Klubhuset: Stjernerne fra miniput-nationer er nøglen til sejr

Der er masser af gode backs at vælge fra de mindre håndboldnationer, og ud over at koste lidt mindre end de store profiler fra Danmark, Frankrig og Norge, så er de sikre på at spille og har ofte et rent højt målmæssigt bundniveau.

Kæmper du med at få plads til Mikkel Hansen og Sander Sagosen på dit VM Managerhold? Det er du nok ikke ene om, og mens de over hele turneringen nok skal ende som de mest vækstende spillere, så er der andre backs, der kan formentlig vil lave større spillervækst i de første 3 runder af VM Håndbold Manager.

I Klubhuset studiet har Andreas Vidførle fået besøg af fodboldekspert på TV2 Mads Junker. Selvom fodbolden er det sande ekspertområde, så går en del af Mads Junkers fritid med håndbold – en interesse der stammer tilbage fra barns ben, hvor Mads Junker selv spillede håndbold på et forholdsvis højt niveau indtil alt tiden blev lagt på fodbolden.

Klubhusværten Andreas Vidførles har en 3. plads bag sig i håndboldmanager og har forsøgt at grave alt brugbar info frem om VM spillerne til gavn for Klubhusetlytterne.

Stjernebacks for lilleputter

Den mest vækstende position i håndboldmanager er stort set altid på back-positionen, og det er ofte her man skal lægge sit transferbudget. Når man lægger +8.000.000 er det altafgørende at din spiller er i aktion og scorer minimum 6-7 mål. Men mens Mikkel Hansen og Sander Sagosen til tider bliver sparet, er der en række af lilleputternes stjernespillere som netop præsterer aller bedst i de første runder af spillet.

Qatars Frankis Marzo (8.500.000) er en af de spillere som får en kæmpe andel af sit holds afslutninger. Hele 96 skud blev det til mod f.eks. Mikkel Hansens 69 eller Gidsels 48 ved VM i 2021. Det betød også, at han til VM2021 endte som turneringens topscorer. Og vigtigere endnu havde han et bundniveau på 7 mål pr. kamp han spillede.

Rodrigo Salinas (8.000.000) fra Chile er en anden spiller som altid leverer minimum 5-6 mål pr. kamp. Han deler alle afslutningerne for Chile med Erwin Feuchtmann, men Salinas er lige en tand mere attraktiv. Ved sidste VM scorede Salinas i sine fem kampe: 8, 6, 7, 12 og 6 mål.

Bahrains Husain Ali Alsayyad (6.000.000) er en lidt billigere profil, men også Husain Ali Alsayyad er sit holds store profil og afslutter. Ved VM i 2021 var han den mest afsluttende Bahrain spiller, men hans scoringsprocent på sølle 44% rakte ikke til en topplacering på topscorerlisten – en scoringsprocent som ellers typisk ligger i 60’erne. Til VM 2021 blev han heller ikke holdets topscorer, da Mohamed Ahmed løb med den ære. Ahmed er dog ikke med længere, hvorfor Husain Ali Alsayyad bør få endnu flere afslutninger end tidligere.

For flere anbefalinger til VM Håndbold Manager 2023 fra de små håndboldnationer; lyt til podcasten.

 

Optaktspodcasten til VM i Håndbold

Du kan høre Viddførles og Junkers anbefalinger og høre, hvilke spillere der kommer på fællesholdet ved at lytte til podcasten neden for.

 

Klubhusets anbefalinger

Mål
Edmilson Goncalves
Cape Verde
4.000.000
vs. Uruguay

Kap Verde er kæmpe favoritter i 1. runde mod Uruguay, og skønt defensiven ikke er deres stærkeste side, så er målmand Edmilson Goncalves en glimrende keeper, der flere gange blev kampens spiller ved de afrikanske mesterskaber, hvor Kap Verde vandt flotte sølvmedaljer foran store nationer som Tunesien og Marokko.

Bag
Kay Smits
Netherlands
10.000.000
vs. Argentina

Hollands Kay Smits er dyr, men han er manden der regelmæssigt scorer +10 mål. Senest gjorde han det i kvalifikationskampen til VM mod Portugal. Til EM i 2022 scorede Kay Smits 45 mål i kun 5 kampe, hvilket var turneringens bedste målsnit pr. kamp.

Fløj
Jinyoung Kim
South Korea
7.000.000
vs. Hungary

Sydkorea vinder ikke mange kampe, men sikkert er det at fløjspilleren Jinyoung Kim altid leverer mål. Til VM sidste gang scorede Jinyoung Kim mellem 6 og 8 mål i alle sine kampe og endte som turneringens 2. mest scorende fløjspiller med 39 mål – kun overgået på positionen af Hampus Wanne.

Streg
Mehdi Ismaili Alaoui
Morocco
3.500.000
vs. USA

Der skal spares på streg-pladsen og her er der en mulighed med Marokkos stregspiller Mehdi Ismaili Alaoui. I kvartfinalen til Africa Cup havde marokkaneren en stor kamp med 10 scoringer. Til daglig spiller stregspilleren i HBC Franconville og må forventes at have et niveau, der kan resultere i mål mod USA.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
2.922.000
1. Mathias Gidsel
Denmark
12.922.000
2.364.000
2. Simon Bogetoft Pytlick
Denmark
7.864.000
2.276.000
3. Mikkel Hansen
Denmark
14.276.000
Holdet.dk

Klubhusets hold

Hvis du vil høre flere manager optakter fra Klubhuset, så husk at abonner på podcasten:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *