Vikingklap i Rusland

Miniput nationen Island tog os alle med storm ved EM. I gruppe D hedder modstanderne Argentina, Kroatien og Nigeria, så inden du vælger de langsomt klappende vikinger, så læs denne blog og få input til VM managerhold.

Holdets VM Manager-optakt er nået til gruppe D, som af mange eksperter er blevet udråbt til en af de mest jævnbyrdige puljer ved dette VM. Argentina og Kroatien er på forhånd de to nationer som forventes at gå videre. Spørgsmålstegnene tårner sig dog op – for hvad kan Nigeria, som af mange regnes for at være Afrikas stærkeste nation. Som fjerde og sidste hold befinder Island sig også i puljen. Island tog alle med storm ved EM for to år siden, og ingen modstander vil få det let mod de stolte vikinger. Intet er derfor givet på forhånd i den den jævnbyrdige og uforudsigelige Gruppe D.

Vinderen møder de to nationer, som avancerer fra Danmarks VM Gruppe C.

Argentina

Den stolte fodboldnation, Argentina, kom kun med møg og besvær med til VM. Skuffende resultater og manglende pointhøst gjorde, at argentinerne første på sidste spilledag, i den sydamerikanske kvalifikation, sikrede sig billetten til VM i Rusland. Pladsen blev sikret vha. en 3-1-sejr ude mod Ecuador. Argentinerne skulle bruge et resultat, men var stik imod planen kommet tidligt bagud med 1-0. Til nationens held dukkede den lille troldmand Lionel Messi op, og bankede med et hattrick hjemlandet til VM med en 3-1-sejr. Jorge Sampaolis mandskab kom dermed med, men (for) meget afhænger pt. af Messi, lyder kritikken.

Argentina jagter sin tredje VM-triumf, og Jorge Sampaolis mandskab stiller op i en 3-4-3-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Lionel MessiLionel MessiLionel Messi eller Angel Di Maria.

Tre spiller anbefalinger

Lionel MessiLionel Messi (angriber – 11 mio)

Hvis man for alvor tror på argentinsk succes ved det forestående VM, så kan man ligeså godt få købt den lille troldmand. Alt står og falder med hans magi, når det drejer sig om Argentina. Lionel Messi var nærmest den eneste, der scorede for Argentina i kvalifikationen, og har han ikke sidste fod på, så kan du være sikker på, at han har næstsidste fod på.

Giovanni Lo Celso (midtbane – 4,5 mio)

Ung argentinsk midtbanespiller med sin dagligdag i Paris Saint-Germain. Udmærker sig ved sin hurtighed, sin spilopfattelse og sit fantastiske overblik, som kan blive giftig for ethvert forsvar. Han har ikke været med i kvalifikationen, men virker til at have spillet sig på holdet efterfølgende.

Marcos Rojo (forsvarer – 3,5 mio)

Billigste mand, af de formodede startere, i bagkæden hos Argentina. Derudover knap så hårdt spillende som kollegerne Nicolas Otamendi og Gabriel Mercado, der ofte får gult kort.

Hvis du overvejer Messi på holdet, så læs nærmere omkring taktikken med at vælge en stamme i vores managerguide til VM Manager 2018.

Flest minutterFlest målFlest kort
Angel Di Maria (7 mio)Lionel Messi (11 mio)Nicolas Otamendi (4 mio)
Nicolas Otamendi (4 mio)Gabriel Mercado (4,5 mio)Javier Mascherano (3 mio)
Javier Mascherano (3 mio)Angel Di Maria (7 mio)Lucas Biglia (3 mio)

 

Island

Island er med til VM for første gang nogensinde. Nationen, som ledes af islændingen Heimir Hallgrimsson, er den mindste nation målt på befolkningstal, som nogensinde har deltaget ved et fodbold VM. Islændingene fik dog intet foræret i deres kvalifikationspulje, hvor holdet ganske imponerende gik videre som etter. Puljen var ellers stærkt besat af nationer som Kroatien, Tyrkiet og Ukraine.

Islændingene har modsat deres gruppemodstandere til VM ingen store stjerner. Det er derimod kollektivet, der skal bære islændingene frem i enten en klassisk 4-4-2-formation eller i en 4-5-1-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Gylfi SigurdssonGylfi SigurdssonGylfi Sigurdsson eller Johann Gudmundsson

Tre spiller anbefalinger

Kari Arnason (forsvarer – 3 mio)

Gylfi SigurdssonIslændingene vil formentlig satse meget på deres dødbolde. Her fylder Kari Arnason godt i landskabet, og den tidligere AGF- og Esbjerg-spiller kommer tit til afslutninger her. To mål er det blevet til i kvalifikationen, som følge af en utrolig målnæse i modstanderens felt

Gylfi Sigurdsson (midtbane – 4,5 mio)

Det er svært at komme uden om Islands store stjerne. Gylfi Sigurdsson blev holdets topscorer i kvalifikationen med fire mål. Han var desuden den eneste af de islandske spillere, som spillede samtlige minutter i kvalifikationen. Meget afhænger af denne islandske viking.

Alfred Finnbogason (angriber – 4,5 mio)

Helt på toppen forventes Augsburg-angriberen Finnbogason at starte. Han har haft en fin sæson i Bundesligaen med 12 træffere. Som angriber udmærker han sig ved, at skulle bruge få afslutninger til sine mål, hvilket er en egenskab han såmænd nok skal få brug for under VM-slutrunden.

Flest minutterFlest målFlest kort
Gylfi Sigurdsson (4,5 mio)Gylfi Sigurdsson (4,5 mio)Aron Gunnarsson (2,5 mio)
Ragnar Sigurdsson (2,5 mio)Alfred Finnbogason (4,5 mio)Emil Hallfredsson (2 mio)
Birkir Mar Sævarsson (2,5 mio)

Kari Arnason (3 mio)Rurik Gislason (2,5 mio)

Odds på VM Manager 2018

Kroatien

Balkan nationen med de karakteriske rødternede trøjer, kom til VM efter play-off-kampe mod Grækenland. Offensiven var mærkelig nok problemet for kroaterne, mens defensiv stod bundsolidt og blot lukkede fire mål ind. Den kroatiske træner Zlatko Dalic overtog holdet netop til disse play-off-kampe, hvor holdet vandt 4-1 samlet. Dalic spillestil er mere offensiv end sin forgænger Ante Cacic, hvis fokus mestendels lå i defensiven.

Zlatko Dalic-mandskab forventes at stille op i en 4-2-3-1-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Ivan Rakitic eller Mario MandzukicLuka ModricLuka Modric eller Ivan Rakitic

Tre spiller anbefalinger

Danijel Subasic (målmand – 4,5 mio)

Kroatiens sidste skanse, hvilket han har været i mange år. Kroaterne har stået godt defensivt i kvalifikationen, og fortsætter det i VM-slutrunden kan Subasic blive en god investering for pengene i VM Manager 2018 på Holdet.dk.

Sime VrsaljkoSime Vrsaljko (forsvarer – 4 mio)

Den offensivt indstillede venstre back fra Atletico Madrid er altid en fryd at se når han stryger op ad kanten. Det bliver til en del assists i løbet af sæsonen og gode point, hvis han ellers kan holde sig fra gule og røde kort.

Nikola Kalinic (angriber – 3,5 mio)

Frontangriberen for det kroatiske landshold. Scorede tre mål i kvalifikationen, og blev kun overgået af superstjernen Mario Mandzukic. Kommer til at kæmpe om pladsen med Andrej Kramaric, som også scorede tre mål i kvalifikationen.

Flest minutterFlest målFlest kort
Domagoj Vida (3,5 mio)Mario Mandzukic (5,5 mio)Milan Badelj (3 mio)
Ivan Perisic (4,5 mio)Andrej Kramaric (5 mio)Josip Pivaric (2,5 mio)
Danijel Subasic (4,5 mio)Nikola Kalinic (3,5 mio)Nikola Kalinic (3,5 mio)

Nigeria

Den afrikanske nation er klar til deres sjette VM-slutrunde. “Super Eagles”, som landsholdet kaldes, kvalificerede sig i overlegen stil fra sin ellers svære kvalifikationspulje. Cameroun, Zambia og Algeriet blev alle slået, og så var Nigeria klar til VM en runde før tid. Landsholdet ledes af tyskeren Gernot Rohr, som har en talentfuld trup at arbejde med. Rohr har fået skik på defensiven hos det afrikanske land som, pga. ekstraordinær hurtighed hos de offensive folk, er et farligt kontrahold.

Under ledelse af Gernot Rohr stiller Nigeria op i en 4-3-3-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Victor Moses eller Kelechi IheanachoVictor Moses eller John Obi MikelVictor Moses, Alex Iwobi eller John Obi Mikel

Tre spiller anbefalinger

Victor MosesVictor Moses (angriber – 4 mio)

Det er svært at komme udenom Nigerias store stjerne Victor Moses. Den lynhurtige Chelsea-wingback er på landsholdet rykket længere frem, så han faktisk spiller højre wing. Han scorede tre mål i kvalifikationen, og kan sagtens komme på tavlen til VM også.

Alex Iwobi (angriber – 4 mio)

På modsatte side har Moses sin kollega Iwobi. Iwobi er til daglig ansat i Arsenal, og både der og på landsholdet bruger han sin hurtighed til at fange modstanderen i en omstilling. Iwobi lavede to mål i kvalifikationen.

Kelechi Iheanacho (angriber – 4 mio)

Helt på toppen starter Leicester-angriberen Kelechi Iheanacho. Iheanacho har også haft mål i støvlerne for landsholdet i kvalifikationen, og det bliver ham der skal tage duellerne både på jorden og i luftrummet med modstanderens midterforsvar.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *