VM’s sværeste gruppe

Kan tyskerne gøre det igen, eller skubbes Müller, Kroos og Neuer af tronen? Kan svenskerne overraske eller har du mest fidus til altid finurlige Mexico. Læs her, hvem du skal holde øje med i gruppe F.

I dagens VM Manager-optakt er vi nået til Gruppe F. Her finder vi de forsvarende verdensmestre fra Tyskland, som også i denne slutrunde spås til at komme langt. Derudover indeholder gruppen vores svenske naboer, altid angrebsivrige Mexico og uforudsigelige Sydkorea. En stærk pulje, som af mange iagttagere vurderes ret åben. 

Sikkert skulle det være, at Tyskland tager den ene plads videre, men hvem der følger “Die Mannschaft” er et åbent spørgsmål. For de hold som avancerer til ottendedelsfinalerne venter en modstander fra Gruppe E, og ender man to’er kunne dette meget vel være Brasilien. Der er nok, at tænke over inden du skal sætte dit VM managerhold på holdet.dk.

Sverige

Sverige er det sidste af tre nordiske hold, som er kvalificeret sig til VM. Svenskerne, som ledes af Janne Andersson, sluttede to’er i deres pulje bag Frankrig men foran Holland. Andenpladsen i kvalifikationspuljen betød, at Sverige skulle i Play-off-runden. Her mødte de blågule Italien, som man højeste overraskende ekspederede ud. Sverige har været til VM 11 gange før, men sjældent har holdet været så stjerneforladt som denne gang. Zlatans stop har sat kollektivet først, hvilket måske kan være en fordel for svenskerne.

Janne Andersson stiller ofte det svenske landshold i en klassisk 4-4-2-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Emil Forsberg eller Andreas GranquistEmil Forsberg eller Sebastian LarssonLudwig Augustinsson eller Emil Forsberg

Tre spiller anbefalinger

Robin Olsen (Målmand – 4 mio)

Den svenske defensiv er stærk, hvilket den blandt andet viste mod Italien i play-off-kampene. Her lykkedes det end ikke italienerne at score. Robin Olsen er den sidste skanse, og lukker svenskerne ned, som de har vist de kan, så kan der være “rent bur” i udsigte.

Emil ForsbergLudwig Augustinsson (Forsvarer – 2,5 mio)

FCK’s svenske back har indtaget samme position på landsholdet. Kan ligesom Robin Olsen nyde godt af en stærk svensk defensiv, men kan også tilbyde noget fremadrettet. Augustinsson vil gerne slå indlæg i “åben spil”, men han har også den force, at han ofte sparker hjørnespark.

Emil Forsberg (Midtbane – 5,5 mio)

Den største svenske profil er Emil Forsberg. Der er høje forventninger til Sveriges offensive midtbanemand, som er en komplet fodboldspiller. Han afslutter godt, har en god teknik og så har han et blik som få for sine medspillere. Med ham på holdet kan der forventes både mål og assists.

Flest minutterFlest målFlest kort
Robin Olsen (4 mio)Marcus Berg (5 mio)Mikael Lustig (3 mio)
Andreas Granquist (3 mio)Emil Forsberg (5,5 mio)Ola Toivonen (3 mio)
Emil Forsberg (5,5 mio)

Ola Toivonen (3 mio)Oscar Hiljemark (2,5 mio)

Mexico

Mexico kvalificerede sig i sikker stil til landets 16. VM-slutrunde. Nationen, der kvalificerer sig fra den Central- og Nordamerikanske kvalifikation, var så suveræn, at den havde booket VM-billetten allerede tre runder før tid. Mexico er synonym med VM, og landet er gået videre fra den indledende pulje alle gange siden 1994. Imponerende, og kun noget Tyskland og Brasilien også kan prale af.

Mexicanerne kommer til VM med landstræner Juan Osorio, som skal forsøge at få succes til nationen med sin 3-4-2-1-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Andres Guardado eller Carlos VelaAndres Guardado eller Giovani Dos SantosAndres Guardado eller Giovani Dos Santos

Tre spiller anbefalinger

Javier ChicharitoAndres Guardado (Midtbane – 3,5 mio)

Kommer fra en sæson med fuld spilletid i spanske Real Betis. Vil være sikker starter på den centrale midtbane for Mexico under VM. Han vil oftest være “førstesparker” til alle former for dødbolde Mexico måtte få.

Javier ‘Chicharito’ Hernandez (Angrib – 4,5 mio)

Chicharito er Mexicos største stjerne, og selvom hans karriere har været på sit højeste, banker han stadig kasser ind for hjemlandet. Det blev til tre mål i kvalifikationen, hvilket bringer hans måltotal på landsholdet op på 49 mål i 100 kampe.

Carlos Vela (Angriber – 3,5 mio)

En anden velkendt giftig herre er Carlos Vela. I sin position bagved Chicharito ligger kreative Vela og fordeler boldene. Derudover er han teknisk stærk, og kommer fra en periode med succes på klubholdet med syv mål i elleve kampe.

Flest minutterFlest målFlest kort
Hector Herrera (4 mio)Hirving Lozano (4,5 mio)Carlos Salcedo (3 mio)
Hector Moreno (3 mio)Javier ‘Chicharito’ Hernandez (4,5 mio)Hector Herrera (4 mio)
Miguel Layun (4,5 mio)
Jesus Corona Ruiz (3 mio)
Hector Moreno (3 mio)

Odds på VM Manager 2018

Tyskland

De forsvarende verdensmestre er igen med til VM som de helt store favoritter. Joachim Löws mandskab legede sig igennem kvalifikationen med ti sejre i ti kampe. Målscoren lød på vanvittige 43-4, og tyskerne endte hele 11 point foran nummer to fra Nordirland. Der er dermed ikke noget at sige til, at tyskerne atter skal regnes blandt de allerstørste bejlere til VM- trofæet. Det er dog værd at bemærke, at tyskerne kun har vundet en af deres seneste seks landskampe, og den sejr faldt fredag d. 8 juni mod upåagtede Saudi Arabien. “Trouble in Paradise” eller blot en tilfældighed?

Joachim Löw stiller formentlig tyskerne op i en 4-2-3-1-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Mesut Özil eller Thomas MüllerMesut Özil eller Toni Kroos Mesut Özil eller Toni Kroos

Tre spiller anbefalinger:

Mesut OzilTimo Werner (Angriber – 5,5 mio)

Werner kommer formentlig til at starte VM helt på toppen for Tyskland. Leipzig-angriberen har scoret tre mål i VM kvalifikationen, og haft en strålende sæson i Leipzig. Werner er lynhurtig, og dermed tilbyder han den tyske offensiv en ny dimension.

Mesut Özil (Midtbane – 4 mio)

Den offensive midtbanespiller nyder godt af stor tiltro fra Löw, og han er derfor en af de første på holdkortet. Özil tager sig ofte af dødbolde og har derfor gode muligheder for assists. En tysk offensiv midtbanespiller til fire millioner – der skal man slå til.

Jerome Boateng (Forsvarer – 3,5 mio)

Af de fire forventede startere i forsvaret er Boateng den billigste. Bayern-forsvareren har været skadet i store dele af sæsonen, men er klarmeldt til VM. Han forventes derfor at starte i midterforsvaret med kollegaen Hummels. Boateng er dygtig på hovedet og derfor en trussel i modstanderens felt.

Flest minutterFlest målFlest kort
Joshua Kimmich (6 mio)Thomas Müller (6,5mio)

Sami Khedira (4,5 mio)
Thomas Müller (6,5 mio)Julian Draxler (4,5 mio)Thomas Müller (6,5 mio)
Mats Hummels (4 mio)Timo Werner (5,5 mio)Mats Hummels (4 mio)

Læs også vores optakt til Gruppe A og Gruppe B.

Sydkorea

Sydkores skal med til deres tiende VM-slutrunde. Landet, som tog verden med storm med deres fjerdeplads ved VM på hjemmebane i 2002, kan dog næppe have ambitioner om det samme denne gang. I kvalifikationen var holdet ikke stærkere end blot lige at kvalificere sig foran upåagtede nationer som Syrien og Uzbekistan og milevidt efter Iran på førstepladsen.

Den stolte nation anføres af Tae-Yong Shin, som tog over undervejs i kvalifikationen. Holdets styrker er arbejdsiveren, og den fart mange af spillerne besidder. Sydkorea stiller op i en 4-2-3-1-formation.

StraffeFrisparkHjørne
Ki Sung-Yeung eller Heung-Min SonHeung-Min SonKi Sung-Yeung

Tre spiller anbefalinger:

Heung-Min SonHeung-Min Son (4,5 mio – Angriber)

Christian Eriksens-holdkammerat i Tottenham er Sydkoreas store stjerne. På landsholdet spiller han enten på venstrefløjen eller helt på top. Han har et fremragende spark, og en hurtighed som gør det svært at følge med for selv de hurtigste forsvarsspillere.

Ja-Cheol Koo (3,5 mio – Midtbane)

Offensiv midtbanespiller med dagligdag i tyske Augsburg. Fire mål scorede han i kvalifikationen, og et par assister står han også noteret for. Vigtigt bindeled mellem midtbane og angreb hos sydkoreanerne.

Sung-Yueng Ki (3 mio – midtbane)

Scorede også fire mål i kvalifikationen, og er endnu en kvalitetsspiller på den koreanske kant. Har sin dagligdag i Swansea, hvor det blev til 25 kampe i denne sæson. Han scorer for lidt på klubholdet, hvilket dog går bedre på landsholdet.

Flest minutterFlest målFlest kort
Hyun-Soo Jang (3 mio)Heung-Min Son (4,5 mio)
Young-Gwon Kim (2 mio)
Sung-Yueng Ki (3 mio)Sung-Yueng Ki (3 mio)Ja-Cheol Koo (3,5 mio)
Ja-Cheol Koo (3,5 mio)Ja-Cheol Koo (3,5 mio)Heung-Min Son (4,5 mio)

Inden du laver de sidste ændringer på dit VM Managerhold, så læs også vores manager-guide til VM 2018.

Del med dine venner - det giver god manager-karma
Ingen kommentarer
Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *