Optakt: 3. etape af Vuelta a España 2021

Hvis rytterne troede, de fik en rolig start på Vuelta a España, så kan de godt tro om: Allerede på 3. etape kommer løbets første bjergafslutning. Og den er ikke nem.

Jasper Philipsen fordoblede sin sejrstotal i Vuelta a España, da han vandt årets første spurt i løbet. I spurten formåede Arnaud Demare at tabe sit leadout-tog, akkurat som det er sket en hel del gange før i denne sæson, og så var det faktisk Fabio Jakobsen, der var tættest på at snyde Philipsen.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.858.000
1. Remco Evenepoel
Soudal Quick-Step
15.358.000
3.608.000
2. Sepp Kuss
Team Visma | Lease a Bike
11.608.000
3.052.000
3. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.052.000
Holdet.dk

Dermed peger pilen også i retning af at Fabio Jakobsen så småt er tilbage på sit tårnhøje niveau, som han besad før styrtet i Polen Rundt for et år siden. På det tidspunkt havde han kurs mod status som supersprinter, en klækkelig lønforhøjelse og pladsen som Deceuninck-Quick Steps primære sprinter: Det virker igen realistisk.

Husk at skifte ud på dit managerhold til Vueltaen.

Ryttertips til 3. etape

Vuelta-arrangørerne er på grænsen til vanvittig. I al fald er de klar til at ryste posten godt og grundigt. På 3. etape udnytter arrangørerne, at vi er i Burgos og benytter den velkendte Picón Blanco (7,6 km – 9,3 %), der også blev brugt i Vuelta a Burgos. Denne gang slutter løbet dog på toppen af stigningen.

Favoritten
Primoz Roglic
Jumbo-Visma
10.595.000
vs.

Primoz Roglic viste sig på enkeltstarten at være lige så stærk som ventet, og i så fald ligner han også feltets bedste bjergrytter. Jumbo-holdet har også holdet til at kontrollere etapen, så hvis Roglic er sulten, kan han hurtigt nuppe endnu en etapesejr.

Outsideren
Romain Bardet
DSM
7.536.000
vs.

Da Vuelta a Burgos kom forbi Picón Blanco, var det Romain Bardet der sejrede. Ganske vist var det i en lidt anden finale, men det vidner i al fald om at Bardet er komfortabel med stigningen. Med en 14. plads på enkeltstarten ved vi i al fald, at han er i god form.

Jokeren
Tobias Bayer
Alpecin-Fenix
2.560.000
vs.

Måske sidder han med, måske gør han ikke – men i Burgos klatrede Tobias Bayer ganske fortrineligt, og selvom der er forskel på Vueltaen og Burgos-løbet, så er præstationerne i det løb værd at holde øje med. Han er ung og kan være ustabil, men til prisen bliver han min joker.

Du kan finde en længere optakt (uden managerfokus) til etapen på Gregario.dk, hvor jeg også skriver cykeloptakter – eller følge samtlige tips til Vuelta-managerspillet her.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *