Giro d’Italia: Matthews dilemma venter!

De fem første etaper af Giro d’Italia er overstået. Cykeleksperten Jesper Carstens kigger nærmere på de kommende fire etaper i denne optakt til managerspillet til Giro d’ Italia 2020.


Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /var/www/blog.holdet.dk/public_html/wp-content/plugins/holdetblog/holdetblog.php on line 471

Halleluja, så er vi i gang!

Efter en fremragende enkeltstart af Geraint Thomas og Simon Yates, samt en elendig en af Jakob Fuglsang, var der lagt op til en britisk triumf og en ny dansk nedtur. Men en cykelflaske tog Geraint Thomas ud af ligningen, mens Simon Yates var skidt kørende på Mt. Etna, hvor Fuglsang, Nibali og Pozzovivo lignede de stærkeste folk.

I alt er der blevet kørt fem meget spændende etaper med masser af drama.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
6.326.000
1. Tadej Pogacar
UAE Team Emirates
21.326.000
3.260.000
2. Daniel Felipe Martinez
Red Bull - BORA - hansgrohe
12.260.000
2.928.000
3. Geraint Thomas
INEOS Grenadiers
12.928.000
Holdet.dk

I denne optakt kigger jeg nærmere på 6-9. etape. Det er en svær opgave at lave en optakt på den her måde. Se blot i den forrige optakt, hvor jeg på 5. etape peger på blandt andre Thomas og Yates – ja, husk selv at holde dig opdateret på løbet, og brug så ellers kommentarfunktionen, hvis du har brug for det.

6. etape: Drilsk finale åbner op for Matthews-succes

Jeg havde forventet at Michael Matthews havde været et hit allerede nu. Jeg var overbevist, om at han ville vinde 2. etape, og at han også kunne hente en pæn placering hjem på 4. etape. Og nok var han den hurtigste på 2. etape, men desværre for ham var der tre ryttere foran ham, mens han på 4. etape viste, at han bare ikke er specielt hurtig i en flad spurt.

Men i de kommende etaper bør der være flere muligheder for Matthews, der jo trods alt ikke lider under manglende form. Allerede på 6. etape bør han atter igen være favoritten. Finalen er en lille bakke, og selvom den tager pusten fra nogle sprintere, så bør Matthews ikke være én af dem. Også Peter Sagan må forventes at deltage i denne finale, og i det hele taget kan man kigge nærmere på 2. etape, hvor Diego Ulissi vandt etapen. De tre er blandt mine tungeste favoritter i den her finale også.

Blandt de lidt billigere jokere, vil jeg atter igen nævne ryttere som Enrico BattaglinJhonatan Restrepo, Andrea Vendrame og måske endda Fabio Felline, om end sidstnævnte ikke virker voldsomt interesseret i at lege med i finalerne.

Måske kigger du på etapen og tænker udbrud, og ja, det er da også en oplagt tanke, men i og med der er en lang, flad vej midtvejs på etapen, så forventer jeg at både Sunweb og Bora-hansgrohe får neutraliseret morgenudbruddet. Måske kan et sent angreb slippe afsted, men det er svært at gardere sig mod.

Favoritten
Michael Matthews
Sunweb
vs.

En drilsk finale åbner op for overraskelser, men Michael Matthews bør have udset sig denne etape. Hvis Sunweb kan kontrollere finalen, så er Matthews feltets hurtigste på det svagt stigende opløb. På 2. etape vandt han også feltets spurt, men der var tre mand, der var stukket af foran dem – og netop det scenarie kan gentage sig.

Outsideren
Diego Ulissi
UAE Team Emirates
vs.

Der er et par dygtige puncheurs i feltet, men på italiensk grund er ustabile Diego Ulissi én af de bedste. Det beviste han allerede på 2. etape, hvor han vandt foran Sagan og Honoré. Kan han gøre det igen? Ja, det mener jeg afgjort, at han kan. Han har flere muligheder for at angribe i finalen, så det handler om timing.

Jokeren
Jhonatan Restrepo
Androni Giocattoli - Sidermec
vs.

Colombianske Jhonatan Restrepo er ikke nogen world beater, men han er en ganske kompetent afslutter, særligt efter en hård dag i sadlen. Jeg kan dog godt frygte, at den her finale trods alt bliver for hård for ham, men han er en overvejelse værd. På 4. etape blev han nummer 11, hvilket vidner om farten.

7. etape: Sprinternes store chance

Sprinterne har ikke for alvor fået en chance endnu. Ok, det er ikke fair: 4. etape endte i en massespurt, men her måtte mange af dem også kæmpe for det på grund af bjerget midtvejs på ruten. Denne gang bør det blive en massespurt uden den store kamp.

Og for i al fald én rytter bør det betyde revanche. Der var en grund til at alle konkurrenterne forenede sig i finalen på 4. etape, således at Fernando Gaviria ikke kunne komme op igen. Colombianeren er et lyn, og han må starte den her etape som delt favorit. Naturligvis sammen med Arnaud Demaré, der har lignet den stærkeste sprinter siden genåbningen af cykeleuropa.

Det helt stor dilemma på denne etape er Michael Matthews. Du har ham sikkert i forvejen på grund af 6. etape. Og du har nok også luret, at han måske kan bruges på 8. etape. Så hvad skal man gøre? Tja, det ER et stort dilemma, og jeg har givetvis ikke det korrekte svar, men jeg vil overveje kraftigt at sælge ham til fordel for enten Gaviria eller Demare. Jeg har svært ved at se australieren ende i top5 på den her etape. Lidt mindre er dilemmaet, hvis du har Peter Sagan: Han er hurtigere i en flad spurt, og har du ham på holdet på grund af 6. etape, så ville jeg beholde ham på 7. etape.

Det er nogle dyre folk, så man har også brug for billige ryttere. Stefano OldaniSean Bennett og Giovanni Lonardi er tre gode bud. Sidstnævnte kom aldrig frem i spurten på 4. etape, og holdet kørte i stedet for Filippo Fiorelli. Jeg tror mest på Lonardi, men hvem ved, hvad der sker hos Bardiani.

8. etape: Fræk finale kan overraske

Det er stadig en dag for de hurtige på 8. etape, men det er en etape, der kommer til at drille. Ser man på profilen, finder man en afslutning, der er småkuperet, men kigger man nærmere på profilen, opdager man Via Saragat-stigningen, der kun er én kilometer, men som stiger med 9,3 % i snit. Der er en passage, der når op på 17 %..

Den stigning skal de over to gange, sidst med omkring 10 kilometer til målstregen. Jeg tror ikke, den kommer til at smadre feltet, men den kommer til at sende nogle af de tunge folk til tælling. Især forventer jeg at se Bora-hansgrohe og Sunweb skrue tempoet i vejret i finalen.

Og dermed er vi tilbage ved at det er en god finale for Peter Sagan og Michael Matthews. Jeg giver denne gang – modsat 6. etape – fordelen til Sagan, da finalestrækningen er flad, og her er Sagan hurtigst. Men ellers er vi ude i de samme folk igen, selvom finalerne er forskellige: Diego Ulissi er jokeren, mens Enrico BattaglinJhonatan Restrepo og Andrea Vendrame er billigere alternativer.

Kan Demaré køre med i finalen? Og hvad med Fernando Gaviria? Jeg tænker ikke, at det er umuligt, men der er for meget tvivl til at jeg vil gå med dem.

Etaper i Girospillet 2020

9. etape: Bjergene vender tilbage

De hurtige folk har fyldt meget i denne optakt, men den sidste etape før hviledagen er for klatrerne. Det helt store spørgsmål er hvorvidt det bliver en dag for klassementsfolk eller udbrud. Jeg hælder på nuværende tidspunkt klart til det sidste, alene af én grund: Hvem pokker skal tage ansvar i feltet? Trek-Segafredo kan vel ikke gøre det alene? Der er altså ikke mange stærke hold – og tak for det. Det åbner nemlig løbet helt vildt meget.

Etapen slutter af med Roccaraso-stigningen, der med 9,6 kilometer og 4,4 % i snit ikke er voldsom. Det hele kommer nok også til at handle om de sidste 600 meter, der stiger med 11,1 %, fordi der forinden er en kort nedkørsel og relativt rolige stigningsprocenter.

Det er svært at finde udbrudsfolk til den her etape. Kig efter ryttere, der har set formstærke ud, men som er ude af klassementet. Måske skal man spejde mod Ben O’Connor? Det er måske oplagt at pege på Jack Haig, der ikke længere er bundet af Simon Yates, og briten er i sig selv også et godt bud, hvis han har rejst sig, men han er nok stadig lidt for farlig for de øvrige klassementsfolk. Medmindre han altså har smidt yderligere tid. Ilnur Zakarin er heller ikke jordens værste bud. Og så er både EF og Movistar som altid oplagte at kigge på. Hos EF er jeg mest lun på Ruben Guerreiro, mens Movistar blandt andre har Davide Villella. Og hvorfor kan norske Carl Frederik Hagen ikke også være med?

Bliver det – mod forventning – en klassementsdag, så taler den korte finale for Jakob Fuglsang. Hvem skulle have troet det for bare fire-fem år siden, hvor han hadede finaler som denne.

Helt generelt ser jeg en udbrudsdag for mig her. Det er ofte her, man kan vinde ind på konkurrenterne – men så sandelig også her, man kan tabe meget. Kig altid mod formen. Som vi så i årets Tour de France, så var det ofte de formstærkeste ryttere, der sad i udbruddet flere gange, og det var også dem, der kørte med om sejren på flere etaper. Pas på med ikke at satse for meget på udbrud, for det kan man også brænde nallerne på. Alt efter din situation vil jeg sige at 3-4 udbrudsryttere på de helt oplagte etaper er optimalt.

Hvis du har spørgsmål til Girospillet, så fanger du mig på Twitter @JesperCarstens.

Hør også Klubhuset’s optakt til Giro d’ Italia 2020:

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *