Billede: Wikipedia

Vuelta-vinder afslører taktikken

Casper Gammeljord er en erfaren cykel-manager, som har spillet manager i mange år og sidste år vandt han Vueltaspillet. Her deler han tre taktikker bag et vinderhold.

I korte træk så skal du sætte dig ind pointsystemmet i Vueltaspillet 2019, inddele Vuelta- etaperne i blokke for at mindske transfergebyret og så skal du undgå at satse på udbryderne. 

Sæt dig ind i pointsystemmet 

For erfarne managers så er dette en “no brainer”, men er du ny i manager-verden, så er det absolut det første du bør gøre. 

Der er mange point at hente, hvis du kender pointsystemmet. 

Et eksempel på dette i managerspillene til cykling er “Holdbonus”. Det er en bonus som gives til rytterne på samme hold, som dem der vinder eller ender i toppen. 

Det giver specielt mening når sprinterne skal i kamp, understreger Casper Gammeljord.

“Især på de flade etaper giver det ofte mening at vælge 1-2 ryttere, som er billige, og som kører på hold med en sprinter, der kan køre med om etapesejren.” siger den forsvarende mester og forklarer baggrunden:  

“For det første vil det give 100.000 i bonus. For det andet vil det kunne frigøre økonomi til at købe dyrere (og dermed bedre) ryttere på holdets øvrige pladser, og for det tredje er det slet ikke usandsynligt, at de billige ryttere kører sig ind i Top 15 på etapen, hvis de kører leadout. Det så vi senest ved flere lejligheder med Richeze under Tour de France.” uddyber Casper Gammeljord. 

Top 3: total vækst
Spillet er slut
3.858.000
1. Remco Evenepoel
Soudal Quick-Step
15.358.000
3.608.000
2. Sepp Kuss
Team Visma | Lease a Bike
11.608.000
3.052.000
3. Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike
15.052.000
Holdet.dk

Lav få transfers

I cykel managerspillene er det umuligt ikke at lave mange transfers. Når etaperne skifter terræn, så skal du også skifte på dit hold. Men hvordan holder man transfers nede når der er bjerg- enkelt- og sprinter-etaper? 

“Den bedste fremgangsmåde i den forbindelse er at dele etaperne ind i blokke. Det vil sige, at kommer der tre etaper i træk, som i profilen ligner hinanden, så sætter jeg et hold, som forventeligt vil passe til den etapeprofil.” – siger Casper Gammeljord.

“Vueltaen adskiller sig ved at have rigtig mange bjergetaper. Der er vist otte etaper, som slutter på et bjerg. Sprinterne skal gøre sig umage for at finde nogle etaper, som passer til dem. De første to uger af løbet er ganske vist klart hårdere end den sidste uge, men der er mange etaper, hvor udbrudsjægerne vil se deres snit til at kunne køre først over stregen.” –  siger Casper Gammeljord, som dog advarer mod at satse alt på at ramme etapevinderen på de bakkede etaper, som inviterer til udbrud

Spil sikkert 

Det tredje taktiske råd fra vinderen af Vueltaspillet 2018 lyder det på at vise påpasselighed og ikke satse for meget.

“Det er altid sjovt og udfordrende at forsøge at ramme en etapevinder, men det er vanskeligt at gætte en etapevinder. Som hovedregel kan det bedre betale sig at spille sikkert og lade sit hold bestå af ryttere, som med sikkerhed giver dig point via eksempelvis trøjebonus og klassementbonus.” – lyder det fra Gammeljord, som selv sætter tre hold i Vueltaspillet 2019.  

Med få deciderede sprinter-etaper og derfor heller ingen store sprinterhold, som kan kontrollere en etape, tyder det på, at vi får en meget uforudsigelig Vuelta a Espana 2019, hvilket vinderen af Tourspillet 2019 også understreger. 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *