Optakt runde 5: Kvartfinalerne åbner nye muligheder

Et bittert dansk-exit, tætte dramaer og straffesparks konkurrencer kendetegnede runde 4. Nu gælder det så kvartfinalerne, og det er nu at restriktionerne om antal spillere per hold frafalder. Vi giver dig her optakten til runde 5.

Vi er nu nået til kvartfinalen, og der resterer derfor blot otte hold og kampe i turneringen. Det betyder som sagt, at man som manager ikke længere er begrænset til maksimalt at have fire spillere per nation. Nu kan man gå all-in på én nation, indenfor budgettets rammer, hvis man skulle ønske det. Spørgsmålet er bare, om det er en god idé? Dét samt andre tips, tricks og tanker vil vi tage fat på i denne optakt, som skal gøre dig og dit managerhold klar til den afgørende fase i VM Manager.

Rundens hold

De bedste 11 spillere fra runde 4

Indse din situation

VM Manager 2018 nærmer sig sin afslutning. Derfor er det vigtigt, at du nu træffer de rigtige valg i forhold til din situation. Fører du gruppespillet eller er du fint tilfreds med i overall placering, bør du spille sikkert og læne dig opad bookmakernes favoritter. Du kan med fordel gardere dig lidt ved at vælge spillere fra mere end én nation. Du kan se Danske Spils favoritter her.

Omvendt ser det ud, hvis du halter godt og grundigt efter. Så bliver du nødt til at træffe de mindre oplagte, men ikke nødvendigvis forkerte, valg. Du henter ikke de andre ved at gå all-in på Brasilien. Det gør dine modstandere sandsynligvis også. Afhængigt af, hvor håbløst det ser ud, kan du nøjes med en mindre outsider. Jeg synes eksempelvis, at Uruguay ligner et godt, men overraskende, bud på en vinder. De har haft turneringens bedste defensiv og vel nok den farligste angrebs duo. Skal du satse, er Uruguay et godt bud.

I begge tilfælde er nøgleordet i kvartfinalen dog MÅDEHOLD. Medmindre du er tvunget til at satse eller overbevidst om den kommende verdensmester, ville jeg holde igen med de større transfers. I ihvertfald indtil semifinalerne. Det er nemlig værd at huske på, at bronzekampen ligeledes er omfattet i VM Manager. Dvs at alle semifinale deltagerne er sikret to kampe og derfor bedre mulighed for at indtjene det transfergebyr, som de koster at købe.

Den nemme vej og den fordelagtige taber

Som manager er det værd at bemærke, at den ene halvdel af holdene har en nemmere vej til både semifinale og finale. Englands vej til finalen går eksempelvis via Sverige og vinderen af Rusland og Kroatien. Sidstenævnte af disse har således ligeledes en overkommelig vej. Modsat kan Brasilien forberede sig på kampe imod Belgien og enten Frankrig eller Uruguay før de står i en eventuel finale. Det er et aspekt, der er værd at have med i sine overvejelser.

Der er dog ingen grund til at sælge eller undgå spillere fra Brasilien, Frankrig, Uruguay og Belgien alene fordi de har en hårdere vej til finalen. Taberen af den kommende semifinalen mellem vinderen af hhv. Brasilien/Belgien og Frankrig/Uruguay må nemlig formodes at være klare favoritter i den efterfølgende bronzekamp, som typisk er væsentligt mere målrige end finalen. Det er derfor ikke nødvendigvis et must at lægge sig fast på ét hold.

Hvem der vinder de respektive kvartfinaler er dog svært at spå om, hvorfor mådehold netop er nøgleordet i denne runde. Kedeligt? Måske. Det er bare surt at købe et helt hold af franskmænd, hvis de ender med at tabe til Uruguay i kvartfinalen. Derfor er denne strategi som sagt, i hvert fald for nu, tiltænkt de, der skal satse.

Transferfaren

Med restriktionernes frafald og de tilhørende fristelser, ulmer faren for at gå i transferfælden. Derfor vil jeg gerne give dig et par betragtninger med på vejen.

 1. Overvejer du at investere i en keeper, skal det være fordi, at du forventer den pågældende nation vinder VM. Målmændende skaber primært deres vækst qua holdet præsterer i forhold af sejre og clean sheet. Skal en keeper som eksempelvis Alisson fra Brasilien til 7.4 for alvor være en god investering, skal Brasilien vinde deres resterende kampe.
 2. Undgå at sælge offensive spillere medmindre, de er ude af turneringen. På grund af bronzekampen – og de typiske mange mål i disse kampe – kan der være mål og assists at hente hos “taberne”.

Tips

Afslutningsvis vil jeg komme med nogle billige fiduser til udvalgte kampe. Både til de der skal spille sikkert og dem der skal satse.

Uruguay – Frankrig

Uruguay har som sagt haft turneringens bedste forsvar. Sølle ét mål i fire kampe har de indkasseret. I forsvarkæden finder vi da også stærke spillere som Diego Godin, José Gimenez og Martin Caceres, der samtidigt er rigtig farlige på dødbolde. De skal i kvartfinalen stå overfor et fransk hold, der har virket svage på netop dødbolde. Det kunne lugte af en god fidus.

Brasilien – Belgien

Efter en svag start, synes Willian at have fundet formen

Belgien har virket skræmmende. Bjergtagende gode offensivt, men rystende usikre defensivt. Særligt på omstillingerne, som vi så senest imod Japan. Belgien skal op imod et hurtigt brasiliensk hold. Neymar er dog ganske dyr og risikabel at købe, hvis du ikke allerede har ham på holdet. Hans langt billigere holdkammerat, Willian, kan dog komme til at gøre rigtig ondt på Belgien. Det samme kan den offensive back, Felipe Luis, der kan erhverves for blot 2.7 mio. Han spiller dog kun hvis Marcelo fortsat er ude, så vær opmærksom på skader!

Kroatien – Rusland

Værterne kommer til at pakke sig, hvorfor Danmarks banemænd få brug for bryde russerne defensiv op. Den kroatiske angriber Ante Rebic var netop god til dette imod Danmark, hvor kun en ulovlig takling fra Zanka og efterfølgen straffespark var skyld i, at han ikke kom på målstavlen. Rebic kan erhverves for sølle 3.250,000.

 

Del med dine venner - det giver god manager-karma
2 kommentarer
 • M5. juli 2018 kl. 20:10

  jeg kan ikke komme til at skifte mine spillere. Den kommer op med “søgetegnet” men ingen af de spillere jeg gerne vil skifte til, kan aktiveres. Den skriver mit hold er ugyldigt

  • Jens Poulsen5. juli 2018 kl. 21:12

   Hej,
   Må jeg bede dig skrive til support@swush.com – det lyder mere som et support issue end noget, som vi kan hjælpe med her på bloggen. Men hvis du inkluderer e-mail, brugernavn og holdnavn i e-mailen, så skal det nok blive løst 🙂
   Mvh Jens, Holdet.dk

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *