Q&A med La Liga-vinderen: Robot-udregninger gav sejren

33-årige Nicolai Bisgaard fra podcasten SATS PÅ snuppede førstepladsen i La Liga Manager Efterår 2022. Med detaljerede beregninger og velovervejede beslutninger kan Bisgaard nu glæde sig over at have vundet sit første managerspil på Holdet.dk.

Der var spænding til det sidste i La Liga Manager Efterår 2022. For Nicolai Holst Bisgaard endte det med et lykkeligt udfald. Han blev nemlig vinderen af den forgangne halvsæson i spansk fodbold.

Måske du kan kende navnet fra Superliga-podcasten, SATS PÅ, som holdet.dk laver i samarbejde med Bold.dk? Her er Nicolai Bisgaard nemlig vært sammen med den tidligere fodboldspiller Lasse Fosgaard.

Ved siden af værtsskabet er det dog en helt anden hverdag, som Bisgaard har. Den 33-årige, managerglade sportsnørd arbejder nemlig som konstruktionsingeniør hos Niras, hvor han beregner om bygninger vælter eller bliver stående. Så lad os håbe, at han er ligeså god til sit job som til La Liga Manager – Efterår 2022.

“Jeg spiller alene for muligheden for at vinde”

– Hvad var dine ambitioner før La Liga Manager Efterår 2022 startede?

Siden jeg begyndte at udvikle min robot, har målet altid være at vinde managerspil. Jeg spiller alene for muligheden for at vinde et spil – omend det selvfølgelig er meget usandsynligt rent faktisk at opnå den målsætning. Derfor var det også lidt uvirkeligt at konstatere, at jeg rent faktisk havde vundet spillet.

– Hvor meget spilerfaring har du?

Jeg har været bruger af drømmehold så længe jeg kan huske, i starten med min far som styrmand. Så har jeg holdt nogle pauser og tog drømmeholdsgerningen op igen omkring efteråret 2020. Siden da har jeg spillet kontinuerligt.

– Hvad er det bedste ved at spille?

Det gør det væsentligt sjovere at følge med i fodboldkampe, at man altid har nogen at holde med. Det er sjovt pludselig at sidde en tirsdag aften og se rundens vigtigste opgør, Bilbao – Valladolid, for at holde øje med ens nyerhvervede angriber. En kamp jeg formentlig aldrig ville have overvejet at se ellers.

– Spiller du alene eller mod andre?

Lidt blandet. Jeg spiller de spil, jeg synes, jeg kan finde ud af – og spiller gerne mod venner, hvis de gider. Især i cykelspillene er mit fokus at slå mine cykelmanager-kammerater og i mindre grad på den samlede sejr.

I fodbold manager-spillene fokuserer jeg alene på mine egne hold og ikke de enkelte grupper, jeg er en del af. Udover selvfølgelig i Super Manager hvor mig og min podcast-medvært, Lasse Fosgaard, spiller i pulje med vores lyttere. Her har jeg et ekstra stort fokus på at præstere godt i miniligaen.

“Jeg kniber stadig mig selv i armen”

– Hvordan er det at have vundet ?

Det er kæmpe, kæmpe stort. Jeg kniber stadig mig selv i armen over, at det kunne lade sig gøre. Små marginaler, der gør forskellen på, om man ender som nr 1 eller 4 – Men der er selvfølgelig en verden til forskel på resultatet. Jeg aner ikke, om jeg nogensinde er lige så heldig igen – så jeg kommer til at nyde at have vundet et ligaspil til fulde. En af de ting jeg elsker ved holdet’s spil, fremfor nogle af de udenlandske spil, er, at man rent faktisk har en egentlig chance for at vinde spillet – da antallet af spillere og pointsystemet gør, at man kan tillade sig at række ud efter det.

– Hvornår stod det klart, at du var vinderen?

Igennem hele sidste runde gik jeg og overvejede mine procenter. Da Lewandowski får sit røde kort, og Barcelona er bagud, ser det voldsomt sort ud. Her var jeg lige ved at miste troen. Men da Barcelona ender med at tage sejren i kampen, er jeg igen ret fortrøstningsfuld. Forud for Real Madrid-kampen, der var sidste kamp i runden, stod det klart for mig, at det ville kræve et mindre mirakel, hvis jeg ikke skulle vinde. Det var enormt nervepirrende. Da Militao scorer til 1-0 i første halvleg, ved jeg, at sejren er 99,99% hjemme. Det var en kæmpe forløsning, men jeg turde selvfølgelig ikke fejre det før sidste slutfløjt – og der matematisk ikke var noget tilbage at diskutere.

Hvad var din reaktion på sejren?

Kæmpe forløsning. Det var så fedt at se et halvt års arbejde virkelig give pote, så jeg var voldsomt glad og løb rundt i stuen og jublede.

– Havde du regnet med at vinde?

Nej, på ingen måde. Jeg har en 14. plads som min bedste placering før i år, så det kommer som en stor overraskelse. Jeg har altid troet på, at det kunne ske, men derfor er der stadig lang vej. Spørgsmålet er, om jeg nu kommer til at have urealistiske forventninger til kommende managerspil? Jeg håber, jeg kan bevare nogle realistiske forventninger.

Nøje beregninger fra hjemmeudviklet algoritme

– Prøv at tage os med gennem tiden, hvor du satte dit hold, hvad gik du efter?

Jeg har udviklet en algoritme, der beregner forventet vækst på alle spillere til alle runder i spillet. Derfor sætter jeg altid mine hold ud fra tallene i modellen. Først og fremmest handler det for mig om at kigge på, hvilke hold, der er interessante.

Her var Bilbao, Barcelona, Real Madrid og Betis de hold, der stak sig ud. Real Madrid er prissat noget dyrere end de øvrige, så dem holdte jeg mig fra i første omgang. Egentlig var Bilbao og Barcelona mine klart bedste bud, men på vinderholdet valgte jeg faktisk en Betis + Barcelona-stamme. Jeg havde en Bilbao-stamme på to af mine øvrige hold. Generelt har jeg haft enorm glæde af min Barcelona-stamme med Ter Stegen, Garcia, Gavi og Lewandowski, som jeg har haft fra Runde 1 i La Liga Manager.

Generelt er scoringspotentialet lavt i La Liga, så jeg besluttede ret hurtigt, at jeg ikke skulle fylde mit hold op med dyre angribere, da disse sjældent har værdi. Kigger man på slutstillingen har Ter Stegen faktisk også været det bedste køb af de dyre spillere, mens kun Lewandowski og Borja Iglesias har været deres penge værd.

– Var der en bestemt profil, som du bare skulle have på holdet?

Jeg besluttede, at jeg skulle have enten Lewandowski eller Benzema fra start som min dyre kaptajn. Jeg lavede tre hold og gik med de to ligeligt fordelt, da de lå helt lige i min model. Derudover havde jeg stor fidus til Ter Stegen, da Barcelona generelt lukker meget få mål ind, og han gør det muligt at undgå udskiftninger fra målmandsposten. Derudover fik jeg fra Runde 3 Federico Valverde ind på holdet, da han lignede en spiller, der havde fået en nøglerolle for Real Madrid.

– Har du et favorithold, som du særligt plukkede spillere fra?

Jeg sætter aldrig managerhold ud fra, hvem jeg personligt holder med. Jeg prøver at holde mig så neutral som overhovedet muligt og alene vælge de spillere, jeg synes, har bedst værdi.

De taktiske overvejelser

– Kan du dele lidt af din taktik og dine overvejelser?

Jeg havde en klar ide om ikke at skifte for meget ud. Det blev til et transfergebyr på ca. 1 million, svarende til 70k/runde. Det passer meget godt med, hvad jeg stilede efter. Derudover har jeg haft fem forsvarsspillere i dele af spillet, da de har stor værdi i Spanien pga. Clean sheet bonus. Generelt satser jeg meget på at ramme spillere, der vinder, og har derfor ikke haft nogen stor grad af målscorere på mit hold. Til gengæld har jeg heller ikke haft mange minusser, men generelt haft fornuftige runder hele vejen igennem.

Sammenligner jeg mit hold med ham, der bliver nr. 2, har jeg en gennemsnitlig rundeplacering som nr. 900 ca. mens nr. 2 har en gennemsnitlig placering som nr. 1800. Til gengæld har han væsentligt flere rundeplaceringer indenfor top-100. I ligaspillene handler det om at være bedste i det lange løb, og det sætter jeg mine hold ud fra.

– Hvordan forløb den sidste runde for dig?

Den startede perfekt med to scoringer fra mit eneste indkøb, Guruseta, fra Bilbao. Det gjorde forskellen. Derefter var der enkelte bump på vejen, men alt i alt var sidste runde næsten perfekt for mit vedkommende.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *