Olie-crash sikrede sejren

Med en defensiv, kortsigtet strategi styrede den 25 årige finans-studerende Kasper Lihn sikkert sin manager-portefølje til tops i et Corona-ramt Aktiemanager forår 2020.

Research, analyse og handel. Aktiemanager skiller sig ikke ud fra andre managerspil, men hvor der normalt er tale om cykelryttere, fodbold- eller håndbold spillere, så var det i foråret 2020 værdipapirer som var genstand for håbet om at lave en god handel. 

Den bedste til denne manager-disciplin i det aktie managerspillet på Holdet.dk var Kasper Lihn, som slog næsten fem tusind andre aktie-managers. 

Fuldtids finansmand

Til dagligt studerer Kasper Lihn kandidat i Finance and International Business på Århus Universitet. Det er dog ikke kun studierne, som bruges på marked research, selskabsregnskaber og investeringsstrategier. 

Vinder af Aktiemanager

Kasper Lihn – vinder af Aktiemanager

Ved siden af studiet handler han danske aktier og investeringsforeninger for Sparekassen Kronjylland, og interessen for værdipapirer er ikke ny. 

“Min interesse for aktier og aktiemarkedet opstod i de tidlige teenageår, hvor jeg blev nysgerrig på at forstå, hvorfor aktierne udviklede sig som de gjorde. Jeg syntes især, at selskabernes udvikling var interessante at følge – og hvorfor aktierne reagerede på diverse nyheder. Da jeg blev 16 år, fik jeg overbevist min far om, at jeg gerne ville bruge min opsparing på at købe nogle aktier – han blev nødt til at gøre det for mig, da jeg var under 18 år.” – forklarer Kasper Lihn.

Ved siden af studie og job har Kasper Lihn også udarbejdet aktieanalyser for studenterforeningen Investment Panel Aarhus samt lavet hjemmesiden Sharemate, som opsamler og distribuerer gratis aktieanalyser fra førende nordiske investeringsbanker.

Defensiv, kortsigtet investeringsstrategi 

Til dagligt fulgte Kasper Lihn rigtig meget med, og spillets opbygning med lave transferomkostninger gjorde at han skiftede ud hver morgen inden runde start. 

Han satsede derfor på kortsigtede investeringer og handlede dagligt, hvilket Klubhuset’s gæst, finanskommentator Lars Christensen, også anbefalede i en optakt til Aktiemanager Forår 2020

“Aktiemarkedet var og er meget uroligt i kølvandet af Corona-krisen. Derfor gik jeg i det kortsigtede spil efter defensive aktier, som fra et forretningsmæssigt perspektiv ikke bliver ramt af den økonomiske nedgang. Disse aktier klarer sig typisk godt igennem urolige tider. Det er primært aktier inden for medicinalindustrien såsom Novo Nordisk, Coloplast og Ambu.” – understreger Kasper Lihn

Olieprisfald fik olietransport i top

Specielt én handel i starten af spillet satte godt skub i Lihn’s portefølje, som gik under navnet Cleanbull.

“Der var et stort crash i olieprisen efter det danske aktiemarked lukkede i den 1. runde af spillet (20. april). Om aftenen fulgte jeg med i de amerikanske olierelaterede aktier, hvor jeg så, at alle tankskibs aktier, der sejler med olie, steg rigtig meget. Dagen efter valgte jeg derfor at købe D/S Norden og Torm, som begge opererer inden for dette segment. Særligt Torm gav en kæmpe stigning denne dag, så jeg sluttede på 1. pladsen i 2. runde. Det var afgørende for, at jeg kom i toppen af spillet.” – siger Kasper Lihn.

I de sidste to runder af spillet indeholdt Kasper Lihn’s portefølje også spillets bedste aktie Brøndby IF. Fodboldaktien steg med hele 25.856, hvilket nok har været gode nyheder for de mange Super Manager spillere, som prøvede kræfter med aktiemarkedet.

Top 3: total vækst
Spillet er slut
25.856
1. Brøndby IF
OMX Copenhagen Small Cap
75.856
13.631
2. Bavarian Nordic
OMX Copenhagen Mid Cap
63.631
9.739
3. Solar B
OMX Copenhagen Mid Cap
59.739
Holdet.dk
 

Til sidste kommer Kasper Lihn med et godt tip til managers, som vil prøve kræfter med markedsanalyse og portefølje sammensætning. 

“Skab overblik over alle de danske børsnoterede selskaber, ligesom man ofte kender spillerne på diverse fodboldhold, når disse managerhold stilles. Derved kan man lettere forstå og følge med i de selskabspecifikke nyheder, inden markedet åbner og sikre sig, at porteføljen er fyldt op med vinderaktier.” afslutter Kasper Lihn. 

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *