Optakt: 13. etape af Tour de France 2021

13. etape til Carcassone minder om etapen dagen forinden til Nimes. Bliver det så en massespurt denne gang, eller bliver det igen udbrydsrytterne, der vinder?

Før Tour de France satte jeg mig ned og pegede på potentielle udbrudsetaper. Jeg overvejede kortvarigt at pege på 12. etape, men da jeg kiggede på den næsten identiske 13. etape, der bare var 40 kilometer længere, tænkte jeg at udbrudschancen nok var større på 13. etape end på 12. etape.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.825.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
19.825.000
4.057.000
2. Remco Evenepoel
Soudal Quick-Step
15.057.000
3.670.000
3. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
16.170.000
Holdet.dk

Det er den måske også, men der var aldrig rigtig nogen tvivl på 12. etape. Da udbruddet først var kørt, fik de lov til at køre, og da Julian Alaphilippe sad med fremme, var det klart at feltets sprinterhold, Deceuninck-Quick Step, ikke ville hive det ind igen.

Husk at skifte ud på dit managerhold til Touren.

Ryttertips til 13. etape

Der resterer tre sprinteretaper tilbage af Tour de France. Cavendish skal vinde mindst én for at udligne rekorden, men han skal bruge to sejre for at tage rekorden for sig selv. Det ville være lige koldblodigt nok at satse på de to sidste spurter, ville det ikke? Jeg tror på en spurt: Men det er klart, at der efter feltets halve hviledag på 12. etape er en stor dør på klem i forhold til udbruddet.

Har du et sprinterhold fra før runden, så vil jeg nok ikke ændre alverden – mine bud ser næsten identiske ud.

Favoritten
Mark Cavendish
Deceuninck-Quick Step
8.332.000
vs.

De smider da ikke to sprinteretaper i streg, gør de? Det gør de måske – men favoritten på etapen må stadig hedde Mark Cavendish, fordi sandsynligheden for en massespurt overgår sandsynligheden for et udbrud. De kommer dog utvivlsomt til at skulle arbejde for det, og det kan koste i leadout-arbejdet.

Outsideren
Jasper Philipsen
Alpecin-Fenix
6.774.000
vs.

Belgiske Jasper Philipsen har for alvor markeret sig som den største udfordrer til sejren. Måske bør man også regne Wout van Aert med ind i den regnskab, men jeg synes ikke helt, han har vist den imponerende topfart – de to belgiere kommer til at slås om Cavendishs hjul, og den positionskamp kan Philipsen vinde.

Jokeren
Cyril Barthe
B&B Hotels p/b KTM
2.200.000
vs.

Cyril Barthes popularitet kom ikke over 4 % efter gårsdagens anbefaling, så derfor går jeg med ham igen – jeg overvejede ellers at spotte udbrudsfolk, men jeg satser i denne optakt helhjertet på en spurt, og her kan Barthe godt klemme sig ind i top15.

Du kan finde en længere optakt (uden managerfokus) til etapen på Gregario.dk, hvor jeg også skriver cykeloptakter – eller følge samtlige tips til Tour de France-managerspillet her.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *