Kan forhåndsfavoritterne snuble?

Overvejer du, at satse på spanierne eller portugiserne? Måske er du i tvivl om den iranske straffesparksskytte? Frygt ej, for her er Holdets VM Manager-optakt. Med den er du klædt helt på til sommerens VM Managerspil.

Holdets VM Manager-optakt er nået til Gruppe B. Her har de to fodboldkæmper Spanien og Portugal, på papiret, fået en overkommelig lodtrækning. Iran og Marokko er modstanderne, og meget skal gå galt, hvis ikke Spanien og Portugal går videre. 

I ottendedelsfinalen venter en modstander fra Gruppe A, som, hvis man ender to’er, meget vel kunne hedde Uruguay. Det ligner derfor et nøgleopgør, når Spanien og Portugal mødes i første runde. 

Iran

Irans vej til VM gik igennem den asiatiske kvalifikation, hvor holdet stensikkert kvalificerede sig syv point foran Sydkorea på andenpladsen. Holdets træner er den tidligere Real Madrid-træner Carlos Queiroz, som i spidsen for det iranske landshold har opbygget en betondefensiv som fundament til succes. Således lukkede holdet kun to mål ind i kvalifikationens 10 kampe. Begge disse gik ind i sidste spillerunde, hvor man for længst havde booket billetten til VM.

Mens defensiven er styrken – er offensiven svagheden for Queiroz-mandskab, som blot scorede 10 mål på vejen til VM. 

StraffeFrisparkHjørne
Ehsan Hajsafi
Ehsan Hajsafi


Ashkan Dejagah

Tre spiller anbefalinger

Alireza Beiranvand (Målmand – 3 mio) 

Den ubestridte førstemålmand på det ekstremt defensive og meget påpasselige iranske mandskab. På trods af, at iranerne er underdogs i Gruppe B, vil de næppe blive skudt i sænk. Da redninger bliver belønnet med pointvækst, er det måske ikke en dum idé at overveje iranske Beiranvand i mellem stængerne.

Sardar AzmounRamin Rezaeian (Forsvarer – 3 mio)

Endnu en defensiv mulighed, hvis du overvejer en iraner. Rezaeian er back, og han er en af de spillere, der har spillet flest minutter i kvalifikationen. Derudover er han en af de få iranere, som spiller i europæisk fodbold.

Sardar Azmoun (Angriber – 3,5 mio)

Spidsangriber på det iranske landshold med mål i støvlerne. Til daglig har han sin gang i russiske Rubin Kazan, og med sine 23 år forventes der meget af Azmoun i hjemlandet. Vil særligt være farlig på de iranske omstillinger, hvor hans hurtighed vil komme ham til gode.

Flest minutterFlest målFlest kort
Ehsan Hajsafi (3 mio)Sardar Azmoun (3,5 mio)Mahdi Taremi (2,5 mio)
Ramin Rezaeian (3 mio)Mahdi Taremi (2,5 mio)
Sardar Azmoun (3,5 mio)
Morteza Pouraliganji (2,5 mio)Alireza Jahanbakhsh (4 mio)Ashkan Dejagah (2 mio)

Vil du vinde håneretten over vennerne? Læs vores guide om taktiske tips og tricks.

Marokko

Marokko er med til VM for femte gang, og denne gang kvalificerede holdet sig ved hjælp af en solid defensiv, som på papiret overgår selv den iranske. Med en målscore på 11-0 snuppede marokkanerne førstepladsen i kvalifikationspuljen foran stærke nationer som Elfenbenskysten, Gabon og Mali. Marokko ledes af den karismatiske franskmand Herve Renard, hvis filosofi handler om først at have forsvaret på plads, og derfra forsøge at angribe modstanderen.

Den foretrukne formation fra Herve Renard har været 4-5-1.

StraffeFrisparkHjørne
Hakim Ziyech

Hakim ZiyechHakim Ziyech


Tre spiller anbefalinger:

Mehdi BenatiaMehdi Benatia (Forsvarer – 3 mio)

Med Mehdi Benatia får man relativ meget klasse for pengene. Marokko får det svært i gruppe B, men defensiven er holdets styrke og i hvert fald i kampen mod Iran bør der være muligheder for et “rent bur” til Juventus-forsvareren, som også er farlig i feltet på dødbolde.

Achraf Hakimi (Forsvarer- 2,5 mio)

Igen får man relativt meget for pengene, hvis man satser på Hakimi. Den 19-årige back fra Real Madrid har sine styrker offensivt, og det er ikke sjældent han søger med frem for at assistere på omstillinger.

Khalid Boutaib (Angriber – 4 mio)

Mangler man en billig mand til toppen kunne Khalid Boutaib være en mulighed. Han er topscorer for Marokko i kvalifikationen, og har netop afsluttet en fin sæson i tyrkiske Yeni Malatyaspor.

Flest minutterFlest målFlest kort
Munir (3,5 mio)Khalid Boutaib (4 mio)Romain Saiss (3 mio)
Mehdi Benatia (3 mio)Hakim Ziyech (4,5 mio)Younes Belhanda (2,5 mio)
Moubarak Boussoufa (3 mio)Achraf Hakimi (2,5 mio)Khalid Boutaib (4 mio)

Odds på VM Manager 2018

Spanien

Spanien kvalificerede sig legende let til VM-slutrunden. Holdet vandt 9 ud af 10 kampe i deres kvalifikationspulje, og sluttede med en målscore på 36-3. Derfor må træner Julen Lopetegui’s mandskab påtage sig en favoritrolle til det kommende VM, hvor meget skal gå galt, hvis ikke Spanien relativ ubesværet går videre fra puljen. Det spanske landshold kommer til VM med massere af selvtillid, da holdet er uden nederlag siden EM 2016. Spillestilen er stadig “Tiki-Taka”-inspireret, men en snert mere direkte end under “Guld-epoken” fra 2008 til 2012.

Julen Lopetequi stiller holdet op i en 4-3-3-formation. Bevægeligheden hos de seks forresten gør, at de i praksis bytter position flere gange i løbet af kampen.

StraffeFrisparkHjørne
David Silva eller Sergio Ramos

David Silva eller IscoIsco eller David SilvaTre spiller anbefalinger:

IscoIsco (Midtbane – 6,5 mio)

Isco er formentlig det hotteste navn i den spanske trup netop nu. 5 mål i kvalifikationen gjorde Isco til delt spansk topscorer i kampagnen. Nu venter en slutrunde, som kan blive Madrid-spillerens helt store gennembrud på landsholdet. Prisen i VM Managerspillet er høj, men her får du også en spiller fra øverste hylde.

David Silva (Midtbane – 5 mio)

Har man ikke råd til Isco kunne man passende tage hans “makker” på den anden kant David Silva. Silva scorede ligesom Isco fem mål i kvalifikationen, men derudover lagde han op til dobbelt så mange mål med hans fire assists. Måske der kan spares lidt ved det billigere alternativ Silva?

Andres Iniesta (Midtbane – 3,5 mio)

Gode gamle Iniesta er med til VM for sidste gang. Tryllekunstneren kan dog stadigvæk, og især hans sublime overblik bringer ham stadig i oplæggerens rolle. Han spiller en anelse længere tilbage på banen end Isco og Silva, men til gengæld kan du få ham for en slik.

Flest minutterFlest målFlest kort
Sergio Busquets (3,5 mio)Diego Costa (7 mio)David Silva (5 mio)
David de Gea (6,5 mio)Isco (6,5 mio)Sergio Busquets (3,5 mio)
David Silva (5 mio)David Silva (5 mio)Gerard Pique (4,5 mio)

Portugal

De forsvarende europamestre fra Portugal kommer til VM med ambitioner om at overraske igen. Holdet fra Den Iberiske Halvø gik videre fra en overkommelig kvalifikationspulje med Andorra, Færøerne, Ungarn, Letland og Schweiz, hvor det blev til ni sejre og et nederlag i ti kampe. Portugiserne haglede mål ind, og lukkede kun fire ind i egen ende.

Landstræner Fernando Santos kan derfor gå positivt til opgaven i Rusland, hvor Ronaldo og co. formentlig vil stille op i en 4-4-2-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo


Bernardo Silva eller Moutinho


Tre spiller anbefalinger:

Rui Patricio (Målmand – 5,5 mio)

I en gruppe med Iran og Marokko, som ikke just er kendt for offensiv sprudlende fodbold, bør minimum to “rene bure” være indenfor rækkevidde. Derfor er det oplagt at kigge i retning af Rui Patricio, hvis man vil have portugisisk på sit hold.

Andre SilvaBernardo Silva (Angriber – 4 mio)

Har mest siddet på bænken i City i denne sæson, men Bernardo Silva er og bliver en klassespiller. På landsholdet indtager han højrekanten, hvor han skal servicere Andre Silva og Ronaldo med målgivende afleveringer. Kommer han selv på skudhold, har han et fremragende spark.

Andre Silva (Angriber – 5 mio)

Det havde selvfølgelig været oplagt, at nævne Ronaldo, men 11 mio. skræmmer alligevel for meget. Anbefalingen bliver i stedet hans halvt så dyre angrebsmakker. Andre Silva scorede ni mål i kvalifikationen, og hvis alt opmærksomhed går til Ronaldo, så slår Andre Silva til.

Flest minutterFlest målFlest kort
Rui Patricio (5,5 mio)Cristiano Ronaldo (11 mio)Pepe (3 mio)
Andre Silva (5 mio)Andre Silva (5 mio)Cristiano Ronaldo (11 mio)
Cristiano Ronaldo (11 mio)William Carvalho (3 mio)Jose Fonte (4,5 mio)
Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *