Foto: Matt Popovich (Flickr)

Tour-vinder: Vueltaen bliver et gung-ho cykelløb

Vinderen af Tourspillet varmer op til Vueltaen med en lille advarsel. Intet klart favorithold og mange forskellige etapeprofiler gør det meget svært at forudsige etapevinderene eller top 15.

Vuelta a Espana 2019 står for døren og vi har spurgt vinderen af årets største cykel managerspil Tourspillet, Mads Læsø Christensen, om hvilke forberedelser, man bør gøre sig til Vueltaspillet 2019.

“Vueltaen kommer til at byde på rigtigt mange udskiftninger mellem etaperne. Det er dyrt, men der er to faktorer, der spiller ind her. 1. De vidt forskellige etapeprofiler. 2. De mange “svage” hold. Det er svært for mig at se nogle hold virkelig tage styring fra start. Så jeg forudser gung-ho cykelløb med masser af potentielle udbrudssejre.” – siger Mads Læsø, der vandt Tourspillet 2019 med kun ét hold.

Jumbo favoritter 

Første etape, som starter lørdag aften, er en holdtidskørsel og her skiller ét hold sig dog ud som klare favoritter. Du bør have minimum to mand fra det hollandske cykelhold Jumbo-Visma på dit managerhold pointerer Hall of Fame medlem Mads Læsø. 

Udover Jumbo-visma, så har han fidus til en gammel kending i feltet. 

“Skal jeg pege på én mand bliver det dog gode gamle Philippe Gilbert (Quick-Step – 8.5 mio.). Dels fordi jeg regner med, at Deceuninck Quick-Step går i top 3, men mest fordi jeg håber kraftigt på, de næste etaper bliver hans helt store glansnummer. De passer ham i hvert fald på papiret suverænt.” –  siger Mads Læsø, som til dagligt arbejder i et reklame- og mediebureau i København. 

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.858.000
1. Remco Evenepoel
Soudal Quick-Step
15.358.000
3.608.000
2. Sepp Kuss
Team Visma | Lease a Bike
11.608.000
3.052.000
3. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.052.000
Holdet.dk

Et par rytter-tips 

Vinderen af Tourspillet understreger, at man bør satse på en god start og derfor vælge ryttere, som står til en god holdtidskørsel – og gerne kombinere med Puncheurs, som er gode i det mere bakkede, udbrydervenlige terræn. 

Vinderen af Tourspillet 2019

Sejrsråb fra Mads Læsø Christensen

Derudover påpeger han to ryttere, som kan være billige fiduser til dit managerhold til Vuelta a Espana

“Jeg kunne godt synes, at et talent som James Knox (Quick-Step – 3.5 mio.) ser godt ud prismæssigt. Og Daniel Felipe Martinez (EF Education – 4.5 mio.) ligner en mand, der er alt for lavt sat. Når Rigoberto Uran (EF Education – 10 mio.) går kold kan han i min optik køre top 5 samlet.” – siger Mads Læsø

Som Vuelta managerspillets helt store pointsluger peger han på den dyreste (og pt. mest populære) mand Primoz Roglic (Jumbo-Visma – 12.5 mio.) slutter Mads Læsø, og understreger at han som altid kun sætter et hold.

For man er vel mere som Nibali end Froome, som han selv betegner det. 

Opdatering: Artiklen er ændret, da Mads Læsø anbefalede Ricard Carapaz, som en outsider til at blive rytteren med størst vækst. Men Giro-vinderen har på grund af styrt desværre måtte melde afbud til Vuelta a Espana. 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *