Turneringens overraskelse taber altid semifinalen

Vidførle vælger de sikre Argentinere og franskmænd inden semifinalerne, der historisk sjældent har budt på de store overraskelser. Men hvem skal have anførerbindet? og hvilke spillere skal prioriteres? Det kommer VIdførle med sit bud på i den 5 minutters korte video.

Klubhusets podcast er forbi i denne omgang, men vender tilbage med optakten til Premier Manager. Vidførle gennemgår i videoen neden for hvordan fællesholdet ser ud til runde 6, og hvilke spillere der i hans optik er klogest at få ind til til semifinalerne i VM Manager.

Slut for Marokko

Marokko har gang på gang overrasket og fik indtaget hele den iberiske halvø med sejre mod Spanien og Portugal. Ser vi på expected goals har Marokko dog været det svageste hold i alle deres 5 kampe til VM. De har ud over en fantastisk opbakning fra mange tusinde medrejsende marokkanere også haft heldet med sig. På trods af 4,87 xG i mod sig under VM, er der ikke røget et eneste skud i kassen. Men det held slutter historisk altid i semifinalerne, hvor mange VM-overraskelser har måtte “lade livet”.

VM-finalerne har siden 1966 været forbeholdt de største lande; fodboldstormagterne, men enkelte gange har de små nationer været tæt på at snige sig med. Det må hurtigt indskydes at Kroatien med deres resultater i de sidste 30 år ikke regnes som en VM-overraskelse eller lille nation på trods af deres beskedne indbyggertal på ca. 4 mio.

I 2010 nåede Uruguay semifinalerne, men måtte se sig besejret hollænderne. I 2002 var både Tyrkiet og Sydkorea meget overraskende nået helt frem til semifinalerne, men Brasilien og Tyskland var for stor en mundfuld. I 1998 var Kroatien overraskelsen, der endte med at vinde VM-bronze. Den gang en overraskelse, men med årene har de bevist, at de hører til blandt eliten.

Tilbage i 1994 blev Brasilien endestationen for svenskerne med Brolin og Dahlin på holdet og i den anden VM-semifinale måtte Bulgarien lade livet til Italien. I 1982 og 1974 kom Polen i semifinalerne, men tabte begge gange og måtte tage til takke med bronzemedaljerne.

Ser man således på historien, så peger den også i retning af, at festen slutter her for Marokko.

Video til runde 6

Andreas Vidførle gennemgår fællesholdet forud for semifinalerne. Du kan se videoen her.

 

Fællesholdet til Runde 6

 

Klubhusets anbefalinger

"Vær opmærksom på..."
Nicolas Tagliafico
Argentina
4.243.000
vs. Croatia

Med Acuna ude med karantæne bliver der plads på venstre back til Nicolas Tagliafico. Acuna er dog tilbage igen til finalen, hvorfor der skal en overordentlig god præstation til, at Nicolas Tagliafico starter inde i finalen. I en eventuel bronzekamp vil chancen dog være større for en start grundet rotation.

Den dyre
Hugo Lloris
France
6.026.000
vs. Morocco

Både Argentina og Frankrig bør have gode chancer for at holde målet rent mod henholdsvis Kroatien og Marokko. Men Hugo Lloris er dog den mest interessante, da deres første “rene mål” må komme mod afrikanerne. Marokko har været en af slutrundens mindst chanceskabende hold med under 0,5 xG pr. kamp.

X-faktor
Angel Di Maria
Argentina
6.894.000
vs. Croatia

Kroatien har afgivet 8,36 xG til VM, men kun lukket 3 mål ind takket være Livakovic, men træerne vokser ikke ind i himlen, og Angel Di Maria kunne meget vel være involveret i de forventede argentinske mål. Og så er populariteten og trenden lav på Angel Di Maria, der kan være en sjælden differential.

Anførervalget
Lionel Messi
Argentina
9.610.000
vs. Croatia

Kampen om anførerbindet står imellem Mbappe og Messi. Begge er holdets store stjerner og begge sparker holdets straffespark. På mange måder 2 lige gode valg. På trods af Mbappe og Frankrigs større favoritværdighed, bliver den afgørende faktor xG, hvor Marokko kun har afgivet 4,87 xG mod Kroatiens 8,36 xG.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
1.702.000
1. Kylian Mbappe
France
10.702.000
1.610.000
2. Lionel Messi
Argentina
9.610.000
868.000
3. Julian Alvarez
Argentina
4.868.000
Holdet.dk

Hvis du vil have flere managertips fra Klubhuset, så kan du abonnere på podcasten.

Abonner her:

Apple PodcastsSpotifySoundCloudSpreaker

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
1 kommentar
  • CLAUS LARSEN12. december 2022 kl. 21:47

    Hvad med for 4 år siden da turneringens overraskelse mødte Frankrig i finalen? Ingen forventede det af Kroatien dengang

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *