VM-sensation: 40-årig fynbo vinder VM Manager 2022 uden at have set én eneste kamp

Julemirakler hører ikke kun til i amerikanske film, men også i VM Manager 2022. Søndag aften kunne 40-årige Christian Rønne nemlig juble over den samlede sejr i spillet – endda uden at have set én eneste kamp under slutrunden.

Ja, du hørte rigtigt. Vinderen af VM Manager 2022, Christian Rønne, har ikke set så meget som én eneste kamp under slutrunden.

Faktisk ville vinderen oprindeligt heller ikke deltage i managerspillet, men med vennernes oprettelse af en miniliga, kunne Rønne ikke stå for det.

Men hvordan kommer man så fra ikke at se kampene til at vinde hele molevitten hos holdet.dk?

Stor hjælp fra den franske kone

Christian Rønne var den eneste i familien, der havde fravalgt VM-kampene i Qatar. Fravalget kom på baggrund af menneskerettighederne i værtslandet, som op til VM – og under turneringen – var i hele verdens søgelys.

“Grundet menneskerettighederne i Qatar, og især de menneskelige omkostninger ved opførslen af stadioner, valgte jeg, at jeg ikke ville tælle med i seertallene i håb om, at hvis nok personer agerede på denne måde, ville det sende et budskab til Qatar.

Jeg tænkte at min deltagelse i managerspillet dog ikke ville nå til Qatar. Samtidigt var det en måde at have noget socialt med vennerne at snakke om, når nu jeg ikke så kampene med dem. Jeg er ligesom mine døtre stor fan af det danske herrelandshold, og er af og til i Fælledparken. Det er de første danske slutrundekampe i min levetid, jeg ikke har set,” siger Rønne.

Heldigvis for Rønne var hans franske kone og to døtre med til at gøre turneringen nemmere for ham. De tre familiemedlemmer så nemlig kampene med stor begejstring. Sommetider med så stor begejstring, at de ‘nær var blevet smidt på gaden‘ af bare skrig, begejstring og irritation, nævner Rønne med et smil.

Rønnes franske kone gav undervejs en masse information, som kunne berolige managervinderens nerver, når VM Manager 2022 spidsede til.

“Konen opdaterede mig under kampene – og under finalen nåede jeg at give op tre gange, inden konen gentagende gange kunne berette om Mbappes mirakler. Op til deadline for finalen og semifinalerne havde min franske kone haft
til opgave at researche de franske aviser for opdateringer på de franske spilleres skadessituation,”
nævner Rønne.

Vejen til guldet

Fra start havde Christian Rønne sat fire hold i VM Manager 2022. På den måde følte han sig garderet til at kunne komme langt med mindst et af holdene. Men hvordan lød de taktiske overvejelser?

“Jeg har forsøgt at finde spillere, som var med i startopstillingen, prissat lavt og havde en nem modstander. Op imod dette vurderede jeg spillerens chancen for mål og assist samt cleansheet. Under mine overvejelser har jeg som hjælp kigget på odds ved forskellige bookmakere. Jeg forsøgte at vælge spillere, som jeg kunne benytte i flere runder, for herved at spare transfergebyret.

Jeg kan godt lide at vælge målmand og tre forsvarer fra samme nation, som jeg eksempelvis gjorde, da jeg valgte hollændere, da Holland mødte Qatar i tredje runde. Dette giver en god mulighed for at rykke mange pladser frem i stillingen ved cleansheet.

Da det før kvartfinalerne blev muligt at have mere end fire spillere fra hver nation, valgte jeg at satse udelukkende på spillere fra Argentina og Frankrig, idet disse to hold først kunne mødes i finalen. Der var billige argentinske midtbanespillere, som havde tilspillet sig startplads samt billige franske forsvarere, som havde ditto. 

Jeg havde egentligt planlagt kun at satse på én af disse nationer til finalen, og så skifte spillere ind fra favoritten i bronzekampen. Inden finalen vurderede jeg dog, at jeg kunne vinde spillet ved at beholde mine spillere. Dertil skulle jeg håbe, at hverken Kroatien eller Marokko spillede til cleansheet samt at det var de spillere, som ikke var ejet af mine største konkurrenter, som scorede og lavede assist i bronzekampen”.

Med de overvejelser var der altså en grundig baggrund for de valg, som Rønne tog under VM-slutrunden.

“Jeg var sindsygt spændt”

Sidste runde var en spændende omgang for Rønne. Han lå endnu ikke nok i front til at kunne læne sig tilbage og vente på, at konen havde meldt finalen færdigspillet. Og det skulle da også vise sig, at kampen om førstepladsen i VM Manager 2022 blev hård. Men hjem kom den.

“Jeg var sindsyg spændt før sidst runde grundet den store gevinstchance. Jeg lå nummer tre i den samlede stilling, og det eneste andet hold i toppen – bygget op af franskmænd, Serges Demble FC – var tvunget til en udskiftning i forsvaret, hvilket betød, at jeg ville ryge over ham ved rundens startfløjt. 

Jeg var voldsomt overrasket over at se, at det hold, som lå nummer 1 inden sidste runde, Kritiske au Pairs, havde solgt J. Alvarez fra angrebet, idet det gav mig en ekstra mulighed for at indhente ham. 

Jeg fik at vide, at der stod 1-0, og at Messi havde scoret. Det var det værste, der kunne ske, da indehaveren af førstepladsen, Kritiske Au Pairs, i den samlede stilling havde Messi som kaptajn. Jeg gik en lang tur med konen, og da vi kom hjem, fik jeg at vide, at der stod 2-0. Jeg kunne desuden se, at jeg var rykket ned som nr. 7 på ranglisten. Så jeg var meget frustreret, da en sejr til Argentina ville sende mig helt ud af top-10. Jeg gik i gang med at gøre rent på datterens værelse, hun var nemlig ikke hjemme denne weekend.

Jeg troede, at konen jokede, da hun få minutter senere sagde, at der var blevet udlignet til 2-2. Vi blev begge henrykte, da hun som franskmand også holder meget med Frankrig. Jeg kunne se, at mit hold, Spydige Levemænd, var helt tilbage i toppen. Det var en voldsom følelsesmæssig rutsjebanetur med endnu et mål af Messi – efterfulgt af hattrick af Mbappe,” siger den nu forsvarende vinder.

Da førstepladsen blev en realitet

Lysten til at vinde var stor, og håbet om at vinde var stort. Pludselig var titlen så milimeter-tæt-på, at det næsten blev for spændende.

Undervejs regnede Rønne løs på diverse udfald, og ifølge egne udregninger ville han beholde førstepladsen – han turde bare ikke håbe på det.

“Jeg kunne godt se, at Mbappes hattrick-bonus sendte mig i top, men jeg vidste ikke, om det var nok. På det tidspunkt var bonus for kampens spiller og vundet straffesparkkonkurrence blandt andet ikke tilskrevet, og jeg turde ikke helt stole på mine udregninger. Det tog flere timer efter slutfløjtet, før jeg turde tro på det. Om aftenen blev jeg kimet ned med opkald fra barndomsvenner,  fodboldkammerater og familie – og jeg modtog lykønskninger fra naboer m.fl. Alle havde de holdt øje med “Spydige Levemænd” på highscorerlisten,” siger vinderen til slut.

To dage efter finalen drog Rønne til Barcelona med en god kammerat. Under VM Manager 2022 har kammeraten nemlig været en stor støtte. Om der bliver plads til lidt fejring på turen, vil Rønne ikke udelukke.

Du kan se Christian Rønnes vinderhold HER.

Udviklingen over de bedste spillere til VM

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *