Vidførles 11 – Runde 3: Pas på rotation!

Holland og Belgien er allerede videre som 1’ere i deres grupper. Det betyder rotation og et midlertidigt farvel til nogle af EM Managers største spillerprofiler. Vidførle har kommet med sine bud på, hvem der vil blive sparret.

Vidførles 11 har haft en fornuftig runde 2 – indtil videre – takket være scoringer fra de to ukrainere og hollandske Dumfries. Harry Kane leverede igen ikke og denne gang bar han endda anførerbindet. Vi er nu to runder inde i EM Manager 2020, og en meget afgørende runde 3 med stor usikkerhed omkring, hvem der spiller kan flytte ens managerhold enten helt til tops eller sende det i frit fald mod bunden. Her er mine anbefalinger og bekymringer frem mod runde 3.

Optakten er skrevet inden afviklingen af Spanien – Polen, Tyskland – Portugal og Frankrig – Ungarn.

Status quo på målmandsposten

Behold din keeper! Der er stor sandsynlighed for, at du har Kasper Schmeichel (5.0) eller Italiens Gianluigi Donnarumma (5.2). Begge målmænd er glimrende valg til runden og bør absolut ikke sælges. Skal man ud og købe en ny målmand, kan det være en idé at gå uden om de to meget populære målmænd og i stedet satse på en af de målmænd, man tror vil løfte EM-trofæet den 11. juli.

 

Skydegal dansker i forsvaret

I forsvaret beholder jeg fortsat Pau Torres (3.0), Jordi Alba (4.5) og den billige svenske centerforsvarer Marcus Danielson (2.0). Det er svært at forudse den spanske landstræner Luis Enriques holdopstillinger, men da Spanien uanset resultatet mod Polen ikke er garanteret 1. pladsen i gruppen, bør de starte med deres a-kæde i forsvaret.

Den hollandske fantomback Denzel Dumfries (3.7) er jeg imidlertid nervøs for. Holland er videre som 1’er inden mødet med Nordmakedonien, og det vil være en kærkommen mulighed for at give spilletid til truppens øvrige spillere. Joel Veltman forventer jeg således kommer til at spille backen, men jeg har ingen udmeldinger at bygge det på med flere dage til kampstart.

Dumfries er et glimrende valg til 1/8-finalerne, men spillet er for kort til, at jeg vil risikere at få -5.000 på en af mine spillere i runde 5, så jeg laver udskiftningen. Samme problematik er der omkring Italiens superback Leonardo Spinazzola (3.6). Her forventer jeg ligeledes en udskiftning og spilletid til Emerson.

De spillere jeg ønsker at få ind på mit hold til runde 3 er først og fremmest spillere, som jeg forventer også at kunne have inde i runde 4. Danmark skal vinde over Rusland for at komme videre, men det er ikke blot min, men også bookmakernes vurdering, at Danmark vinder kampen. Joakim Mæhle (3.5) er derfor en spiller, jeg er helt tryg ved at få ind igen. Mæhle er ikke blot den mest afsluttende forsvarsspiller i turneringen, men han er også den 14. mest afsluttende spiller til hele EM slutrunden (pr.18/6). Han er noteret for 5 afslutninger i de første to kampe til slutrunden, og også for Atalanta i Serie A har han gerne 2-3 afslutninger pr. kamp.

Andre permanente løsninger jeg har kig på til mit hold er Englands John Stones (4.1). England må forventes at stille i stærkeste opstilling mod Tjekkiet, og Stones er et godt bud på en spiller man kan have hele vejen til finalen. Læg der til hans offensive appel, hvilket vi også så med hans hovedstød på træværket i kampen mod Skotland til 0,34 xG.

Mens Tysklands Mats Hummels (3.5) er et af de mere sikre valg (læs anbefaling nederst), så kan et frækt køb til runden være Hummels’ holdkammerat Robin Gosens (5.0). Gosens spiller både for Atalanta og for Tyskland en meget offensiv venstre wingback. Det har i denne sæson resulteret i 12 mål og 10 assists i 44 kampe. Også for Tyskland er det lykkedes for Gosens at score. I næst sidste testkamp mod Letland både scorede han og lavede assist.

 

Den bedste midtbanespiller er tilbage

Georginio Wijnaldum (5.6) og Jorginho (4.0) er på grund af Holland og Italiens 6 point i fare for at sidde over i denne 3. runde kamp. Jeg tager konsekvenser og sælger begge spillere for at undgå -5.000. Ukraines anfører Andriy Yarmolenko (4.6) bør derimod være en sikker starter, når Ukraine skal kæmpe mod Østrig om gruppens 2. plads.

En midtbanespiller skiller sig særligt ud. Det er Premier Leagues superstjerne Kevin De Bruyne (8.2) – læs anbefalingen nederst. Belgieren er en dyr herre og en spiller som mange nok vil få svært ved at få plads til, men så er det heldigt, at man til kun 3.5 mio kan få Danmarks nye store håb; Mikkel Damsgaard (3.5). Damsgaard må forventes igen at spille på toppen efter den meget flotte præstation mod Belgien.

Af andre muligheder på midtbanen kan nævnes tyske Kai Havertz (6.5), der i Tysklands første kamp var en af holdets bedste spillere. Også Joshua Kimmich (5.0) er en fin mulighed skønt prisen er høj taget i betragtning han spiller som wingback – bliver han sluppet løs kan det dog vise sig, at han er farligere som back end som central midtbane.

Holland må forventes at rotere og jeg føler mig meget overbevist om, at Davy Klaassen (4.0) vil afløse Wijnaldum. Ajax spilleren har spillet relativt fast for Holland i det sidste års tid og har både scoret og assisteret. Holdkammeraten Ryan Gravenberch (3.0) er også et glimrende valg – særligt hvis man f.eks. sælger Locatelli (3.5), der formentlig vil blive sparret til fordel for Veratti.

Til sidste runde holder jeg også øje med Xherdan Shaqiri (4.0), der møder et svagt Tyrkisk hold, som har lukket 5 mål ind og registreret 3,71 xG og 1,91 xG imod sig i deres to første kampe. Også Spaniens Sarabia (3.0) kan vise sig interessant til sidste runde.

Sidste men ikke midst kunne Federico Chiesa (4.5) også få en start for Italien i stedet for Berardi.

 

Farvel til Kane

Harry Kane (8.5) kan slå til når som helst, og man bør nok holde fast i den dygtige angriber, men faktum er, at Kane kun har scoret 2 mål i de sidste 12 engelske landskampe, England har ikke set overbevisende ud, både England og Tjekkiet vil være tilfredse med at spille uafgjort og dermed sikre sig 1. og 2. pladsen. Jeg sælger derfor Kane, og får plads til tyske Thomas Müller (5.5) – læs anbefaling nederst.

Ukrainske Roman Yaremchuk (4.1) beholder jeg til kampen mod Østrig. Spanske Gerard Moreno (4.5) bliver på mit hold, såfremt han spiller en god kamp mod Slovakiet. Er det ikke tilfældet påtænker jeg at skifte ham ud med Eden Hazard (6.1), der ligesom Kevin De Bruyne er blevet lovet en startplads mod Finland. Når Hazard er på banen er han styrmanden for Belgien, og det vil også være Hazard, der sparker eventuelle straffespark. En god præstation af Hazard, kan meget vel bringe ham i spil til en startplads i 1/8-finalen.

Den tidligere omtalte rotation vil med sikkerhed ramme Romelu Lukaku (8.8), der i de sidste to VM slutrunder er blevet sparret i 3. runde, fordi Belgien allerede var kvalificeret. Det giver plads til Michy Batshuayi (5.5). Han kan virke attraktiv, men da han i 1/8-finalen igen kommer på bænken vil det koste over 100.000 i transfer at få ham ind på holdet til en enkelt runde.

I Hollands kamp vil Wout Weghorst (5.2) antageligt blive skiftet ud med Luuk De Jong (5.5). Memphis Depay (7.7) er også i fare men det er min mavefornemmelse, at De Boer vil spille Depay for at få ham rigtig igang i slutrunden.

 

 

Hør podcasten med Vidførle & Østergaard

Lyt også til podcasten og hør hvem Andreas Vidførle, Mathias Reimar & Morten Østergaard anbefaler til runde 3. Du kan høre podcasten her:

 

Hvis du vil have flere managertips og være sikker på ikke at gå glip af de næste optaktspodcasts, så kan du abonnere på podcasten.

Abonner her:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

Vidførles 11 udvalgte til runde 3

4 Anbefalinger til runde 3

Målmand
Gianluigi Donnarumma
Italien
5.279.000
vs. Wales

Italiens defensiv har været fantastisk i de første to kampe. Tyrkiet registrerede 0,61 xG mens Schweiz blev holdt på 0,25 xG. Italien er nu oppe på 9 kampe i træk uden at lukke mål ind, og det bør fortsætte mod en Wales offensiv, der ikke er frygtindgydende.

Forsvarsspiller
Mats Hummels
Tyskland
3.409.000
vs. Ungarn

Tyskland tager hjemme i München imod Ungarn og målscoren kan blive afgørende for om Tyskland går videre og på hvilken plads i gruppen. Hummels er fantastisk dygtig offensivt både til at føre bolden frem, slå lange og dybe afleveringer, og så er han eminent i hovedspillet. Der er således fine muligheder for assist og mål.

Midtbanespiller
Kevin De Bruyne
Belgien
8.262.000
vs. Finland

De Bruyne skulle kun bruge en halvleg mod Danmark til at score og lave assist og i kampen mod Finland kommer holdets store stjerne til at starte inde. Det meddelte træner Roberto Martinez på fredagens pressemøde. Og De Bruyne er netop en spiller som meget vel kunne stå i finalen den 11. juli i London.

Angrebsspiller
Thomas Müller
Tyskland
5.484.000
vs. Ungarn

Tyskland har brug for at vinde stort mod Ungarn, og Müller bør med sine 15 mål og 24 assists for Bayern kunne hjælpe Tyskland til storsejren hjemme i München mod Ungarn. Müller vil man ikke blot kunne have mod Ungarn, men vil også være en spiller, der kan beholdes til knockoutkampene.

 

Top 3: vækst i runde 7
209.000
1. Mikel Oyarzabal
Spain
5.003.000
202.000
2. Nico Williams
Spain
4.679.000
151.000
3. Cole Palmer
England
5.864.000
831.000
1. Dani Olmo
Spain
5.831.000
778.000
2. Fabian Ruiz
Spain
4.778.000
768.000
3. Lamine Yamal
Spain
4.768.000
Tjek hold
Del med dine venner - det giver god manager-karma
18 kommentarer
 • Tobias19. juni 2021 kl. 22:42

  Er Benzema og Moreno keepers oven på en rædderlig runde?‬ eller sælger jeg for Muller og Goosens?

  • Andreas Vidførle-Pedersen20. juni 2021 kl. 8:32

   Benzema er ikke umiddelbart en spiller man bør sælge. Spanien ser dog bestemt ikke gode ud, hvorfor jeg godt forstår du overvejer at sælge Moreno, men Slovakiet er stadig det dårligste hold i gruppen, så mon ikke Spanien vinder den sidste.

   Sparde 100.000 i transfer vil i min optik være den fornuftige løsning, men upsiden er samtidig stor hos tyskerne.

 • Kasper19. juni 2021 kl. 22:45

  Sælg Dumfries og Benzema for Havertz og Muller?

  • Andreas Vidførle-Pedersen20. juni 2021 kl. 9:04

   Jeg synes det er hurtigt at afskrive Benzema – især mod et portugisisk hold som lige har lukket 4 mål ind. Dumfries er vel 50/50 for at spille, men i de to tyskere får du to sikre startere, og det er lidt sjovere end -5.000. Når man regner de 120.000 i transfer med, er det meget lige, om man skal gå med den ene eller den anden. Personligt ville jeg vælge den tyske. 🙂

 • Thomas20. juni 2021 kl. 11:08

  Hvordan i alverden kan Belgien være videre som 1’er, hvis de skulle tabe til Finland?

  • Kristian Hornbøl20. juni 2021 kl. 12:33

   De kan de heller ikke! Rusland kan også overhale dem i teorien, da det et målscoreren foran indbyrdes opgør.
   Holland er heller ikke sikker på at vinde gruppen, selvom meget skal gå galt hvis det ikke skal lykkes.

 • Mathias20. juni 2021 kl. 11:23

  Sælg Depay for Muller?

 • Aske20. juni 2021 kl. 12:35

  sælge immobile og barella for f.eks yaramchuk og og damsgaard i tilfælde at italienerne starter ude

  • Andreas Vidførle-Pedersen20. juni 2021 kl. 12:59

   Yaramchuk ville jeg ikke købe nu. Så hellere en midtbanemand eller forsvarsspiller som jeg nævner i mine anbefalinger.

 • aske20. juni 2021 kl. 12:36

  sælg lukaku for muller

 • Aske20. juni 2021 kl. 12:46

  er 280.000 i transfer for meget og skal man derfor skærer ned på sine udskiftninger, eller skal man holde fast på ens stjernespillere der nok starter ude i runde 3.

  • Andreas Vidførle-Pedersen20. juni 2021 kl. 13:02

   Der er ikke noget rigtigt/forkert ifht. transfer, så længe du ikke transfer den samme spiller flere gange i samme runde 😉

   Har man 11 spillere, der ikke spiller, så får man ganske naturligt meget transfer. Spørgsmålet må være – er det nødvendigt at sælge? og hvor godt er det jeg køber?

   Men 280.000 lyder umiddelbart som en tranfersum som mange kommer til at ligge på i runden – dog nok lidt i den høje ende.

 • Thomas Skaaning20. juni 2021 kl. 14:21

  Hvad tænker du med Gnabry som mulighed for at score mål mod Ungarn. Samt hvilke tanker har du i kampen mellem Schweiz og Tyrkiet med Embolo istedet for Yaremchuk

 • Asbjørn Dalum Andersen20. juni 2021 kl. 17:19

  Hvem tror I starter i front for Spanien?

 • Asbjørn Dalum Andersen20. juni 2021 kl. 17:26

  Tror I Jong holder sin plads? Gravenberch og Klaasen starter måske begge, men hvem bevarer Holland af Jong, Wijnaldum og Roon?

 • lukas20. juni 2021 kl. 17:42

  burde man sælge mbappe??

 • Mathias21. juni 2021 kl. 10:16

  Hvordan er det hvis et hold ikke går videre, og man har en spiller fra fx. Nordmakedonien, hvad sker der så?

  • Andreas Vidførle-Pedersen24. juni 2021 kl. 22:39

   Han laver ikke minus men genererer naturligvis ikke point. 🙂

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *