Optakt: 3. etape af Grio d’Italia 2021

Efter massespurten på 2. etape, er der flere muligheder på den kuperede 3. etape, der slutter af med en drilsk finale.

Det blev massespurten som ventet, og Tim Merlier sejrede – og dermed fik jeg ret i, at det var eneste gang, jeg kunne bruge belgieren som outsider i årets løb. Med sejren er værdien for Merlier langt over grænsen på 8 millioner.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
6.326.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
21.326.000
3.260.000
2. Daniel Felipe Martinez
Red Bull - BORA - hansgrohe
12.260.000
2.928.000
3. Geraint Thomas
INEOS Grenadiers
12.928.000
Holdet.dk

Kan han så vinde igen på 3. etape? Tjo, det er ikke umuligt, men sol, måne og stjerner skal nok stå rigtigt – og så ville det også hjælpe, hvis vinden også stod rigtigt. 3. etape er nemlig en drilsk en af slagsen med flere bakker i finalen, og dermed skal vi nok snarere kigge mod en decimeret spurt, hvor nogle af de hurtige puncheurs sidder med.

Ryttertips til 3. etape

Med udgangspunkt i ruteprofilen forventer jeg to scenarier: enten ender det i en decimeret gruppespurt eller med en sejr til et sent angreb. Jeg hælder nok mest til den decimerede gruppespurt.

Favoritten
Peter Sagan
Bora-hansgrohe
10.161.000
vs.

Peter Sagan går vel efter pointtrøjen som altid, og denne etape kan være perfekt at distancere nogle af de tungere sprintere. Hvis Bora-hansgrohe kan holde samling på det, er der store muligheder for Sagan.

Outsideren
Alberto Bettiol
EF
6.555.000
vs.

Efter at have vist fin form på enkeltstarten, er det ikke utænkeligt at Bettiol har sat sigtekornet på den her etape. Han er 26 sekunder efter Ganna i førertrøjen, og selvom førertrøjen nok ikke er inden for rækkevidde, bør han have pæne chancer på en etape, der tilgodeser hans fine afslutning i en lille gruppe.

Jokeren
Alessandro Covi
UAE Team Emirates
2.500.000
vs.

Alessandro Covi er blot 22 år, men han er i gang med sin anden professionelle sæson. Covi er en glimrende puncheur, der ydermere besidder en solid spurt, hvilket han senest beviste i Romandiet Rundt, hvor han blev nummer fem på første etape. Han kan nemt havne i Ulissis tjeneste, men får han chancen, er han en fræk joker.

Du kan finde en længere optakt (uden managerfokus) til etapen på Gregario.dk, hvor jeg også skriver cykeloptakter.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *