Billede: BaldBoris

Vågner Quintana op til dåd?

Efter et par dage for udbryderne begynder det nu for alvor at gå opad. De næste tre etaper slutter således på stejle stigninger. Det er samtidig bjergrytternes sidste chance for at vinde tid inden enkeltstarten. Læs her vores optakt til næste fase i Vueltaspillet.

Vi har i Jesus Herrada fået en ny mand i førertrøjen siden det seneste gensyn med bjergene. Kampen om den samlede sejr er dog uændret. Få sekunder adskiller forhåndsfavoritterne fra hinanden. Det kommer med garanti til at ændre sig over de næste tre etaper. Som tidligere vinder af Vueltaspillet, vil jeg forsøge at klæde dig og dit managerhold bedst muligt på.

Klassement frem for alt

Med udsigten til tre så hårde etaper, ville jeg klart reservere størstedelen af mit budget og mine 8 pladser til klassementsrytterne. Én eller flere af etaperne kan rigtigt nok ende med at gå udbruddets vej, men det ændrer ikke ved min disposition. Hårdheden af de kommende dage betyder nemlig, at kun store og ofte dyre ryttere som Bauke Mollema (7.600.000) har muligheden for at vinde fra et udbrud. Derfor er man ofte bedrestillet ved at købe klassementsryttere, som holder sig til, selv i tilfælde af udbruddet, men som potentielt også kan ende med at køre med om etapesejren. Undtagelse denne gang er den nye indehaver af førertrøjen, Jesus Herrada (4.300.000). Spanieren er egentlig ikke klassementsrytter, men burde have et tilpas stort forspring til at holde fast i trøjen. Måske endda alle tre dage?

Ryttertips

Valverde og Quintana kan vende op og ned på Vueltaspillet

Når man har besluttet sig for at satse på klassementet opstår næste dilemma. Hvem af favoritterne skal man vælge? Den eneste, der endnu ikke har vidst svaghedstegn er, Nairo Quintana (13.000.000). Colombianeren må være opsat på at hente mere tid inden enkelstarten. De korte eksplosive målstigninger på hhv 13. og 14. etape passer dog væsentlig bedre til holdkammerat, Alejandro Valverde (13.200.000). Veteranen viste ganske vidst svaghedstegn på seneste bjergetape. Det var dog på en væsentligt længere stigning. På disse stejle “mure” er han specialist. Har man derfor allerede Valverde, som mange nok har, kan man med fordel overveje at vente med at foretage skiftet til holdkammeraten Quintana. Simon Yates (10.100.000) fortjener også at blive nævnt. Særligt i forbindelse med næste to etaper.

Afslutningsvis vil jeg anbefale Jesus Herrada (4.300.000). Manden i førertrøjen er som sagt ikke normalt at finde blandt de forreste i bjergene eller klassementet. Han har dog tidligere præsteret flot på korte, stejle stigninger, når han har haft brug for det. Førertrøjen kan som sagt give vinger. Jeg ville ikke blive voldsomt overrasket, hvis Herrada havde et trøjeforsvar og top 15 placeringer i sig de næste tre dage.

Læselyst efter mere manager-stof? Husk, at du kan finde mig og min Facebook-side, MANIAGER, hvor jeg dagligt deler mit hold til den kommende runde i Vueltaspillet.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *