Tour-optakt til 14. etape

Decimeret spurt eller udbrud? Det er det helt store spørgsmål, der præger managerhovederne før 14. etape.

På 13. etape var det slovenerne og colombianerne, der fortsatte deres magtdemonstration i årets Tour de France. Colombianske Daniel Felipe Martinez stak af med sejren, mens de to superslovener, Roglic og Pogacar, viser sig som løbets bedste klatrere.

Klassementsrytterne bør få en roligere dag på 14. etape. Og de får brug for det. Allerede dagen efter – på 15. etape – venter en vanvittig etape igen.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
5.195.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
16.695.000
4.725.000
2. Jonas Vingegaard
Jumbo-Visma
15.225.000
4.512.000
3. Wout van Aert
Jumbo-Visma
15.512.000
Holdet.dk

Egentligt står der udbrud med store, fede bogstaver hen over ruteprofilen på 14. etape, men omstændighederne gør, at det kan ende anderledes.

Således er det en etape, hvor Peter Sagan måske kan vinde point på Sam Bennett, der stensikkert ikke sidder med i finalen. Det kan få Bora-hansgrohe til at arbejde benhårdt for samling.

Tips til 14. etape af Tour de France 2020

Det helt store spørgsmål igen-igen er altså, om etapen ender med en udbrudstriumf eller om det bliver en decimeret gruppespurt. Jeg har diskuteret med mig selv hele eftermiddagen og aftenen, og jeg er endt på at det bliver udbruddet, der kører om sejren her.

Årsag? Bora-hansgrohe kan risikere at stå alene i jagten, og de brugte mange tændstikker på 13. etape, hvor både Kämna og Schachmann var i udbrud.

Favoritten
Matteo Trentin
CCC
8.272.000
vs.

Tilbage i 2013 tog Matteo Trentin sin første Tour de France-triumf i Lyon, så naturligvis er han også favoritten her syv år senere. Ok, det er ikke helt årsagen, men finalen passer Trentin som hånd i handske, så kan han ramme udbruddet, så bliver han svær at overliste i Lyon.

Outsideren
Søren Kragh Andersen
Sunweb
3.729.000
vs.

Sunweb har været et spændende bekendtskab i årets Tour de France. De har været aggressive og ikke blege for at spille med musklerne. Det her kan være en god etape for Søren Kragh Andersen, særligt såfremt Marc Hirschi er lidt mættet eller for markeret af konkurrenterne. Danskeren klatrer stærkt og spurter godt. Stærk kombination.

Jokeren
Remi Cavagna
Deceuninck-Quick Step
4.214.000
vs.

Cavagna kom med på alleryderste mandat, men den formstærke franskmand er alt andet end en nitte. Cavagna har allerede tidligt i karrieren vist sig at være en ret stærk udbrudsrytter, ikke mindst takket være hans store motor. Får han chancen – og der er mange om buddet hos Quick Step – så er han en farlig, farlig joker. 0,5 % ejer ham.

Hvis du vil have flere managertips, så kan du abonnere på managerspil podcasten Klubhuset.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *