Sportsdirektør Matti Breschel udtager sit managerhold

Den danske Sportsdirektør på EF Education Easypost og nyudklækket cykelspilproducent Matti Breschel, har sat sit managerhold til Giro d’ Italia. Se hvem han har fidus til i årets Amore Infinito. 

Første etape starter med et brag, hvor rytterne finder målstregen på toppen af en 4,5 km lang stigning lidt nord for Budapest. Hvis finalen bliver kørt defensivt, tror jeg mest på Mathieu van der Poel (11 mio.) – eller måske Magnus Cort (7.5 mio.). Bornholmerens moustache er velplejet og han er i den grad på jagt efter etaper, men spørgsmålet er om han ikke han først viser sig, når han har genfundet løbsfarten efter sit styrt i Tirreno-Adriatico. 

Det bliver uanset hvad et nervøst felt som rammer bunden af opkørslen, og hvis klassementryttere som Pello Bilbao (7.5 mio.), Joao Almeida (9.5 mio.) og Miguel Angel Lopez (8 mio.) kører over stok og sten, bliver det en etape for klassementrytterne. 

Det er svært at tro, at Alejandro Valverde ikke vil køre stærkt fra start, men som spanske Pello Bilbao har præsteret på det seneste, tror jeg han vinder en etape eller to – og første etape passer ham godt.

På mit managerhold til første etape har jeg valgt at bruge mange penge på en håndfuld dyre ryttere (Almeida, Cort, Van der Poel, Bilbao og Valverde (6.5 mio.)), som jeg mener både kan vinde 1. etape, men som også kan køre i top 15 på enkeltstarten på 2. etape.

Det betyder også, at jeg har måtte tage nogle billige ryttere med. Her har jeg valgt Alessandro Covi (3 mio.), der, især i starten af sæsonen, viste sine kvaliteter på denne typer afslutninger.

Til de sidste to ryttere havde jeg kun 2,5mio til hver, så det blev EOLO-kometa rytteren Erik Fetter (2.5 mio.), da han kører på hjemmebane og helt sikkert vil give det et skud, og Moviestars Oier Lazkano (2.5 mio.), alene af den grund at han måske kan give lidt holdbonus hvis Valverde laver en top 3.

Få flere tips til dit Giro managerhold.

Matti’s hold til 1. etape

Kampen mod uret

De fleste enkeltstartsryttere gnider sig nok i hænderne over at Fillipo Ganna ikke er til start og flere øjner muligheden for at vinde 2. og 21. etape. Første enkeltstart er teknisk og slutter på en 1 km lang bakke, men ens for begge, er, at det bliver for specialisterne. Jeg tror på Tom Dumoulin (8.5 mio.) på enkeltstarten. Han kommer for vinde løbet samlet. Den Italienske mester Matteo Sobrero (3 mio.) kan overraske, og det kan hans landsmand Edoardo Affini (5.5 mio.) også.

Affini blev nr. 2 kun 10 sek. efter Ganna på en lignende enkeltstart sidste år og mon ikke han gerne vil bytte den ud med en sejr. Med en relativ hård 1. etape, enkeltstart på 2. etape og vulkanen Etna på 4. etape, tror jeg at klassementet kan låse sig lidt fast – fuldstændig som vi har set det de sidste par år. 

Hvis du vil dyste imod Matti Breschel, så tilmeld dig Miniligaen, Pro Cycling Quiz Dysten, hvor du kan spille mod EF’s sportsdirektør.

Udbruddets chancer

Det åbner op for flere etaper, hvor jeg mener at udbruddet kan holde til mål, hvis man vel og mærke har tabt nok tid til den førende rytter. Her kan Wanty holdet blive interessant, og jeg er sikker på, at vi ser Lorenzo Rota (3.5 mio.) være aktiv. Han er stærk og snu, og ved hvordan man kører finaler.

Eolo-Kometa kommer udelukkende for at køre efter etaper og de vinder kun fra et udbrud, så de vil også udover stepperne. Det samme gør ryttere som Andrea Vendrame (5.5 mio.), Lennard Kämna (4.5 mio.), Alessandro De Marchi (5 mio.) og Matthias Skjelmose (4.5 mio.), men det er selvfølgelig svært at sige, om de får bundne opgaver fra deres hold. Dog er jeg ret sikker på, at de kan vinde en etape, hvis de får lov. 

Top 3: total vækst
Spillet er slut
6.326.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
21.326.000
3.260.000
2. Daniel Felipe Martinez
Red Bull - BORA - hansgrohe
12.260.000
2.928.000
3. Geraint Thomas
INEOS Grenadiers
12.928.000
Holdet.dk

Sprinternes chancer

Jeg vurderer, at der er syv, måske otte massespurter, men der er mere eller mindre altid en stigning på etapen, som gør at de tunge sprinterhold godt kan være lidt påpasselige med at køre udbruddet ind og nogle gange ikke når at hente dem, fordi de gav dem for meget snor. 

Sportsdirektør og cykelspilproducent, Matti Breschel

Quick Step’s Mark Cavendish (9 mio.) har Michael Mørkøv (4 mio.) som leadout – og Cavendish er min favorit til flest etapesejre. Lotto Soudal’s Caleb Ewan (10.5 mio.) har Roger Kluge (3 mio.) og man må heller ikke glemme Fernando Gaviria (7.5 mio.), som har Maximilian Richeze (3 mio.). Gaviria blev nr. 2 i Frankfurt, og han begynder at have den topfart han får brug i kampen om sejren.

Vinderen fra årets Gent-Wevelgem Biniam Girmay (5 mio.) er lynene hurtig, og jeg er sikker på, at han kan drille de store sprintere og det kan Phil Bauhaus (7 mio.) i den grad også. Han vandt en etape i Tirreno og blev nr. 4 i Frankfurt. Franske Arnaud Demare (7.5 mio.) har man ikke set skyggen af siden 1. april, men jeg tror nu nok, at han skal være klar. Magnus Cort (7.5mio.) vinder sidste etape til Verona, sådan må det være. 

Hvis du er interesseret, så kan du forudbestille Pro Cycling Quiz fra den 6. maj via procyclingquiz.com.

Bjerggedderne 

Hold derudover øje med vinderen fra Etna 2020, Jonathan Caicedo, der er tændt og godt kørende. Sidste års vinder på Monte Zoncolan Lorenzo Fortunato (3.5 mio.) er god for et godt show og Harm Vanhoucke (4.5 mio.) jagter point for sit nedrykningstruede Lotto Soudal hold og er god til at ramme de rigtige udbrud, og så selvfølgelig Ungarns lokale helt, Attila Valter (5 mio.), der sidste år kørte 3 dage i den lyserøde førertrøje og som for nyligt blev nr. 5 i Tour of the Alps. 

Favoritterne

Bundsolide Joao Almeida mener jeg har alt det, der skal til for at vinde løbet samlet. Kurt Thyboe ville have kaldt ham en vaskeægte fighter og hvis man ser bort fra Fernando Gaviria, har han et hold som ikke er bange for at tage ansvar og føre i alt terræn. 

Hans største trussel bliver Richard Carapaz (11 mio.), Tom Dumoulin (8.5 mio.) og Simon Yates (10 mio.), og Almeida kommer helt sikkert under pres i de højeste bjerge, men han er ung og er tidl. blevet nr. 4 og nr. 6 og har hele pakken, så det bliver min favorit. 

Viva Italia e Bouna Fortuna 

Matti Breschel. 

Hvorfor udgik Tony Martin af Tour de France 2021?

Pro Cycling Quiz – nyt brætspil for cykel-entusiaster.

Det er et af de mange spørgsmål, som du kan støde på i det nye cykel brætspil, Pro Cycling Quiz, som Matti Breschel står bag.

Spillet er henvendt til cykelentusiaster, der følger med i professionel cykling året rundt. Du bliver udfordret i din cykelviden indenfor både resultater, rytternes kælenavne, cykelproducenter, løbsgeografi og udstyr. Men også opleve den historierigdom og alle de anekdoter der gemmer sig bag de vidunderlige cykelløb.

Spillet koster 399 kr. og du kan læse mere om spillet og bestille det på: Pro Cycling Quiz – og du kan også få en forsmag på spørgsmålene via deres Instagram-side.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *