dyr, kan han gå i trøjen allerede her og holde den en del dage, og vi vil derfor prioritere ham. Tony Martin (5,5 mio.) og George Bennett (6 mio.) er gode, billige bud på den anden rytter fra Jumbo-Visma, der skal på dit hold. De kan få lov til at køre først over stregen og dermed komme i rødt. F.eks. kørte T. Martin først over stregen i Jumbo’s sejr på holdtidskørslen i Tour de France. 

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.858.000
1. Remco Evenepoel
Soudal Quick-Step
15.358.000
3.608.000
2. Sepp Kuss
Team Visma | Lease a Bike
11.608.000
3.052.000
3. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.052.000
Holdet.dk

Tidskørsel holdet

Vi vurderer, at Team Ineos, EF Education First, Deceuninck-QuickStep, Team Sunweb, Michelton-Scott og Astana vil kæmpe om de efterfølgende pladser. Styrkeforholdet mellem holdene her er tæt, så det er meget op til jeres egen mavefornemmelse. Spiller du med flere hold, ligesom vi gør, så tag evt. ryttere fra lidt forskellige hold på dine managerhold. 

Når du vælger ryttere fra disse hold, så tænk på, hvem, der kan få lov at køre først over stregen og potentielt gå i førertrøjen.

Tænk samtidigt også på, hvem, der er stærke nok til at holde sig til i klassementet dagen efter og måske endda har mulighed for god placering på anden etape. Så behøver du ikke at skifte dem ud før tidligst til 3. etape.

Folk fra de hold, der kan få lov til at køre først over stregen for deres hold og holde sig til i klassementet, kunne eksempelvis være:

  • Wout Poels (Team Ineos – 7.5 mio.)
  • Tao Hart (Team Ineos – 7.5 mio.)
  • Vasil Kiryienka (Team Ineos – 4 mio.)
  • Tejay Van Garderen (EF Education First – 7 mio.)
  • Daniel Martinez (EF Education First – 4.5 mio.)
  • Luis Leon Sanchez (Astana – 7.5 mio.)
  • Wilco Kelderman (Team Sunweb – 6 mio.)

Folk fra de hold, der kan sidde med og have mulighed for en god placering på 2. etape kunne eksempelvis være Philippe Gilbert (Deceuninck – Quick-Step – 8.5 mio.), Zdenek Stybar (Deceuninck – Quick-Step – 6 mio.) og måske Luka Mezgec (Michelton-Scott – 8 mio.).

Startformation til 1. etape

Der er naturligvis ikke råd til alle de dyreste ryttere, så vi vil prioritere penge til enten Wout Poels eller Tao Hart fra Ineos, der begge koster 7,5 og til Philippe Gilbert, der koster 8,5 og har fine muligheder for en god placering på 2. etape. 

På vores hold har vi nu 4 ryttere og brugt 34 millioner. De sidste 16 millioner bruger vi på billigere ryttere, der kan sidde med på både 1 og 2 etape, og måske er enkelte så heldige at passere stregen først fra deres hold. Vi går med ryttere fra Ineos, Deceuninck-QuickStep og Sunweb.

Nu har vi et hold, hvor alle er fornuftige tidskørere, og hvor størstedelen har god mulighed for at køre først over stregen for deres hold. Desuden kan vi forhåbentlig slippe afsted med kun at udskifte 3-5 ryttere til anden etape, og de fleste af dem, der skal ud, er billige.

Det 3. Hjul’s Vuelta hold

Holdet til 1. etape.

I optakter til almindelige etaper kommer det 3. hjul med anbefalinger i kategorierne ’Must haves’, ’Gode sats’, ’Billigt fyld’ og ’Dagens Joker’. 

Foruden optakter på hjemmesiden, udkommer Det 3. hjul dagligt med et podcast-afsnit, hvor de snakker om ruten og forventningerne til morgendagens etape, og afsnittet om 1. etape kan høres allerede nu!

Alle deres podcast-optakter kan findes i din podcast-app, på Spotify eller på iTunes.

Vi vil gøre vores bedste for at give dig inspiration til dit hold i løbet af spillet. Har du lyst til at dyste mod os og andre cykelmanager-nørder, så synes vi, du skal tilmelde dig vores gruppespil med navnet: Det 3. Hjul – Podcast. Præmiepuljens vinder i Girospillet 2019 vandt ligeledes vores gruppespil, så niveauet er højt i gruppen, og alle er velkomne!

Vil du gerne vide, præcis hvornår optakterne til Vueltaspillet bliver tilgængelige, så følg med på Det 3. Hjuls facebookside.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *