Foto: Filip Bossuyt

Optakt: Giro d’Italia 2022

Årets første Grand Tour står for døren. Jesper Carstens giver inspiration til at sætte et indledende managerhold til Girospillet 2022, der indledes med en drilsk etape i Ungarn.

Cykelmanagersæsonen indledes med dysten om den lyserøde førertrøje i Giro d’Italia. For managers volder indledningen på årets Giro en del hovedbrud: Løbet, der starter i Ungarn, indledes nemlig med en etape, der slutter på en lille bakke – og dagen efter skal der foretages store ændringer på holdet, da der venter en enkeltstart.

For at gøre hovedbruddet større: 3. etape ender sandsynligvis i en spurt, mens 4. etape rykker tilbage til Italien og byder på løbets første bjergafslutning. Og 5. etape? Ja, der er vi nok tilbage i en form for spurt.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
6.326.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
21.326.000
3.260.000
2. Daniel Felipe Martinez
Red Bull - BORA - hansgrohe
12.260.000
2.928.000
3. Geraint Thomas
INEOS Grenadiers
12.928.000
Holdet.dk

Med andre ord: Der skal bruges uhyre meget gebyr i starten af løbet, og som bekendt er transfergebyret jo det mest vitale marginal gain, der findes i managerspillet til Giro d’ Italia.

Optakt til 1. etape af Giro d’Italia 2022

1. etape af Giro d'Italia 2022

Løbet starter som bekendt i Ungarn. Det var meningen, at Ungarn skulle have haft etaperne i 2020, men corona-virussens hærgen gjorde, at man aflyste etaperne. I stedet flyttede man dem frem til 2022.

Det er årets tre første etaper, der køres i Ungarn.  Derefter venter der rytterne en hviledag, mens løbet flyttes til Sicilien.

Det er ikke nogen nem etape, der indleder årets Giro d’Italia. De første 190 kilometer er måske flade, men herefter begynder det at stige op mod mål.

Først følger et par kilometer med en relativ rolig stigningsprocent. De sidste 3,5 kilometer sniger med omtrent 5 % i snit.

Det er altså en afslutning, der passer en afslutningsstærk puncheur, men med stigningsprocenter på omkring 5 % burde den ikke skabe alverdens ravage i klassementet. Den er simpelthen for blød til at de stærkeste bliver sat under pres.

Det er en åben finale, der gør at mange ryttere kan køre med om de vitale første 15 placeringer.

Bud på et hold til 1. etape af Giro d’Italia 2022

Kaptajn
Mathieu van der Poel
Alpecin-Fenix
11.000.000
vs.

Kaptajn-kandidat. Mathieu van der Poel er feltets bedste afslutter på en bakke som den, der venter på 1. etape. Han bliver svær at slå i en spurt om sejren, og umiddelbart vil det være en skuffelse for hollænderen, hvis han ikke kan iklæde sig Maglia Rosa efter første etape.

Biniam Girmay Hailu
Intermarché - Wanty
5.000.000
vs.

Sportens helt store darling i øjeblikket. Biniam Girmay er en dygtig sprinter, men som vi har set i foråret er han meget mere end det. Han er en glimrende puncheur, der klarer bakkerne fint og med hans stærke afslutning kan han nemt blive en kandidat til sejren. Det er dog hans første løb i lang tid, og hvis bakken køres hårdt, misser han måske ud.

Vincenzo Albanese
EOLO Kometa
3.500.000
vs.

Bliver bakken for hård? Det er en reel mulighed… men Vincenzo Albanese virker flyvende i øjeblikket, og selvom det er sket på en mindre scene, end den der venter i Giro d’Italia, så kan den afslutningsstærke Albanese sagtens være et realistisk bud på en top15, ja, sågar en top10-placering. Han klatrede forrygende i Giro di Sicilia.

Alejandro Valverde
Movistar
6.500.000
vs.

Med en andenplads i både Strade Bianche og Fleche Wallonne samt en syvendeplads i Liege-Bastogne-Liege har Alejandro Valverde i den grad bevist, at han stadig kan være med. Han er måske ikke den samme fartdjævel i spurterne længere, men han burde være mere end kompetent til at køre i top10, måske endda top5 eller top3 på en afslutning som denne.

Andrea Vendrame
AG2R Citroën
5.500.000
vs.

En hård afslutning plejer at være guf for den hurtige Andrea Vendrame. Der er usikkerhed omkring formen: Han har opnået pæne resultater i år, men fortrinsvist i mindre løb. Det er dog en finale, der bør passe den tidligere etapevinder ganske glimrende, og jeg vover pelsen og satser på at han er klar.

Joao Almeida
UAE Team Emirates
9.500.000
vs.

Jeg tror ikke helt på, at der kommer den store klassementskamp op ad den afsluttende bakke. Dertil er den alligevel en tand for blød. Men João Almeida er én af de klassementsryttere, der har en hurtig finish og som gør en dyd ud af at placere sig langt fremme i afslutningerne. Dermed kunne top10 hurtigt være realistisk for Almeida.

Attila Valter
Groupama-FDJ
5.000.000
vs.

Det er måske et tosset valg, men en andenplads på Montjuic-etapen i Catalonien Rundt og generelt meget stærke ben i Tour of the Alps sammenholdt med starten på hjemmebanen i Ungarn peger i retning af en enormt motiveret Attila Valter – og den indledende etape er nok hans bedste chance for et solidt resultat. Super oplagt? Nej. Men ikke umuligt.

Mauro Schmid
QuickStep-Alpha Vinyl
3.000.000
vs.

Det er ikke en vanvittig oplagt etape for Mauro Schmid, men han er soleklart i rigtig god form og kan således godt snige sig i top 15. Han er dog klart en af de ryttere, jeg overvejer om jeg med fordel kan skifte ud, så måske har du selv en mere oplagt fidus?

Holdopstillingen til 1. etape

OBS: holdet er sat før startlisten var endelig — der kan forekomme ændringer. Brug kun ovenstående forslag som inspiration til Girospillet 2022, men sørg selv for at holde dig opdateret på ændringer i startlisten.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
3 kommentarer
 • lars2. maj 2022 kl. 23:27

  hej hvad rytter syndt i jeg skal ha på mit hold

 • mand482. maj 2022 kl. 23:39

  hej hvad rytter skal jeg hena på mine hold i cykel spil mvh lars

  • Jens Poulsen3. maj 2022 kl. 9:31

   Hej,
   Du kan jo passende gå med dem, som Jesper Carstens anbefaler i bloggen. Ellers er det en god ide, at følge med på dette link: https://blog.holdet.dk/girospillet/ – her kommer der løbende tips til dit managerhold.
   Held og lykke med dit managerhold,
   Mvh Jens, Holdet.dk

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *