Foto: Björn Laczay

Optakt til runde 2: Straffe kan blive din redning

Første runde er afsluttet, og ved mindre du havde fire russere på dit hold, så bør du nok læse denne ned- og optakt, så du kan komme tilbage på toppen. Vi gør status på runde 1 og guider dig til et par spændende match-ups i runde 2.

Der stod Rusland overalt på runde 1 i VM Manager 2018 – og dem som ikke hoppede med på russer-toget, de har lidt arbejde foran sig. Men VM er kun lige begyndt og med seks runder endnu, bør du ikke gå i panik. Med et par handler inden deadline kl. 14.00 onsdag d. 20. juni, så kan du få dit hold tilbage på rette kurs.

Du bør bl.a. gøre klogt i at holde øje med straffeskytterne – og selvfølgelig komme af med russerne, hvis du var heldig nok at have et par af disse. Til sidst i denne blog kigger vi også nærmere på tre opgør, hvor du kan finde et par gode match-ups – og måske en lille fidus – til 2. runde i VM Manager 2018.

Men først lad os gøre status for runde 1.

De store dummede sig

Den første kamp ved en slutrunde er altid nervepirrende, og det bliver sjældent særlig kønt, når de store favoritter skal i aktion. Således heller ikke ved dette VM, hvor flere store nationer dummede sig. Særligt bemærkelsesværdigt var det, at tre af de fire semifinalister fra sidste VM smed point. Brasilien og Argentina spillede begge 1-1, mens verdensmestrene fra Tyskland tabte til Mexico.

Mange af VM managere – måske også dig..? – har revet sig i håret over sådanne resultater, mens andre helt sikkert har jublet højlydt over sene scoringer. Uruguay, England og til dels Frankrig havde alvorlige problemer med at få sejren i land.

Enkelte favoritter levede dog også op til sin store favoritværdighed, og de managere der har valgt at satse på disse mandskaber ligger derfor også øverst efter første runde. Belgien slog klart Panama med 3-0, hvilket gav Romalu Lukaku ejerne gode point.

Også værtsnationen var udråbt til favorit i første runde, og russerne hentede en meget sikker sejr over pinligt ringe Saudi Arabien – og fulgt op med endnu en sejr over Egypten. Fedor Smolov kom dog ikke på tavlen, hvilket 10 % af holdets VM managere må ærgre sig over, hvorimod dem der valgte Denis Cheryshev (3 mål), Artem Dzyuba (2 mål + 1 assist) eller Aleksandr Golovin (1 mål + 2 assist) vil gnide sig i hænderne over en overdådig pointhøst. 

Rundens hold

Med 17 kampe spillet og første runde afsluttet, ser rundens hold derfor således ud på baggrund af spillernes værdistigning. Russerne dominerer holdet efter deres flotte sejrer over Saudi Arabien og Egypten.

Derudover er Cristiano Ronaldo med sit hattrick mod Spanien en god mand at have som kaptajn, hvilket 1,4 % af Holdets VM managere havde gjort ham til.

Bedste hold fra Runde 1 – VM Manager 2018.

Straffespark en masse

Det har haglet ned med straffespark under denne VM-slutrunde indtil videre. Årsagen er uden tvivl VAR-systemet, som dommerne flittigt har brugt til at dømme det ene – korrekte – straffe efter det andet. Mere konkret så er der indtil nu dømt ti straffespark – og VAR står bag fire af disse. Til sammenligning blev der dømt 13 straffespark under hele VM 2014. 

Den betydelige mængde dømte straffespark får også en rolle i managerspillet, hvor viden om straffesparksskytter er vigtigere end nogensinde før. Bl.a. var Sveriges forsvarskaptajn Andreas Granqvistet et godt valg, da han eksekverede de blå-gules forsøg fra 11 meter pletten. Hvilket Mediano’s managerspil podcast også anbefalede. 

I vores managerguide til VM 2018 er der et link til analyse af samtlige grupper, hvor vi gennemgår straffesparksskytter og dødboldsspecialister for hver nation til VM i Rusland.

Hvis ikke du har ramt en straffesparksskytte, så kan man også være heldig, at have den keeper, som “redder” et straffespark. Sådan et held havde 27 % af holdets VM managere, da Kasper Schmeichels tilstedeværelse skræmte Christian Cueva. Han sparkede bolden langt over mål fra 11-meter-pletten.

Optakt til runde 2

Runde to starter onsdag d. 20. juni kl. 14.00, og her er en række meget spændende match-ups set med manager-øjne.

Overordnet set bør du selvfølgelig skifte dine russere og egyptere ud, da begge disse hold er uden kamp i denne runde. Derudover bør du overveje om du ikke skal give dine store stjerne en chance til selvom flere favoritter skuffede efter første runde. Med kniven for struben skal flere forhåndsfavoritter frem over stepperne for at jagte en sejr.

Nedenfor er tre kampe, som kan blive meget afgørende for dit VM managerhold.

Saudi Arabien – UruguayEdinson CavaniUruguay bomber saudere i sænk”

Sauderne leverede en decideret pinlig indsats i åbningskampen mod Rusland. Det grønblusede mandskab fik Rusland til at ligne en bejler til VM trofæet, hvilket er at gøre russerne bedre end de reelt er. Den sydamerikanske modstander Uruguay brillerede heller ikke i første runde, men fik trods alt sejren til sidst. Edinson Cavani og Luiz Suarez kom dog ikke på måltavlen, hvilket de helt sikkert vil få muligheden for her. En sydamerikansk storsejr kunne godt ligge og vente forude.

England – Panama – “England viser klassen”England - VM Manager 2018

England åbnede som lyn og torden mod tuneserne mandag aften. Sjældent har “Three Lions” spillet bedre i en åbningskamp ved en slutrunde. Jovist, anden halvleg minder om noget vi har set før fra England, men sejren kom i land til allersidst, hvilket giver selvtillid. Panama knoklede heroisk for at holde Belgien stangen, men 3-0-nederlaget var trods alt ikke et mål for stort. England skal og bør slå Panama klart.

Frankrig – Peru – “Peru overrasker mod franske verdensstjerner”Paulo Guerrero

Franskmændene var mere heldige end overbevisende mod Australien i runde et, og “Les Bleus” kan få det mere end svært mod de hurtige peruvianere. Peru var omvendt ekstremt uheldige med ikke at få minimum et point mod Danmark. Danskerne hang efter sydamerikanerne i store dele af kampen, men den sidste kynisme manglede (heldigvis) hos peruvianerne. Finder Peru skarpheden, kan Frankrig få det rigtig svært, og kampen kan ende med at gøre ondt på franskmændene og de VM Managere, som har satset stort på “Les Bleus”.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
1 kommentar
  • Kalle Lassen14. september 2018 kl. 0:04

    Lyder fornuftigt

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *