Tour-optakt til 18. etape

Miguel Angel Lopez udnyttede at Jumbo-Visma igen forsøgte at vinde med løjtnanten, og dermed tog han en flot triumf på en ny og flot finalestigning.

Miguel Angel Lopez tegnede det helt perfekt, og han udnyttede at Jumbo-Visma igen forsøgte at lade Sepp Kuss trille afsted i finalen. Straks han opfangede det, angreb han og efterlod Pogacar og Roglic, der aldrig fik fanget colombianeren igen.

Det var dog stadig en godkendt etape for Roglic, der lykkedes med at vinde tid på Pogacar. Fjollet så det dog ud, og det kunne hurtigt have kostet yderligere tid til colombianeren.

Top 3: køb
Handel lukker om:
2044
1. Biniam Girmay
Intermarché - Wanty
10.278.000
1755
2. Jasper Philipsen
Alpecin-Deceuninck
13.273.000
1381
3. Ryan Gibbons
Lidl - Trek
2.434.000
-1569
1. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.038.000
-1055
2. Javier Romo
Movistar Team
3.681.000
-848
3. Odd Christian Eiking
Uno-X Mobility
2.334.000
Skift ud

Jeg vil ikke bruge så meget spalteplads på 17. etape. I stedet er det interessant at kigge på 18. etape, for det er en etape, der har kæmpe potentiale.

På blot 175 kilometer er der seks stigninger, hvoraf fem er kategoriserede. Med undtagelse af de første 25 kilometer går det op og ned hele tiden. Dagens første stigning er den længste, men ikke den hårdeste. Den ære tilfalder Montée du plateau de Glières, der med 6,1 kilometer og 10,9 % trækker tænder ud.

Når jeg skriver, at etapen har potentiale, så skyldes det ene og alene, at det er en åben rute. Det betyder, at nogle af de klassementsfolk, der er sat lidt tilbage, kan forsøge at udnytte terrænet og lave et storstilet angreb. Etapens udformning giver nogle taktiske muligheder for at stække Jumbo-Visma lidt. Altså forudsat at Wout van Aert-maskinen har en dårlig dag.

Jeg siger ikke, at det sker. Jeg har set nok Tour de France-etaper i nyere tid til at vide, at de fleste hellere køre afventende end aggressivt. Jeg siger bare, at typer som Alberto Contador og Chris Froome havde forsøgt sig udefra, hvis de var lidt tilbage i klassementet.

Tips til 18. etape af Tour de France 2020

Det kan ende med en decimeret gruppespurt blandt en håndfuld favoritter. Det kan også ende med en udbrudstriumf. Jeg hælder nok til udbruddet, mest fordi jeg ikke helt ved, hvem der skulle finde på at tage ansvar udefra som Bahrain-holdet gjorde det på 16. etape.

Favoritten
Maximilian Schachmann
Bora-hansgrohe
7.210.000
vs.

Sejren til Kämna, kan gøre forskellen for Bora-hansgrohe. Maximilian Schachmann blev skadet før Tour de France, men har vist, at han er fint kørende. Han har uden tvivl markeret denne etape med en rød cirkel i sin kalender. Den passer ham helt perfekt, og alt efter dagsformen bør han have mere end fornuftige chancer – hvis han altså er Boras mand.

Outsideren
Michal Kwiatkowksi
Ineos
6.226.000
vs.

Michal Kwiatkowski er en multikunstner på en cykel, og den her rute burde være guf for ham, hvis han kan ramme udbruddet. Han ender hos Ineos ofte i hjælperens rolle, men hvis han går helhjertet efter sejren her, så bør han afgjort have store muligheder, ikke mindst grundet sin relativt hurtige afslutningsevner.

Jokeren
Carlos Verona
Movistar
3.043.000
vs.

Movistar kører efter holdløbet. Mas kører klassement, mens Soler og Verona er de to angrebsivrige ryttere. Kun 3,2 % ejer Carlos Verona, der har kørt et pænt løb, så ham går jeg med. Det kan dog ske, at han er ved at være træt efter mange aktive dage, og Movistar kan sende andre folk i udbrud, fx Rojas.

Hvis du vil have flere managertips, så kan du abonnere på managerspil podcasten Klubhuset.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *