Lykkelig manager-ekspert: Svensker med x-factor vandt EM Manager for mig!

At vinde et managerspil er svært. At vinde et slutrunde-spil med 150.000+ hold er vildt – og at gøre det samtidig med at man forklarer EB’s læsere, hvad man gør, er vanvittigt!

Frederik Ingemann studerer til dagligt på statskundskab, men al den tid der ikke går med at sturdere, spise eller sove bruger han på managerspil. I sommeren 2021 slog han 154.388 andre managerhold i EM Manager 2020.

Den erfarne managerspiller har mange top-placeringer på cv’et i managerspillene på Holdet.dk, men dette er utvivlsomt den største. 

Frederik Ingemann er sammen med Andreas Vidførle vært på podcasten Klubhuset og skriver manager-optakter til Ekstrabladets +kunder. 

Man kommer altså ikke meget tættere på titlen som manager-ekspert, når man forsøger at beskrive Frederik Ingemann, som med sejren virkelig fik sat en streg under titlen. 

“Det er så sindsygt. Jeg ved at den her mulighed kommer ikke igen, så det gælder om at gribe den. Det er så kæmpe stort at det lykkedes at vinde EM Manager.” – lyder det fra en meget stolt vinder, som understreger at heldet også var med ham.   

Forberedelse fordrer held 

“Heldet tilsmiler den som har forberedt sig”. Sådan lyder det slidte, men i dette tilfælde koncise ordsprog. 

Frederik tænker managerspil når han løber eller vasker op, men af reel research-tid afsætter han minimum et par timer til hver runde. 

Typisk benytter Frederik Ingemann sig af statistik, lokale medier og så vender han til sidst sine trasnfer-emner med Klubhuset-kollega Andreas Vidførle.

“Expected goals er et fast element i min research. Jeg tror grundlæggende set, at det er retvisende over tid, men til EM gravede jeg også meget ned i de nationale medier for at få input til line-up”. 

Den research kom også til gavn i 3. runde, hvor Ingemann beholdte de hollandske startere på trods af at, de var videre til ⅛-dels finalen. 

“Jeg investerede ret mange kræfter i at læse hollandske medier og opsnusede at de rent faktisk stillede med stærkeste opstilling imod Nordmarkedonien. Her belønnede forberedelsen og det er jeg faktisk ret stolt over.” – fortæller Ingemann.

Hør Klubhuset’s special om Ingemanns triumf i EM Manager 2020:

X-factor tilgang

Som mange andre benyttede Frederik sig af muligheden for at sætte flere hold inden spilstart – og på den måde sprede sine chancer ud. Vinderholdet, som i sidste runde så sådan ud, hedder således også Benelux, hvilket indikerer et indledende sats på Holland og Belgien. 

Frederik Ingemann’s hold til finalerunden

Den generelle tilgang var dog at spille sikkert, at lave få udskiftninger og at finde spillere med x-factor.

“Jeg gik lidt konservativt tilværks. Jeg satsede ikke stort, men gik mere efter x-factor spillere fra mindre nationer fremfor alibi-spillere fra de store hold.” – uddyber Frederik Ingemann. 

Frederik Ingemann fremhæver selv købet af svenske Emil Forsberg i runde to, som et afgørende køb. Den blonde svensker var ikke taget af særligt mange hold – og så kvitterede han for tilliden med at score fire mål i tre runder. Det er x-factor.

Ambivalent semifinale

Frederik Ingemann havde allerede inden semifinalerne valgt at satse på englænderne, og som manager-ekspert og skribent på Ekstrabladet er det noget, som man godt kan få lov til at høre for. 

Som ekspert må man dog adskille følelser og fornuft, så valget var let nok for “landsforræderen”. 

Det blev dog straks værre da Ingemann, som selv er stor fan og følger af Landsholdet tæt, faktisk sikrede sig en billet til EM-finalen. Hvis altså Danmark kom til finalen… 

Så hvis Danmark vandt over England, så skulle Frederik Ingemann til Wembley – og hvis Danmark tabte, så forblev håbet om manager-triumfen i live. 

“Den semifinale er nok det mest specielle jeg har oplevet. Jeg vidste ikke om jeg skulle grine eller græde” – beretter Ingemann, som trods alt var glad for Kanes scoring, der blev afgørende for hans endelige sejr i EM Manager 2020. 

Top 3: popularitet
Spilstart om:
37 %
1. Kylian Mbappe
France
10.000.000
31 %
2. Maximilian Mittelstädt
Germany
3.500.000
26 %
3. Romelu Lukaku
Belgium
8.000.000
Sæt hold

Ét skud skilte nr. 1 og nr. 2

Inden finalen lå Frederiks hold nummer to med under 15.000 op til førstepladsen. Det svarer til ét skud på mål (+10.000) og én redning (+5.000). Det er den tætteste finalerunde i et slutrunde-spil på Holdet.dk i rigtig mange år – hvis ikke nogensinde. 

“Jeg var et var et nervevrag fra første fløjt. Det var ikke bare at håbe på engelsk sejr. Der var visse spillere, der skulle have skud på mål og andre måtte ikke få gult kort. Der var så mange bolde i luften, så næsten ligegyldig hvem der havde bolden, så var jeg nervøs.” – beretter Frederik Ingemann

Frederik købte inden finalen Trippier og med hans assiste endte han med at vinde spillet med en difference på kun 8.136. Så havde der blot været ét skud på mål til den forkerte spiller, så var sejren røget til Mr. MRP, der blev nummer to.

“Jeg har faktisk stor medfølelse med dem der sluttede 2’er og 3’er, for når det er så små marginaler, så er der ikke tale om noget man har kunnet kalkulere med.” – fortæller Frederik, som ser meget frem til at skulle indrette sin lejlighed med et nyt bordfodboldbord. 

“Min kæreste havde inden spillet set på præmierne og sagt, at den eneste måde vi skulle have et bordfodboldbord ind i vores lille lejlighed var, hvis jeg vandt EM Manager 2020”. 

“Det bord er mit EM Manager trofæ – og det kommer til at få en prominent plads i hjemmet” slutter en meget glad og stolt Frederik Ingemann.

Der skal lyde et stort tillykke med sejren, æren og præmien som er et bordfodboldbord fra Heineken og 75.000 kr. samt selvfølgelig en Guld-pin og en plads på Hall of Fame

Hvis du vil følge Frederik Ingemann’s tips, så kan du abonnere på Klubhuset, som har optakts-udsendelser til hver runde i Premier Manager. Du kan også læse hans optakter hos Ekstrabladet+ og følge ham på Twitter

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *