Tid til X Factor: Dem bør du satse på

Fredag aften 19.00 sparkes 8. runde af Super Manager i gang, og der er lagt i kakkelovnen til en uhyre tæt runde, hvor der især er livsvigtige point på spil i top-seks ræset. Derfor skal du være varsom, inden du handler ind.

Superligaen er tættere end nogensinde før. Det er både utrolig tæt i toppen og i midterfeltet, hvor flere hold kæmper en brav kamp for at komme med i top seks, der giver adgang til mesterskabsspillet. Derfor er det en god idé at trække vejret en ekstra gang, inden man går ud på transfermarkedet og køber dyrt ind til denne runde i Super Manager. I stedet vil jeg råde til at være varsom. Det kan blive en pointfattig runde med mange tætte og målfattige opgør.

Kig mod spillere med X Factor

Til runde 8 af Super Manager er det især en god idé at kigge efter de spillere, der har X Factor og kan gøre forskellen. Derfor kan det måske betale sig at kigge ud over de ”sikre” point, som spillerne bliver tildelt for sejrsbonus. 

Derfor er mit bedste råd at kigge mod nogle af de spillere med X Factor. Jeg har allerede anbefalet en spiller som Jens Martin Gammelby fra Lyngby, da han står som forsvarsspiller i spillet, men agerer som angriber for Lyngby. Det kan også være, at du kigger på, hvilke spillere der tager straffespark for de respektive klubber. Hold øje med spillere der optræder på en anden (ofte mere offensiv) position end i spillet – og dem der skyder fra 11 meter pletten, hvis du absolut skal ud og handle til denne runde.

Tænk over slutspillet

Der resterer blot to runder af grundspillet, inden tabellen deles i to i et mesterskabsspil og et nedrykningsspil. Især kampen om top seks og dermed få bedre modstandere efter runde 8 og 9 i Super Manager kan blive afgørende for dig. 

Derfor vil jeg overveje at beholde spillere fra AaB til de næste to runder, hvis du var en af de mange, der købte ind på nordjyderne for et par runder siden. AaB tankede senest selvtillid med en sen sejr over SønderjyskE. Samtidig er de næste to kampe alt eller intet for de bolsjestribede. Der skal sejre på bordet, hvis de vil med i top seks. Her er modstanderne Vejle på udebane og OB på hjemmebane.

For at holde transfergebyret nede til denne runde, vil jeg derfor anbefale, at du beholder dine AaB-spillere. Faktisk kan du også beholde ham i yderligere en runde, når de møder OB i en direkte duel om at komme i top seks. Dog vær opmærksom på, at Rasmus Thelander er ude med karantæne til denne runde mod Vejle. Når Superligaen bliver opdelt i to efter runde 8 og 9 af Super Manager, kan det være en god idé at sælge ud af AaB, hvis vi skulle ende i en situation, hvor nordjyderne kniber sig med i mesterskabsspillet.

Top 3: popularitet
Spilstart om:
0 %
1. Tobias Mølgaard
AGF
2.500.000
0 %
2. Frederik Tingager
AGF
3.500.000
0 %
3. Tobias Anker
AGF
2.500.000
Sæt hold

Kig mod Lyngby og Haderslev

Det samme er tilfældet, hvis du har SønderjyskE-spillere. Til denne runde møder sønderjyderne AC Horsens på hjemmebane. En must win kamp for Haderslev-drengene, hvis de vil gøre sig de mindste forhåbninger om at komme i top seks. I runden efter møder SønderjyskE et såret dyr, når FC Nordsjælland venter på udebane. Et forholdsvis attraktivt kampprogram. Så selvom SønderjyskE lige nu er i dårlig form, så burde det være to runder, hvor der kommer point på kontoen for Haderslev-drengene. Et minus er dog, at SønderjyskE mangler træner Glen Riddersholm, der må sidde i skammekrogen med karantæne.

Så hvis du skal ud og handle ind til denne runde, så kan SønderjyskE være en mulighed. Det kan især betale sig, hvis SønderjyskE skulle misse top seks. Det kunne det tyde på lige nu, da OB og Randers har bolden ovre på deres banehalvdel i øjeblikket. Dermed vil sønderjyderne også få lettere modstand i resten af spillet, så det kan du ligeledes skænke en tanke. 

Til sidst vil jeg mene, at det er nu, du skal købe ind på formstærke Lyngby, hvis du ikke allerede har gjort det i forvejen. De næste to runder møder de blå vikinger henholdsvis FC Nordsjælland på hjemmebane og AC Horsens på udebane. To forholdsvis attraktive kampe for Karit Falchs mandskab.

Derudover er det vigtigt at huske på, at Lyngby allerede har udspillet deres rolle i forhold til at kunne komme i top seks. Dermed ved vi allerede nu, at Lyngby ender i nedrykningsspillet og får dermed nemmere modstandere i resten af spillet. Derfor mener jeg, at du skal slå til allerede nu og købe ind på de kongeblå.

Forsvarsspiller
Jens Martin Gammelby
Lyngby
4.047.000
vs. VS. FC Nordsjælland (H)

Jens Martin Gammelby (4.047.000): Jeg har allerede anbefalet Gammelby to gange, og jeg vil gøre det igen. Han spiller angriber for Lyngby, selvom han står som forsvarer i spillet. Han har haft hele 26 afslutninger og er noteret for 4,4 xG. Alene det gør, at Gammelby er en anbefaling værdig igen.

Midtbanespiller
Magnus Kaastrup
Lyngby
2.445.000
vs. VS. FC Nordsjælland (H)

Trods et prisskilt på kun 2,4 mio. har Magnus Kaastrup været Lyngbys fjerde mest vækstende spiller her i foråret. 2 mål og 1 assist er det blevet til i foråret til trods for, at han ikke har startet inde i alle kampe. Han har en scoret på to ud af fem skud, så når han får chancen foran målet, er han farlig.

Midtbanespiller
Christian 'Greko' Jakobsen
Lyngby
3.847.000
vs. VS. FC Nordsjælland (H)

Christian ’Greko’ Jakobsen er kun kommet på måltavlen to gange i denne sæson, men han har noteret sig 2,9 xG og har haft 17 afslutninger på mål. Faren ved ’Greko’ kan være, at han ikke nødvendigvis starter inde, men vi kan se Lyngbys opstilling, da de spiller første kamp i runden.

Angriber
Emil Nielsen
Lyngby
3.462.000
vs. VS. FC Nordsjælland (H)

Også Emil Nielsen fortjener en anbefaling igen. Han kom igen på tavlen mod Randers, selvom han startede ude. 4,9 xG er han noteret for i denne sæson. Læg dertil at Emil Nielsen sparker straffe for Lyngby, når han er på banen. Han kan derfor være rigtig god at have på sit hold.

Forsvarsspiller
Marc Dal Hende
SønderjyskE
3.450.000
vs. AGF

Jeg har også før anbefalet Marc Dal Hende, og det vil jeg gøre igen. Han er allerede kommet på måltavlen to gange i foråret. Han har samtidig skabt hele 22 chancer og haft 11 afslutninger selv. Han er desuden en del af trioen i SønderjyskE, som skiftes til at sparke straffe. Så man kan også være heldig, at han står for den tjans måske.

Forsvarsspiller
Stefan Gartenmann
SønderjyskE
2.991.000
vs. VS. AC Horsens (H)

I forsvaret hos SønderjyskE er Steffen Gartenmann også et spændende valg. Han er noteret for 1,5 xG, selvom han endnu ikke er kommet på måltavlen i denne sæson. Det er et højt tal for en forsvarsspiller. Han er farlig på dødboldene og har haft 8 afslutninger og lavet 3 assists.

Angriber
Anders K. Jacobsen
SønderjyskE
6.169.000
vs. OB

Hvis du skal ud og hente ind på dine venner, så kan AK være manden, du skal satse på. 8 mål er det blevet til i denne sæson. To af dem er faldet her i foråret. Han har haft 27 afslutninger og skabt 19 chancer. Han er samtidig førstevalg til at sparke straffe for SønderjyskE, når han er på banen.

Midtbanespiller
Jens Stage
FC København
3.981.000
vs. VS. FC Midtjylland (H)

Det kan godt være, at Stage har været henvist til bænken på det seneste, men han er ikke blevet mindre målfarlig. 2 mål og 1 assist er det blevet til i foråret indtil videre. Senest mod Brøndby kom Stage også på måltavlen. Stage er farlig på dødbolde og er noteret for 2,8 xG. Han er samtidig den tredje mest vækstende spiller i foråret for FCK.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
1 kommentar
  • Morten Jakobsen11. marts 2021 kl. 19:37

    Vil mene Kolinger er en god invistering

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *